DIY

Hoe ontwerp je je eigen mozaïektafel

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ik woon in een flatgebouw en we hebben een mooie gemeenschappelijke tuin met bomen en gras en daar onder de enorme hoge lindeboom staat een gedekte tafel en banken versierd met mozaïeken. Het doet me denken aan mijn jeugd, in de jaren 70 en 80 waren tuinmeubelen van deze stijl heel gewoon, en ja, het is waar dat ze vandaag, in de 21e eeuw, zijn teruggekeerd.

Een enkel meubelstuk met mozaïeken geeft leven aan elke ruimte, en met de kleuren van de natuur is het nog mooier. Dus, wat vind je van het idee om je eigen mozaïek tuintafel te ontwerpen?

Mozaïeken

Mozaïeken kunnen van keramiek, glas, steen of andere materialen zijn. Ze kunnen verschillende vormen en verschillende kleuren hebben en afhankelijk van het ontwerp en de stijl krijgen ze een of andere naam. Maar ze delen wel het feit dat het stukjes of beetjes zijn die aan elkaar plakken op een oppervlak met vers materiaal en ze daar voor altijd achterlaten.

Er kunnen mozaïekvloeren of -plafonds zijn, en in feite zien we ze in oude werken, maar de techniek kan ook worden gebruikt om kleine voorwerpen te versierenAls je door de geschiedenis wandelt, zul je zien dat mozaïeken aanwezig waren in verschillende en gevarieerde culturen zoals de Helleense, de Romeinse, de christelijke, de Ottomaanse, in de tijd van de Middeleeuwen, in de Italiaanse republieken daarvan tijd hebben ze de barok en de renaissance doorstaan en schitterden ze zelfs in het Midden-Oosten.

Mozaïeken of mozaïekversieringen zijn natuurlijk het onderwerp van mode geweest.Veel Andalusische patio's zijn versierd met mozaïeken en tegels en degenen die naar Amerika emigreerden, namen de gewoonte mee. Op de een of andere manier zijn de mozaïeken bijvoorbeeld in de tuinset van mijn eigen gebouw terechtgekomen. En hij moet ouder zijn dan 40!

Ontwerp je eigen mozaïektafel voor in de tuin

Eerst moeten we erkennen dat keramiek buiten een zeer gewaardeerd materiaal is vanwege zijn sterkte en duurzaamheid Als wand- en vloerbedekking Het is een gangbaar materiaal, maar ook interessant voor gebruik in tuinmeubelen. Een mozaïektafel kan een zeer mediterraan tintje aan uw terras of tuin geven en dat gevoel van frisheid, vrijheid en ontspanning toevoegen waar u in deze ruimtes van wilt genieten.

Maar als je zoekt, nu ze in de mode zijn, vind je veel stijlen en vormen in tuinmeubelen met mozaïeken, dus het idee om je eigen mozaïektafel te maken is fantastisch. Ja, het is gemakkelijker dan het lijkt en dat zal het nog meer zijn als je onze tips leest.

Je kunt in dit doe-het-zelf-project hele tegels of stukjes, "overschot" van verschillende werken gebruiken. Er zijn geen grenzen als je een basistool hebt, creativiteit. Vandaag is er een uitgebreide catalogus van keramische stukken in de markt van verschillende maten, vormen en afwerkingen. We nodigen je uit om te spelen met degenen die je het leukst vindt om een persoonlijker resultaat te bereiken. Maar we moedigen je ook aan om die overtollige of gebroken stukken die je misschien hebt van andere werken te redden, waardoor je een flinke hap uit de constructie van je mozaïektafel kunt besparen.

Dus, hoe het moet? Om een mozaïektafel van tegels te maken, is het ideaal om de tegels eerst te krijgen en van deze, ontwerp het frame van hout of metaal Van daaruit hebben we meer controle over het ontwerp en hoeven we niet de hele tegels te zagen.Als we al een tafel hebben, zullen we metingen moeten doen en bepalen welk type tegels het beste past.

Zodra we zowel het oppervlak (dat stof- of vetvrij moet zijna aangezien deze elementen hechting voorkomen), en de tegels, de beste manier om te werken is om het ontwerp te presenteren, zonder te vergeten de voegen (3 mm.) tussen de stukken mee te nemen. Teken met potlood of krijt het ontwerp op het oppervlak zal een grote hulp zijn als we stukjes tegels in de compositie gaan gebruiken.

Zodra het ontwerp is ingediend en goedgekeurd, gebruiken we een speciale lijm om de tegels op het oppervlak te lijmen. De volgende stap is het uitspreiden van het voegcement, zodat het product de voegen voltooit. U wilt ervoor zorgen dat u de lijm ook langs de buitenranden van het tafelblad en goed tussen elk stuk tegel verspreidt.Maak tot slot, en voordat de pasta volledig droog is, de tegels schoon met een vochtige espartospons.

In deze laatste stap, het schoonmaken, moet je oppassen dat je de lijm tussen de stukjes mozaïek niet verwijdert. Een droogtijd van ongeveer een half uur is voldoende. Na deze tijd moet u controleren of de lijm droog is en indien nodig moet u met een beetje water besproeien, slechts een nevel van water, als u gebieden ziet die sneller lijken te drogen dan de rest. Dit is om toekomstige fracturen te voorkomen.

En nogmaals, na een half uur kun je het mozaïek afvegen met keukenpapier of een andere vochtige spons om eventuele lijmresten te verwijderen. En nogmaals, heel voorzichtig zijn om niet uit de gewrichten te steken. Laat nog een half uur drogen en herhaal het proces indien nodig. En klaar. Geniet van je mozaïektafel!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: