Interieur

Elegante zwart-witte keukens

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is een universele esthetische norm: zwart en wit is een perfecte en elegante kleurencombinatie, en daarom is het een van de meest overtuigende als het gaat om decoratie. Deze klassieker, die nooit helemaal is verdwenen, kreeg weer kracht met de opkomst van decoratie in Scandinavische stijl, waar hij de hoofdrol speelt. Een goed voorbeeld zijn de zwart-witte keukens, zoals we je in dit artikel laten zien.

We gaan onder andere kijken hoe je een heldere witte ruimte kunt creëren met zwarte accenten waarin beide kleuren samenvloeien en elkaar helpen opvallen. Zo tegengesteld en tegelijkertijd zo complementair, als een perfect huwelijk.

Waarom combineren zwart en wit zo goed? Als we aandacht besteden aan de psychologie van kleur, ontdekken we dat zwart een aantal aangeboren kwaliteiten heeft zoals elegantie, verfijning en soberheid. Omdat het ook de donkerste kleur in het spectrum is, is het natuurlijk raadzaam om er geen misbruik van te maken. Het moet spaarzaam worden gebruikt en altijd in combinatie met andere tonen die wat licht geven.

Hier komt wit om de hoek kijken, het past perfect bij zwart en zorgt voor contrast en helderheid. Het is de balans van het schaakbord, hoe goed het werkt bij het creëren van serene en aangename ruimtes.

Gerelateerd artikel:Het huis in zwart-wit inrichten, is het het waard?

Naast de meest elementaire chromatische theorie, is het ook waar dat in een zwart-witte keuken het effect van contrast verder wordt versterkt als we natuurlijke elementen, zoals hout of planten en introduceer verschillende texturen.Dit zal ook bijdragen aan een grotere warmte in de kamer. We zullen het duidelijker zien in de voorbeelden die we in dit bericht presenteren.

Een vraag die we onszelf meestal stellen bij het omgaan met dit soort binaire decoraties is deze: moeten we beide kleuren toepassen op 50% of is er een die zou moeten overheersen boven de ander? Alles is relatief en hangt van veel factoren af, waaronder onze eigen smaak. We analyseren deze en andere gevallen in de volgende secties:

Overwegend wit

Als we niet helemaal overtuigd zijn van de esthetische voordelen van de combinaties van zwart en wit in een keuken, is het altijd verstandiger om te kiezen voor de meest conservatieve optie. In andere woorden, meer wit dan zwart. Of anders gezegd: decoreer een keuken in het wit door een reeks zwarte details toe te voegen.

Wit in het middelpunt van de schijnwerpers plaatsen, in de rol van de grote hoofdrolspeler van onze keuken, is een hulpmiddel dat altijd goed zal werken.Deze kleur past perfect bij minimalistische en eigentijdse ontwerpen, benadrukt de netheid en puurheid van de lijnen, maar staat ook prachtig in een klassieke keuken.

Laten we eens kijken naar het bovenstaande voorbeeld: zonder twijfel, wit is de overheersende kleur, wat altijd een goed idee is in elke kamer die we helder willen hebben. Het is de kleur die de muren vult (in dit geval met een interessant geometrisch ontwerp van de tegels), het plafond en het keukenmeubilair. Zwart is dan weer gereserveerd voor het aanrechtblad, de afzuigkap, de krukken en de deur- en ladegrepen. Het resultaat is rond.

Er zijn natuurlijk veel andere manieren om beide kleuren te combineren. Er zijn evenveel zwart-witte keukenontwerpen als er ideeën in ons hoofd zitten. Het is gewoon een kwestie van de meest geschikte verdeling kiezen volgens onze smaak en voorkeuren en natuurlijk volgens de grenzen en mogelijkheden die elke keuken biedt.

Overwegend zwart

Dit is een iets riskantere weddenschap, maar het biedt nog meer spectaculaire resultaten dan het vorige geval. Door zwart te veranderen in de hoofdkleur van onze keuken, bereiken we een unieke visuele impact We zien het langs deze lijnen: zwart kwarts in het keukenmeubilair, in de eilandpanelen, in de lamp van de plafond en zelfs in de kussens van de stoelen. Soberheid en elegantie die nog worden versterkt door de aanwezigheid van een porseleinen vloer, eveneens in het zwart.

Wit speelt hier de rol van secundaire acteur, discreet maar essentieel, en zorgt voor het nodige evenwicht. Het is aanwezig in de stoelen, op het oppervlak van het eiland, maar ook op het plafond en de muren. Het is het perfecte tegengif.webp om een teveel aan zwart te voorkomen dat de sfeer van onze keuken volledig kan verpesten.

Het is ook mogelijk om de zwarte tint op de muren te zetten. Witte meubels en zwarte muren met schoolbord of gewone verf. Het bord is een zeer veelzijdig en actueel element waarop we berichten kunnen achterlaten en de decoratie elke dag kunnen veranderen.

Een detail om rekening mee te houden bij deze ontwerpen is dat, als we kiezen voor volledig zwarte meubels voor een keuken, vlekken en vlekken veel meer opvallen. Daarom zet je best in op goede materialen, zodat ze er na verloop van tijd niet te versleten uitzien.

Speel met een derde kleur

Er is nog een andere manier om een mooie zwart-wit keuken te realiseren met een evenwichtige sfeer. Het idee is om een derde neutrale kleur te introduceren die "bemiddelt" tussen de twee tinten in hun strijd om de een boven de ander op te leggen. De meest effectieve oplossingen worden ons geleverd door goud, zilver en hout.

De juiste manier om deze derde kleur aan te brengen hangt van veel factoren af, maar in het algemeen kunnen we stellen dat goud en zilver zeer effectief kunnen zijn op lampen en handvatten van lades en kasten, terwijl hout veelzijdiger: het kan overal in de keuken aanwezig zijn, omdat het altijd iets positiefs toevoegt aan het geheel.

In de afbeelding hierboven zien we een kleine samenvatting van dit alles. De goudtint siert de kleine plafondlamp en laat de structuur van de poten van de krukken die het aanrecht omringen, stralen. We zien het ook in de traditionele wastafelkraan.

Wat hout betreft, in dit geval is het beperkt tot de grond. In het geval van een keuken moet het noodzakelijkerwijs imitatiehout zijn, dat wil zeggen een waterdichte of waterafstotende vloer. In ieder geval met de nodige warme en elegante uitstraling.

Als de combinatie van zwart en wit mooi is in een keuken, staat hij ook mooi in elke andere kamer in huisDezelfde decoratieve esthetische principes kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op een woonkamer of een slaapkamer. Het zal altijd een lust voor het oog zijn en op een heel subtiele manier ook rust brengen bij de bewoners van het huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: