Interieur

Hoe lange en smalle keukens te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Lang en smal keukens kan een echte hoofdpijn zijn bij het inrichten. En het moet worden erkend dat in nieuwe appartementen en huizen de neiging bestaat om deze kamer, die een van de belangrijkste in huis is, steeds kleiner te maken.

Als we een lange en smalle keuken hebben, hebben we duidelijke moeilijkheden: er kunnen niet te veel dingen aan worden toegevoegd omdat de ruimte erg klein is. We hebben geen andere keuze dan praktische oplossingen te zoeken om werk- en opslagruimtes te optimaliseren.Het zou een interessante uitdaging kunnen zijn.

Als onze keuken lang en smal is, is het eerste van onze doelstellingen om te proberen de keuken breder te laten lijken Je kunt niet toveren, hoewel je bepaalde elementen wel kunt beïnvloeden decoratief zodat het uiterlijk verandert. In ieder geval om het breder en ruimer te laten lijken dan het in werkelijkheid is.

Omdat, hoewel het waar is dat keukens niet meer zo groot worden gebouwd als voorheen, het ook waar is dat we in de wereld van decoratie en interieurontwerp meer wapens en middelen hebben om te corrigeren wat we hou niet van. Ideeën en ontwerpen voor smalle keukens hebben zich aangepast aan veranderende tijden en hebben hun plaats gevonden in moderne huizen.

Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, er zijn veel mensen die zeggen dat ze zich prettiger voelen in een kleine keuken, waar ze beter georganiseerd zijn en niet van de ene plaats naar de andere hoeven te gaan tijdens het koken. Desondanks lijkt er unanimiteit te bestaan over de vraag om de keuken groter te laten lijken.

Er zijn enkele eenvoudige en basisideeën die erg handig kunnen zijn als het gaat om het realiseren van een functionele en praktische keuken, hoe lang en smal deze ook mag zijn. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van meubels, kleuren en verlichting om er het maximale uit te halen. Het is het proberen waard, vooral gezien het feit dat dit een van de plekken in huis is waar we de meeste tijd zullen doorbrengen:

Inzetten op lichte tonen

Lichte kleuren zijn ongetwijfeld de beste keuze voor elke kleine ruimte. Als het ook smal is, zal het licht beperkter zijn, zelfs als we een raam hebben, dus het is essentieel om te weten hoe je de juiste kleur kiest voor muren en plafonds, meubels, gordijnen, enz.

Niet alleen de basisregels van decoratie, maar ook instinct vertellen ons dat de meest geschikte tinten om dit doel te bereiken wit zijn in het hele assortiment, ruwe tonen, de lichtgrijs, de beige en zelfs de pastelkleuren , hoewel zonder er misbruik van te maken.Te veel kleur in een kleine ruimte is riskant: het kan verzadigen en ons vervelen.

Gerelateerd artikel:Hoe kleuren te kiezen om een keuken te schilderen

Laten we naar de afbeelding hierboven kijken. De keuken is duidelijk klein, zo erg zelfs dat we de deur niet eens helemaal kunnen openen. Om het meer open te maken voor de ogen, gloeien zowel de vloer als de muren met een lichtgevend wit dat meer lijkt te gloeien vanwege het licht dat door het enige raam komt. Om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen, zijn de gordijnen eenvoudig doorschijnend gaas.

Het keukenmeubilair is een heel zacht groenachtig grijs dat perfect past bij het overheersende wit. Om een beetje te balanceren zijn er enkele details in het groen, die van de gebruiksvoorwerpen en planten (die altijd goed staan in een keuken), en in het zwart: die van de keramische kookplaat en de binnenkant van de gootsteen.

Het belang van licht in lange en smalle keukens

Verlichting is erg belangrijk in alle keukens, maar vooral in keukens met weinig ruimte. Licht is een waardevol element dat ons zal helpen een groter gevoel van ruimtelijkheid te bereiken. Het is essentieel om een bron van natuurlijk licht te hebben, bij voorkeur een raam of een deur die naar buiten leidt. Maar in bepaalde keukens is dat misschien niet genoeg.

De logische hulpbron is om te proberen dat natuurlijke licht te versterken met kunstlicht In het plafond moet je franje vergeten en kiezen voor correcte en effectieve bovenverlichting, met verzonken panelen of halogeenspots van een bepaald vermogen. Hoe hoger het plafond, hoe meer je je moet concentreren op dit soort verlichting.

Gerelateerd artikel:Soorten binnenverlichting

Het is ook een goed idee om extra lichtpunten te plaatsen in de kasten, op de planken, enz. Dit zal, naast het "vergroten" van onze keuken, een aantal bijzonder charmante hoekjes opleveren.

Het is ook zeer effectief om materialen te gebruiken die licht reflecteren op werkbladen en kasten. Zoals we in het vorige voorbeeld hebben gezien, dient wit om het effect van verlichting te versterken, dus het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het bestuderen van hoe je die lichtpunten en hun inval op de oppervlakken van onze keuken kunt plaatsen.

Het belang van orde

Het is algemeen bekend dat de wanorde in een kamer ervoor zorgt dat we het kleiner zien dan het is. Nou, dit werkt ook omgekeerd: als het ons lukt om een keuken overzichtelijk en netjes te houden, laten we deze er ruimer uitzien.

We hebben het niet alleen over schoonmaken (hoewel dat ook helpt), maar over goede opbergoplossingen zodat alleen het essentiële zichtbaar blijft. We durven bijna te zeggen dat dit de eerste stap is die je moet overwegen voordat je gaat nadenken over bovenstaande vragen over kleuren en belichting.

Gerelateerd artikel:Sleutels om de Konmari-methode te begrijpen en te gebruiken

Dus, laten we pannen, borden, glazen en elke vorm van onnodige decoratie in onze lange en smalle keukens wegdoen. Laten we de basisregels van minimalismetoepassen en de aanwezigheid van voorwerpen in de keuken terugbrengen tot het strikt noodzakelijke. Laten we dat allemaal uit ons gezichtsveld verbergen, maar op volgorde bewaren. Door dit te doen, winnen we niet alleen veel op het gebied van esthetiek, maar ook op het gebied van comfort door obstakels van ons pad te verwijderen.

De muren worden de ruimte waar we de grootste opslagruimte vinden, wat ons een interessanter scala aan mogelijkheden zal bieden. Daarom kunnen we er het beste van maken, bijvoorbeeld door planken tot aan het plafond te plaatsen. Het meest aan te raden is dat ze gesloten zijn, omdat ze niet zo vies worden.

De slogan zou kunnen zijn: haal het meeste uit elke laatste centimeter van onze keuken. Om dit te bereiken, hebben we soms hulp nodig van professionals die ingenieuze oplossingen ontwerpen die zijn aangepast aan de bijzonderheden van elke keuken.

De keuken vullen met lades en kasten heeft veel voordelen, hoewel het ook bepaalde risico's Er is iets dat we in gedachten moeten houden: deze oplossingen helpen ons om onze keuken schoon te maken , maar tegelijkertijd zullen ze ons afleiden van onze zoektocht naar een groter gevoel van ruimte en licht. We zullen dus heel voorzichtig moeten zijn en moeten proberen een balans te vinden die niet altijd gemakkelijk te vinden is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: