Interieur

Wastafels van gegalvaniseerd staal als spoelbakken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het gebruik van gegalvaniseerde stalen containers als gootstenen is geen nieuw voorstel. Reeds in andere vervlogen tijden werden ze hiervoor gebruikt. Er zijn nog steeds mensen die er vandaag op wedden. Het is een goed hulpmiddel om onze badkamers een charmante, rustieke of vintage toets te geven.

Emmers, wasbakken, emmers Om een originele gootsteen te creëren kan elk type container van gegalvaniseerd staal worden gebruikt. Het kan op een metalen of houten structuur of meubel worden geplaatst, maar het is ook een optie om het als een individueel en vrijstaand element te plaatsen.Naast de badkamer kan hij ook aanwezig zijn in het aanrecht, op het terras of in de wasruimte. Eén ding is zeker: dit type spoelbak blijft niet onopgemerkt.

Wat is gegalvaniseerd staal?

Gegalvaniseerd staal is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw. Het wordt vooral gebruikt in loodgieterij, gebruikt om tanks en leidingen te produceren, vanwege zijn duurzaamheid en zijn grotere weerstand tegen corrosie.

Deze kubussen zijn gemaakt van een stuk staal bedekt met verschillende lagen zink. Het galvanisatieproces, bedacht door de Italiaanse arts en natuurkundige Luigi Galvani, die het zijn naam gaf, bestaat uit het coaten van een metaal met een lagere lading met een ander met een hogere lading.

Er zijn verschillende manieren om dit gegalvaniseerd te krijgen. De meest populaire methode is thermisch verzinken, waarbij het stalen onderdeel wordt ondergedompeld in een zinkbad met een temperatuur van circa 450 ºC.Tijdens deze onderdompeling smelten het zink en het staal waardoor een nieuwe, hardere legeringslaag ontstaat. Dit systeem wordt gebruikt in het geval van emmers en pijpen. De elementen die we gaan gebruiken om onze badkamer in te richten.

De voordelen van gegalvaniseerde onderdelen zijn als volgt:

  • Meer weerstand tegen atmosferische corrosie en vochtigheid.
  • Meer duurzaamheid. In mild agressieve omgevingen kan de levensduur worden verlengd tot honderd jaar of meer.
  • Geen onderhoud nodig.

Aan deze voordelen voegen we er nog één toe: het zijn stukken die bij correct gebruik een hoge sierwaarde kunnen hebben, zoals we hieronder zullen zien.

Gootstenen van gegalvaniseerd staal

Het lijdt geen twijfel dat de wastafel een onmisbaar stuk is in elke badkamer.Zelfstandig of in combinatie met een meubelstuk, het is een praktisch element dat we allemaal dagelijks gebruiken in onze dagelijkse schoonheids- en hygiëneroutine. Tegenwoordig is de diversiteit aan materialen waarin ze worden gemaakt groot, de meest populaire zijn die gemaakt van keramische materialen, natuursteen of synthetische harsen.

De smaak voor vintage heeft de afgelopen jaren geleid tot de toevoeging van gegalvaniseerd staal aan deze lijst met klassieke materialen voor gootstenen. Dat niet alleen: in korte tijd heeft het een grote populariteit weten te bereiken, zelfs boven andere materialen zoals gehard glas of roestvrij staal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze onze aandacht zo hebben getrokken.

In bovenstaand voorbeeld is de oplossing simpel: een stalen wasbak die eerder in de tuin had kunnen staan, met daarin een bloempot, is gewoon op het gootsteenkastje geplaatst. Een originele vrijstaande wasbak. De afbeelding laat zien hoe goed hout en dit soort materiaal samengaan.Het plaatje wordt afgemaakt door de klassieke kranen. Het is min of meer hetzelfde idee dat we zien in de afbeelding rechts van de galerij bovenaan dit artikel.

En het is dat de gootstenen gemaakt met gegalvaniseerde stalen emmers ons naar een landelijke omgeving brengen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Gootstenen voor keuken en buiten

We moeten ook niet vergeten dat het niet alleen een aantrekkelijke oplossing is, maar ook erg functioneel. De zinklagen beschermen het staal, waardoor het niet gaat roesten. Zo kunnen we deze emmers zowel binnen als buiten het huis gebruiken.

Ronde, ovale, rechthoekige of vierkante emmers van gegalvaniseerd staal kunnen een uniek tintje geven aan een keuken met een rustieke sfeer. Bijvoorbeeld die van een landhuis. Dankzij hun metalen karakter misstaan ze niet in een keuken in industriële stijlHet belangrijkste is om een manier te vinden om ze goed te laten passen in de algehele esthetiek van de kamer. Voor buitengebruik zijn de eisen op dit gebied lager.

Tot slot is er een detail dat twijfel kan doen rijzen bij degenen die overwegen dit soort emmers en emmers te gebruiken om te versieren: de onregelmatigheden die alle objecten die onvermijdelijk Ze zijn onderworpen aan het verzinkingsproces. Gouache, kleurveranderingen, witachtige delen. Het is echter juist dit soort onregelmatigheid dat karakter geeft aan deze stukken. Die rustieke en vintage smaak die ze ook uniek maakt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: