Decoratie-ideeën

6 hoge kamerplanten om de hoeken van je huis te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Is er een hoek in je woonkamer die je tot leven moet brengen? Een hoek van de slaapkamer die schreeuwt om dat iets om het niet meer saai te laten worden? Planten zijn een geweldige bondgenoot om hoeken van woonkamers, gangen en slaapkamers te versieren. En vandaag stellen we zes hoge kamerplanten voor die er bijzonder goed uit zullen zien.

Stel je voor hoe goed een plant eruit zou zien die meer dan een meter hoog is in die hoek die nu leeg lijkt. Als je hem ook een grote bloempot geeft, geef je hem de ruimte die hij nodig heeft om verder te groeien.En als het nog klein is? Je zou hem altijd op een verhoogde plantenbak of kruk kunnen zetten voor een vergelijkbaar effect.

Areca

Je hebt hem misschien in meer dan één kamer gezien en deze tropische plant heeft alleen een lichte plek nodig om een hoekje op te fleuren. Met een elegante uitstraling en een grote hoogte geeft deze plant dankzij zijn bladeren een exotisch tintje aan elk interieur, vergelijkbaar met die van een palmboom.

De Areca zuivert de lucht, dus het opnemen in de decoratie biedt meerdere voordelen. Plaats hem in een lichte hoek, een ruimte bij het raam met lichtgordijnen waardoor hij gefilterd licht ontvangt, en hij zal tevreden groeien zolang de omgeving niet te droog is. En het is dat het als tropische plant de voorkeur geeft aan een hoge omgevingsvochtigheid. Dus naast overvloedig water geven zodat het substraat licht vochtig blijft (maar niet drassig), is het handig om er tijdens de wintermaanden een bord met kiezels en water onder te plaatsen als je de verwarming gebruikt.

Dracaena

La Dracena is een van de meest populaire hoge kamerplanten. Dankzij hun lange stammen en hun palmvormige bladeren staan ze prachtig in hoeken. Je vindt ze ook met één, twee of drie stammen en bladeren in verschillende tinten. Ze hebben er maar één maar en dat is dat ze giftig kunnen zijn voor honden en katten dus als ze erg nieuwsgierig zijn, moet je haar bij ze vandaan houden.

De Dracena is ook een zuiverende plant en heeft ook veel direct licht nodig om zich te ontwikkelen. Wat water geven betreft, wees voorzichtig! Het heeft weinig water nodig en is erg vatbaar voor wateroverlast,dus het is ideaal om pas water te geven als het substraat helemaal droog is. Wat je in droge klimaten of verwarmde ruimtes moet doen, is zorgen voor vochtigheid, precies hetzelfde als bij de Areca.

Ficus Lyrata

Ficusen zijn een geslacht van planten met een veelheid aan variëteiten en een van de meest populaire momenteel is de Lyrata. Deze variëteit v alt op door zijn liervormige,vijgachtige bladeren en zijn grote spanwijdte. Maar is het makkelijk om voor haar te zorgen?

Ficusen hebben niet veel verzorging nodig, maar passen zich ook niet zomaar aan elke plek aan. Ze hebben veel indirect licht nodig en zijn niet bijzonder veeleisend als het om water geven gaat. Daarom is het ideaal om te wachten tot het substraat tussen de gietbeurten droog is. Wat de bladeren betreft, het zal nodig zijn om ze af en toe schoon te maken met een vochtige doek om de laag stof te verwijderen die er gewoonlijk op neerkomt.

Monstera

De Monstera is een trendy plant die dankzij zijn grote, open, felgroene bladeren elk hoekje kan opfleuren.De Monstera vult elke plek. Het is een weelderige plant; de perfecte om van je woonkamer of slaapkamer een regenwoud te maken zolang je geen nieuwsgierige honden of katten hebt, aangezien alle onderdelen zeer giftig zijn.

Als klimplant, terwijl hij zich ontwikkelt, heeft hij een leraar nodig om zich in een bepaalde volgorde te blijven ontwikkelen. Hoewel de hoge kamerplanten die ik tot nu toe heb genoemd een meer geordende en rechtopstaande groei hadden, kan deze plant ook grote ruimtes in de breedte vullen.

Wat de verzorging betreft, het is een niet veeleisende plant. Ze heeft niet veel licht nodig - maar ze groeit niet in een slecht verlichte kamer - en ze heeft ook geen grote watergift nodig. In feite tolereert het geen wateroverlast. Zoals alle tropische planten, waardeert hij ook een vochtige omgeving. Je zou hem in de zomer zelfs water kunnen geven met de douchetelefoon in de badkuip.Wat zijn bladeren betreft, hij zal het waarderen als je hem af en toe schoonmaakt.

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai kan 8 meter hoog worden, hoewel hij dat binnenshuis moeilijk kan. Slank, met grote bladeren tot 3 meter lang, witte vallen met roodachtige tinten en blauwe of donker bordeauxrode bloemblaadjes -die binnenshuis moeilijk te zien zijn- het is een plant die niet onopgemerkt blijft.

Inheems in Zuid-Afrika, het vereist warme temperaturen en een lichte ruimte, weg van directe middagzon. Een diepe bak met goede drainage en een los en vochtig substraat zal alles bieden wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Wat de risico's betreft, moet u wachten tot de bovenste helft van het substraat weer droog is tot water. Hij zal ook het hele jaar door watersproeiers waarderen, vooral belangrijk in de winter wanneer de verwarming aan gaat

Yucca Elephantipes

Ook wel olifantenvoetyucca genoemd, het is een van de meest voorkomende hoge planten in huizen. En dat verbaast ons niet, want het is een plant enorm resistent en gemakkelijk te verzorgen. Het wordt meestal gekweekt door twee of drie stengels van verschillende hoogte in één pot te planten, zodat het ook een bepaalde sculpturale uitstraling krijgt.

Om zich in een goed tempo te ontwikkelen heeft veel licht nodig. Het kan zelfs baat hebben bij direct zonlicht in de vroege uren van de dag. Net als andere soorten is het geen vriend van overmatig water geven, maar in tegenstelling tot deze hoeft het niet te worden besproeid.

Zoals je hebt gezien hebben de meeste van deze hoge kamerplanten weinig meer nodig dan licht en vochtigheid om zich te ontwikkelen. Daarna is het aan jou om de grootte ervan te beheersen, door hem naar een grotere pot te verplanten om hem te laten groeien of door hem in dezelfde pot te houden om hem te vertragen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: