Decoratie-ideeën

Hoe versier je een klassieke salontafel?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Salontafels zijn een basiselement in de woonkamer Ze bevinden zich in het midden van de recreatieruimte en bieden een broodnodige ondersteuning om het boek neer te kunnen leggen we aan het lezen zijn of het kopje koffie, naast vele andere voorbeelden. Wanneer we het echter niet voor een specifiek doel gebruiken, is het noodzakelijk om voor de decoratie te zorgen. Weet je niet hoe je een klassieke salontafel moet decoreren? We delen vandaag enkele ideeën met u.

Plaats het idealiter op de salontafel weinig objecten maar geselecteerd en in groepen van drie We hebben je al bij andere gelegenheden verteld over de populaire regel van drie, onthoud het, WAAR ? Het idee is dat deze objecten naast persoonlijk ook handig zijn om opzij te zetten wanneer je de tafel voor een ander doel gaat gebruiken.En wat zijn die voorwerpen die je kunnen helpen bij het decoreren van de salontafel?

Planten of bloemen

Het introduceren van een natuurlijk element is bijna een verplichting Je hebt ook tal van opties: je kunt van je wandelingen profiteren om een droge tak of een boeket wilde bloemen op te halen of te kopen wat gedroogde bloemen of geconserveerd. Alles zal afhangen van hoe vaak u bereid bent om het te vernieuwen. Wat je ook kiest, kies een mooie vaas en je hebt een perfecte set om een klassieke salontafel mee te decoreren.

Is het de enige manier om een natuurlijk en levend element te introduceren in de decoratie van de salontafel? Helemaal niet! Je kunt een plant uitkiezen die je mooi vindt en deze in een mooie pot zetten. Een pot die water opvangt zodat het de tafel niet beschadigt bij het water geven van de plant.

Kies de optie die je kiest plaats dit element nooit in het midden van de tafel. Dat soort bepalingen zijn achterhaald. Leg het aan de kant, in degene waar je het minst last van hebt of die je het minste gezichtsveld ontneemt. Houd hier ook rekening mee bij het kiezen van je lengte en maat.

Keramische stukken

Als je gewoonlijk verse bloemen plukt in je tuin of tijdens wandelingen op het platteland, wordt een keramische vaas een perfecte aanvulling Kies een eenvoudige vaas met een zachte kleur als je dat wilt de bloemen zijn de hoofdrolspelers of gok op een in intense kleuren als je wilt dat het de aandacht trekt en een moderne en vitale toets aan de ruimte geeft.

Je kunt ook andere keramische stukken toevoegen aan de tafeldecoratie: een doos, een kopje, een kom, een kleine sculptuur. Deze voegen niet alleen een zeer interessante handgemaakte toets toe, maar kunnen ook worden gebruikt om penseelstreken van je persoonlijkheid.

Dozen of kommen

We hadden het er in het vorige punt over, omdat ze niet alleen een decoratief element zijn, maar ook een praktisch element Je kunt er kleine voorwerpen in opbergen, maar niet verander ze in een ruimte in de ene om de zakken te legen of het zal allesbehalve aantrekkelijk zijn om ze op tafel te hebben.

Een smalle en lange doos kan bijvoorbeeld handig zijn om een paar kleine post-its in te bewaren en een pen voor het geval je ze nodig hebt om iets op te schrijven. Of wat clinex, die altijd bij de hand moet zijn.

Boeken of tijdschriften

We zijn gewend boeken en tijdschriften op de salontafel te laten liggen, maar deze zijn misschien niet het meest geschikt als decoratief element. Kies de stukken goed. Een kunstboek, een paar oude exemplaren van Vogue of een zorgvuldige editie van een klassieker kan een goede keuze zijn.

Idealiter zouden ze neutrale of zachte tinten moeten hebben om gemakkelijk te combineren met de rest van de decoratie. Plaats twee of drie die niet precies even groot zijnen bovenop een ander element dat we voorstellen.

Kaarsen

Kaarsen zijn een uitstekende keuze voor decoreren en een intieme sfeer geven overal in ons huis. Je kunt een enkele kaars plaatsen of een reeks van drie zoals op de bovenste foto die de rest van de elementen aanvullen en die nooit hoger zijn dan het hoofdelement dat altijd het natuurlijke element zal zijn.

Je kunt wedden op dikke witte of crème cilindrische kaarsen en deze op een dienblad plaatsen. Maar ook gebruik keramische kommen of kandelaars om ze in te sluiten en zo een ander interessant element aan de tafel toe te voegen. Tegenwoordig zijn er duizenden alternatieven op de markt, kies degene die je het leukst vindt!

En als je ze niet alleen wilt decoreren en een intiem licht in de woonkamer wilt geven, maar ook een persoonlijk en uniek aroma in je huis wilt afdrukken, koop ze dan geparfumeerd! Ze kunnen een heel goede optie zijn en je helpen te ontspannen wanneer je het nodig hebt.

Nu je enkele van de meest interessante elementen kent om een klassieke salontafel te decoreren, kun je ze gebruiken om een unieke en persoonlijke compositie te creëren.Kies slechts drie elementen om het makkelijker voor je te maken om ze aantrekkelijk te verdelen en speel met verschillende hoogtes erin om een meer visueel dynamische set te krijgen.

Welke ga jij kiezen om je salontafel te versieren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: