Interieur

Tips voor het verlichten van kleine badkamers

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ik woon niet in een huis maar in een flat en de badkamer is erg klein. Ik kan niet eens zeggen dat het middelgroot is, het is klein. Dat beperkt me enorm, maar zolang ik niet beweeg, moet ik leven met een functionele maar kleine badkamer.

Is jou hetzelfde overkomen? Is je badkamer klein? In dit soort ruimte is het essentieel om te weten hoe je moet verlichten, dus in ons artikel van vandaag zullen we enkele tips zien voor het verlichten van kleine badkamers.

Kleine badkamers, grote uitdagingen

Tegenwoordig zijn de badkamers, behalve in huizen en appartementen van bepaalde waarden, klein. De badkamer en keuken zijn de duurste ruimtes als het gaat om het bouwen van een huis vanaf nul, vanwege de aansluitingen en leidingen die ze nodig hebben, dus het is gebruikelijk dat ze extreem goedkoop zijn.

Maar de waarheid is dat elke kleine badkamer kan worden geretoucheerd Als we weten hoe we deze moeten decoreren en verlichten, kunnen we het gezicht ervan veranderen, maar het uitgangspunt van elke badkamerretouchering moet zijn om in gedachten te houden dat elke verlichting in de badkamer rekening moet houden met de activiteiten die we hier binnen uitvoeren: make-up, scheren Hoe kunnen we dus de perfecte balans bereiken tussen de praktische en functioneel en mooi qua verlichting?

Nou, zo moeilijk is het niet. In het algemeen moeten we weten dat de belangrijkste acties plaatsvinden rond de gootsteen, dus hier moeten we de beste verlichting van allemaal aanbieden omdat we licht om ons haar te kammen, op te maken, schoon te maken of te scheren.

In die zin kunnen we verticale lampen plaatsen in plaats van lampen van het plafond of spiegelkasten plaatsen, die functioneel en stijlvol zijn. Omgekeerd kan de ruimte rond het bad of de douche gebaat zijn bij meer secundair licht. En omdat het kleine ruimtes zijn, kan het beste licht afkomstig zijn van de muur en niet van het midden van het plafond.

Het centrale licht is de basis van elke ruimte, maar we moeten er niet alleen bij blijven, dus we kunnen spiegels met LED-verlichting, verlichting in de kasten of smalle en verticale verlichting aan beide zijden van de spiegel overwegen, zoals zoals we al eerder zeiden. Ik denk dat dit de beste en meest aanbevolen opties zijn.

Als we aan kleine badkamers denken, moeten we weten hoe we van alles kunnen profiteren en in die zin zijn kasten met ingebouwd licht een zeer goede optie om te verlichten en ruimte te besparen.Deze spiegels zijn er in verschillende maten en stijlen en hun ingebouwde LED-verlichting kan eenvoudig worden uitgeschakeld. En bedenk eens hoeveel u bespaart door dit soort lampen te gebruiken.

Vervolg met de tips voor het verlichten van kleine badkamers, de waarheid is dat we ook inbouwverlichting direct boven ons hoofd moeten vermijden. Dit type lichten, hoewel het waar is dat ze goed verlichten en ons in staat stellen te zien wat we doen, ze zijn een tweesnijdend zwaard, want als we ze direct boven ons hoofd plaatsen, zorgen ze voor een hard licht en schaduwen, dus het is beter om ze weg te halen van de gootsteen en de spiegel en plaats een zijspiegel op zijn plaats. Heeft u professionele make-up spiegels op het oog? Alle lichten omlijsten de spiegel om het gezicht vol licht te geven.

Zoals je misschien al gemerkt hebt de spiegel boven de gootsteen is het middelpunt van elke badkamer. Concentreer je er dus op.Daarom moeten de lichten hier aan de zijkanten worden geplaatst, om schaduwen te vermijden Het is niet wat we gewoonlijk in onze badkamers zien, maar het is het beste. En als we vooruit kunnen plannen, omdat we misschien een grote renovatie aan het doen zijn, is het het beste om na te denken over verschillende verlichtingsniveaus, rekening houdend met de verschillende delen van de badkamer.

Als de badkamer klein is en het plafond laag is, kun je natuurlijk geen hanglampen plaatsen, dus de muren zullen je bondgenoten zijn Daar moet je ook rekening mee houden in algemeen een kleine badkamer heeft geen goede ventilatie, waardoor je geen lampen met stoffen of textiel kunt plaatsen. Het wordt een vochtige permanente ruimte, dus hier is het beste glas of metaal of plastic lampen.

Tot slot, wat kunnen we nog meer doen om een kleine badkamer te verlichten? Naast kroonluchters (als we ruimtes hebben), hanglampen (als het plafond hoog is) of lampen aan de muren, kunnen we extra stukken meenemen die in onze badkamer kunnen worden verplaatst: kleine lampen, kaarsen. Een kleine badkamer beperkt ons in stijl en hoeveelheid lampen, maar elk verlichtingsplan voor een badkamer moet een centrale bovenlamp en lampen rond de spiegel hebben.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: