Decoratie-ideeën

Alicantina Blinds - Koopgids

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Overweeg je om de jaloezieën in je huis te vervangen? Dit artikel komt u goed van pas. We gaan u alle informatie geven over jaloezieën van Alicante: hoe ze zijn, welke soorten er zijn, hoe ze worden geïnstalleerd. Als u meer wilt weten, hoeft u alleen maar te blijven en te lezen.

Wat zijn Alicante jaloezieën?

De Alicantina jaloezie is de afgelopen jaren erg populair geworden, zijn veelzijdigheid en mooie esthetiek maken het een zeer interessante optie. Maar wat zijn jaloezieën van Alicante? Het is een set van houten of PVC latten die met elkaar verbonden zijn met draden en grepen.

Een van de meest zichtbare kenmerken van de pantoffels van Alicante is dat hun verzamelsysteem door middel van een touw is waaraan wordt getrokken zodat ze zichzelf oprollen. Een systeem dat eenvoudig, maar efficiënt en zeer duurzaam is.

Hoe zijn de jaloezieën van Alicante ontstaan? Nou, hun oorsprong komt van hun naam. Ze komen uit de provincie Alicante, uit een stad genaamd Max. Omdat het in deze stad heel gewoon was om op het land te werken, bedachten ze een systeem waarmee ze de hitte, het licht en de insecten konden tegenhouden. Dankzij hen hebben we vandaag een perfect element voor in huis.

Soorten jaloezieën Alicante

Er zijn twee soorten jaloezieën van Alicante waaruit u kunt kiezen, of u de ene of de andere hebt, hangt af van uw behoeften en waar u uw jaloezieën wilt installeren. Vervolgens zullen we beide varianten bespreken, zodat u weet welke u moet kiezen voor uw huis of bedrijf.

Houten jaloezieën

De houten Alicantina's zijn het meest traditioneel, omdat het materiaal dat beschikbaar was toen ze werden gemaakt. Een van de grote voordelen van dit soort jaloezieën van Alicante is de diversiteit aan ontwerpen waaruit u kunt kiezen Er zijn tal van tinten en afwerkingen die zeker passen bij de ontwerpstijl van uw huis. En als extra punt, als je op enig moment de kleur wilt veranderen, je kunt ze schilderen

Dit type jaloezieën uit Alicante zijn zowel voor buiten als voor binnen en je moet er rekening mee houden dat een materiaal als hout altijd een aangename sfeer geeft aan elke hoek. Natuurlijk heeft ook dit type extra onderhoud nodig, daar moet je rekening mee houden.

PVC-jaloezieën

De Alicante pvc-jaloezieën hebben hun belangrijkste aantrekkingskracht in hun geringe gewicht, ze zijn erg lichts, dus ze kunnen een zeer interessante optie als je ze op een plek gaat plaatsen waar ze om wat voor reden dan ook een klap kunnen krijgen.Net als de Alicante houten jaloezieën, worden ook deze gebruikt voor buiten- en binnengebruik

Wat kunnen deze jaloezieën jou bieden? Ze hebben een grote duurzaamheid en weerstand met heel weinig onderhoudo, het is voldoende dat je af en toe een vochtige doek passeert zodat ze perfect zijn. Wat het ontwerp betreft, vindt u ook veel interessante opties, er zijn jaloezieën van Alicante in vele tinten en kleuren van PCV, er zijn er zelfs die andere materialen imiteren waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, zoals marmer.

Waar kunnen de jaloezieën van Alicante worden geïnstalleerd

De Alicantine jaloezieën zijn zeer veelzijdig en je kunt ze overal in je huis of bedrijf gebruiken. Het beste hieraan is dat ze kunnen worden opgehangen aan: ramen, deuren, hekken, pergola's Kom op, waar je ze maar wilt plaatsen.

Als je ze binnenshuis gaat gebruiken, houd er dan rekening mee dat ze ideaal zijn voor plaatsen waar je natuurlijk licht wilt binnenlaten. Alicante jaloezieën bieden u een zeer aangename sfeer in een kantoor bijvoorbeeld of in een woonkamer waar u overdag vele uren doorbrengt.

In het geval van de buitenkant zullen de jaloezieën van Alicante je beschermen tegen extreme hitte, bijvoorbeeld in gebieden zoals balkons of terrassen en ze zullen ook een heel interessant tintje geven naar dit deel van uw huis. Als je wilt dat je huis eruitziet als iets uit een tijdschrift, kies dan voor dit soort elementen die je extra stijl geven.

Alicante jaloezieën installeren

De installatie van de jaloezieën van Alicante is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt gewoon een beetje geduld en kalmte nodig, hiervoor worden ze meestal aan de muur of aan het plafond bevestigd, afhankelijk hiervan zal de manier van installatie anders zijn.

Alicante jaloezieën aan de muur installeren

In het geval dat u Alicante jaloezieën aan de muur wilt installeren, moet u eerst spikes plaatsen in het gebied waar u ze wilt plaatsen. Vervolgens moeten de 2 of 4 oogbouten die u op uw Alicante-rolgordijnen hebt geplaatst, aan de eerder geplaatste haken worden gehangen.

Het belangrijkste is dat het gescheiden is van de muur, zodat het correct werkt en niet vastloopt of traag wordt.

Alicantinas aan het plafond installeren

Als je je Alicante jaloezieën aan het plafond wilt plaatsen, is de installatie heel eenvoudig. U hoeft alleen de oogbouten op de haken te plaatsen die u eerder aan het plafond hebt geschroefd. Waar moet u in dit geval rekening mee houden? Dat er geen dubbel plafond of vals plafond in je huis zit, het moet het gewicht van het rolgordijn dragen en als je het in dit soort elementen plaatst, zal het vallen.

Alicante jaloezieën opmeten

Het is belangrijk om de jaloezieën van Alicante goed op te meten zodat ze perfect passen op de plek waar je ze wilt plaatsen. Neem de tijd om het te doen en herhaal de meting een paar keer om te controleren of deze correct is. Dit zijn de te volgen stappen.

  • Meet de breedte: om de breedte te meten moet u de plaatsen meten waar u de oogbouten gaat plaatsen. Maar dat niet alleen, tel 10 centimeter op bij je meting zodat het rolgordijn perfect is.
  • Meet de hoogte: In het geval van de hoogte van de Alicante rolgordijnen moet je er niet 10 bij optellen maar tussen de 15 en 18 centimeter meer. Op deze manier zal het perfect zijn en blijft er over om het goed te laten werken.

Nu je alles weet wat je moet weten over jaloezieën van Alicante, welke ga je kiezen voor je huis? Hout of PVC? Onthoud dat ze allemaal verschillende voordelen hebben, maar beide zijn ongetwijfeld een geweldige optie voor je huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: