Decoratie-ideeën

Gordijnen om verschillende ruimtes in huis van elkaar te scheiden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het inrichten van een open ruimte is altijd een uitdaging. Studio's en lofts dwingen ons om verschillende omgevingen op dezelfde plek te creëren. Daarom, als u er wat privacy in wilt bereiken, is dit waarschijnlijk de meest gecompliceerde taak, vooral als we op zoek zijn naar een oplossing die tegelijkertijd eenvoudig en goedkoop is. Wat kunnen we gebruiken om verschillende omgevingen van elkaar te scheiden? Hoe zit het met de gordijnen?

We hebben al een grote ruimte ingericht, weinig zin om betrokken te raken bij de bouw en/of een andere grote investering. Maar we willen wat privacy bereiken in de kamer of in de woonkamer.In deze situatie worden de gordijnen onze grote bondgenoot in vergelijking met andere voorstellen: boekenkasten of glazen wanden. Als je nog steeds niet helemaal overtuigd bent, wacht dan tot je de volgende afbeeldingen ziet.

Het grote voordeel van gordijnen om verschillende omgevingen te scheiden

Het grote voordeel van gordijnen is ongetwijfeld dat we ze kunnen vinden met verschillende afwerkingen en altijd naar eigen goeddunken. Want zowel de kleuren als de voorstellen voor lange of wat kortere gordijnen wachten niet. Ze zijn perfect voor elke kamer om zijn eigen ruimte te hebben ook al heeft het geen deuren. Als we dit allemaal zien, hebben we ze niet meer nodig!

Het gebruik van gordijnen om kamers van elkaar te scheiden lijkt in eerste instantie misschien een "voorlopig" of "niet erg serieus" voorstel, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als we het juiste ontwerp en de juiste kleur vinden, kunnen ze een onderscheidend element worden om aandacht te besteden aan zowel het praktische, als het esthetische gevoel van de ruimte .We willen nog een andere situatie niet vergeten waarin gordijnen erg handig zijn: in kleine ruimtes waar een deur onpraktisch zou zijn of in de weg zou staan. In al deze gevallen is een aan het plafond verankerde rail en een gordijn alles wat we nodig hebben om kamers van elkaar te scheiden. Ben je overtuigd?

Plaats gordijnen om meer privacy te creëren in de slaapkamers

Het scheiden van de slaapkamer van de woonkamer is meestal het belangrijkste doel in dit type ruimte. Hiermee zoeken we een meer gastvrije en warme ruimte; zeker intiemer. We kunnen het doen door het bed in te pakken en je te laten meeslepen door enkele gordijnen die niet helemaal dik zijn, en zo de minimaal noodzakelijke ruimte uit de woonkamer te stelen. Maar ook we kunnen de grenzen van een massieve muur nabootsen met een kamerbreed gordijn

Het is dus altijd nodig om rekening te houden met de ruimte die je hebt.Omdat je aan de ene kant een groot gebied van de ene muur naar de andere kunt afbakenen, zolang je maar de ruimte hebt of gewoon het bedgebied kunt 'inpakken' zoals we hebben vermeld. In de wereld van decoratie kunnen we zowel spelen met ruimtes als met onze smaak of behoeften in het algemeen.

Kies tussen ondoorzichtige of licht transparante afwerking

In dit geval is het ook nodig om over beide te praten, omdat ze elk hun eigen doel hebben. Enerzijds hebben we gezien dat de enigszins transparante gordijnen de ruimtes afbakenen, maar dat ze het licht van de ene naar de andere kant laten gaan. Wil je nog meer privacy? U kunt dus altijd wedden op dichte of ondoorzichtige afwerkingen voor dit textiel. Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden als het gaat om materialen, kleuren en stijlen van gordijnen. Stoffen gordijnen zijn de meest voorkomende en zijn te vinden in een breed scala aan stoffen, van linnen tot zijde, katoen en polyester.Bij wie van hen zou je blijven?

De beste opties voor het ophangen van gordijnen

Een ander belangrijk punt is hoe we onze gordijnen kunnen ophangen. Shades kunnen aan een stang of een stang worden gehangen, en elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen Shades die aan een stang worden gehangen, zijn eenvoudiger te installeren en bieden meer variatie in stijlen. Terwijl gordijnen die aan een stang hangen (wat een dunner item is maar net zo sterk) eleganter zijn en een meer uniforme uitstraling geven.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: