Decoratie-ideeën

Ideeën om kleine terrassen charmant in te richten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Nu Kerstmis voorbij is en we allemaal weer terug zijn in onze routine, zijn we ons ervan bewust dat je waarschijnlijk weinig zin hebt om na te denken over hoe je volgend voorjaar van het terras kunt profiteren. En toch is dit de beste tijd om het te doen. Dus neem een adempauze en overweeg dan of een van de ideeën om kleine terrassen met charme in te richten bij die van jou past.

Onlangs lieten we je de sleutels zien om te profiteren van deze buitenruimtes Het belang van het stellen van prioriteiten, het goed verdelen van de ruimte en het kiezen van de juiste meubels.Begin daar en maak plezier met deze ideeën die maar één doel hebben: uw terras nog charmanter maken zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.

Een ronde tafel

Ronde tafels zorgen voor een betere doorvoer in kleine ruimtes. En ze zijn ook charmant, vooral de kleinste, die met een verkleind formaat tot 80 centimeter in doorsnee. Wist je dat drie mensen comfortabel aan een tafel van dat formaat kunnen eten?

De stoelen zijn net zo belangrijk als de tafel; het is eigenlijk de set. Vind je die setjes stoelen en tafels in Parijse cafés niet charmant? Laat je door hen inspireren en zet in op stoelen met kleuraccenten om persoonlijkheid aan de ruimte te geven.

Plaats niet meer dan twee stoelen rond de tafel of het terras zal er druk uitzien.Als je zitplaatsen voor gasten nodig hebt, kun je altijd een bankje op het terras plaatsen, zodat er meer mensen in minder ruimte kunnen zitten, of je kunt stoelen in huis nemen.

Meubels en accessoires van plantaardige vezels

Meubels gemaakt van plantaardige vezels of synthetische vezels die ze imiteren brengen veel warmte en lichtheid in de decoratie van kleine terrassen, daarom zijn ze zo populair in deze . Stoelen zijn altijd een geweldige toevoeging, maar als je de voorkeur geeft aan metallic en gekleurde stoelen, kun je altijd je toevlucht nemen tot accessoires om deze materialen te verwerken.

Manden van plantenvezels kunnen worden gebruikt voor opslag, maar ze kunnen ook worden gebruikt als mooie hoezen voor bloempotten. Het zal ook niet moeilijk voor je zijn om lantaarns van dit materiaal te vinden en zelfs kleine vloerkleden om die ruimtes beschermd tegen het weer te verwarmen.

Een groene hoek

Niets geeft een terras meer charme en frisheid dan een groene hoek.En hiervoor heb je niet al te veel planten nodig, soms is het voldoende om er drie (we gaan terug naar de regel van drie) op de juiste plek te zetten, degene die je meer privacy geeft en/of je beschermt van de zon.

Heeft u ideeën nodig om een groene hoek te creëren? Begin met het kiezen van een hoge plant en plaats deze in een hoge terracotta of keramische pot. Plaats het in de buurt van een hoek en vorm er een driehoek voor, plaats twee andere potten met planten van verschillende hoogtes. Je snapt het!

Een andere manier om een groene hoek te creëren is profiteren van een van de muren van het terras. Plaats hierin enkele planken op voldoende hoogte om niet te storen en daarop wat planten. Deze vorm bespaart je veel ruimte op het terras door de vloer vrij te laten.

Kleur Textiel

Als je hebt gekozen voor meubels in neutrale tinten voeg kleur toe aan het terras door middel van textiel. Deze zijn zo belangrijk in een kleine ruimte, niet alleen omdat ze comfortabeler zijn, maar ook omdat ze ons helpen er een bepaalde stijl aan te geven en een deel van onze persoonlijkheid in deze ruimte weerspiegelen.

Blauwtinten zijn altijd welkom in deze ruimtes. Ons mediterrane erfgoed moedigt ons aan om ze vaak onbewust te gebruiken. Houd je meer van warmere kleuren? Rood, oranje en oker sin dat geval een goede keuze. En ze passen allebei heel goed bij roze.

Houd er bij het kiezen van textiel voor het decoreren van terrassen altijd rekening mee dat ze erg zichtbaar zijn. Kies altijd materialen die bestand zijn tegen vocht en UV-stralen en ook wasbaar zijn. Het is erg belangrijk dat je ze thuis comfortabel kunt wassen en dat je dit regelmatig doet. En natuurlijk dat je ze in de winter verzamelt om te voorkomen dat ze door vocht bederven.

Warm licht

Voor de decoratie van kleine terrassen met charme is het essentieel om aandacht te besteden aan verlichting. Passende verlichting zal je aanmoedigen om deze hoek op elk moment te gebruiken en zal je er meer en beter van laten genieten. Negeer het niet en als je eenmaal het schema in gedachten hebt hoe je het terras gaat inrichten, zorg dan voor het juiste licht in elke hoek.

Over het algemeen heeft een klein terras niet meer nodig dan lichtslingers om charmant te zijn. Een slinger die kan profiteren van zonlicht om te werken met de daaruit voortvloeiende besparingen. Tijdens de warme maanden kan het in uw dagelijkse leven voldoende zijn om 's nachts een paar uur buiten te genieten.

Bij Decoora raden we je echter aan om deze lichtslingers te combineren met wandspots die het licht op bepaalde punten versterkenHet kunnen vaste of richtbare spots zijn, zodat u met de fantasie van het terras kunt spelen en het te allen tijde kunt aanpassen aan uw behoeften. Warme of warme lampen zijn onze favorieten om deze ruimtes mee te decoreren, maar het hangt af van het gebruik dat je ervan gaat maken en je eigen smaak.

Heb je al genoeg ideeën om kleine terrassen charmant in te richten?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: