Decoratie-ideeën

Het belang van altijd een schoon huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we de huizen van andere mensen bezoeken, zijn er enkele dingen die nauwelijks over het hoofd kunnen worden gezien. Netheid en orde zijn er enkele van. Sterker nog, dit is zeker meer voor de hand liggend dan welke stijl of decoratief element dan ook, hoe opvallend het ook mag zijn. Altijd een schoon huis hebben is iets waar we allemaal naar streven. Een aspect van onze huizen dat veel belangrijker is dan het lijkt.

We noemen thuis de plek waar we ons veilig en gelukkig voelen. Voor veel mensen is het de plek waar een groot deel van de dag wordt doorgebracht, waar we onze persoonlijke bezittingen en herinneringen bewaren, het toevluchtsoord dat we delen met onze dierbaren.Hoe kunnen we er niet voor willen zorgen?

Hoezeer we het hier ook allemaal over eens zijn, de waarheid is dat het een inspanning is om netheid en orde in huis te houden. Schoonmaken en ordenen zijn bezigheden die bijna niemand leuk vindt (hoewel er opvallende uitzonderingen zijn) maar die we niet kunnen opgeven. Het is in ieder geval de moeite waard om tijd en aandacht aan deze taak te besteden, omdat het ons veel voordelen zal opleveren.

Een rommelig huis nodigt uit tot stress en angst. Er is niets erger dan thuiskomen na een dag hard werken en stof vinden op de trap, kleding Ongewassen, wasgoed zonder strijken, afwas zonder te wassen Wanorde en gebrek aan hygiëne beïnvloeden de esthetiek van ons huis, maar ook onze stemming en stemming.

Voordelen van een altijd schoon huis

Een huis altijd schoon hebben is erg belangrijk. Niet alleen voor een voor de hand liggende kwestie van hygiëne en gezondheid, maar ook om ons emotioneel welzijn te behouden. Als ons huis schoon en netjes is, zal onze geest dat ook zijn.

Maar zelfs als we het hiermee eens zijn, is het mogelijk dat het simpele idee om het huis schoon te maken en op te ruimen ons lui maakt. Als we alle voordelen kennen die deze activiteit met zich meebrengt, veranderen we misschien van gedachten:

  • Hoe meer schoonmaak, hoe minder stress. Vuile en chaotische thuisomgevingen kunnen ons veel stress en angst bezorgen. En hoe meer tijd we doorbrengen zonder schoon te maken, hoe erger het wordt.
  • Stoornis, de vijand van concentratie. In een huis dat niet schoon is en de zaak heerst, is het onmogelijk om te werken, koken en organiseren om welke taak dan ook uit te voeren.
  • Een schoon huis is een gezond huis, omdat de lucht die we inademen van betere kwaliteit is. Evenzo is rusten in een schone omgeving gezonder.
  • Schoonmaken houdt ons fit. Dit is een matige vorm van fysieke activiteit. Door ons huis schoon te maken gaan we een sedentaire levensstijl tegen en verbranden we wat extra calorieën.
  • Netheid en orde verbeteren ons humeur. Het is bewezen: wanorde en vuil demotiveren en ontmoedigen ons. Als alles schoon is en op zijn plaats staat, voelen we ons onmiskenbaar welbevinden en een extra dosis energie.
  • Schoonmaken is een stimulerende bezigheid. Aan de ene kant is er de voldoening van een goed stuk werk wanneer we de resultaten van onze inspanningen zien; aan de andere kant, bij het opruimen en bestellen zonder het te beseffen, komen er nieuwe ideeën voor organiseren en decoreren in je op.

Om dit alles, en aangezien dit een blog is gewijd aan de wereld van decoratie, moeten we benadrukken dat schoonmaken altijd de eerste stap is die we moeten doorlopen voordat we een decoratief project in onze huizen ondernemen.

Meest effectieve methoden om een huis schoon te maken

"Iedereen weet hoe je moet schoonmaken, er is niet veel geheim aan."Hoewel deze bewering waar is, is de waarheid dat er veel verschillende manieren zijn om uw huis altijd schoon te houden. Er zijn veel manieren om deze taak aan te pakken om ons te helpen efficiënter te werken en betere resultaten te behalen.

De meesten van ons hebben de neiging om één dag van de week aan schoonmaken te wijden, naast het plannen van andere tijden om die diepere seizoensschoonmaak uit te voeren, bijvoorbeeld wanneer de lente aanbreekt of wanneer de seizoenen veranderen, waar we ook gebruik van maken om zomer- of winterkleding uit te halen of op te bergen. Er zijn echter nog andere mogelijkheden. Dit zijn enkele methoden die velen al thuis toepassen:

Methode 20/10

Dit is een methode die is bedacht door Rachel Hoffman en die al door veel mensen over de hele wereld voor hun huis is gebruikt. De sleutel tot de methode 10/20 is een zorgvuldige en correcte tijdsverdeling. Heel interessant voor degenen onder ons die lui zijn en met angst leven de dag voor de "schoonmaakdag" die we hebben gepland.

Het systeem is niemand minder dan 20 minuten schoonmaken en 10 minuten rusten Het lijkt stom, maar het is ongelooflijk effectief. Net wanneer we ons overweldigd en uitgeput beginnen te voelen door het schoonmaakwerk, komt er een herstellende pauze. Tien minuten om tv te kijken, wat te lezen, op te frissen A korte verbinding om met hernieuwde energie weer aan het werk te gaan.

Met de 10/20-methode maken we onze huizen bijna zonder het te beseffen en zonder de moeite te merken schoon.

Oosouji of Japanse schoonmaak

Het is duidelijk dat, als we het hebben over orde, discipline en netheid, Japan altijd een referentieland is. De oosouji (waarvan de letterlijke betekenis "grote schoonmaak" is) is een oude traditie die het dubbele doel heeft om de harmonie van het huis en de emotionele balans van de bewoners te bereiken

Traditioneel reserveren de Japanners een kalenderdag voor deze totale zuivering: 28 december. Zo krijgt schoonmaken ook de betekenis van vernieuwing, een manier om het nieuwe jaar in te gaan zonder lasten, schulden of lopende zaken.

De oosouji heeft zijn eigen systeem: eerst moet je deuren en ramen openen om de ruimtes te ventileren, dan moet je de plafonds en muren schoonmaken om verder te gaan met het meubilair en tot slot de vloer. Altijd van boven naar beneden.

Krachtuur

Is het mogelijk om binnen een uur een schoon huis te hebben? Het lijkt een utopie, maar de Power Hour methode pleit daarvoor. Het idee van deze methode is gebaseerd op het volgen van het volgende schema: begin met het schoonmaken van een specifieke kamer of deel van het huis en ga pas naar een andere als je klaar bent.

Om de methode te laten werken, moet je een ritme instellen Een goede manier om dit te doen is om de wasmachine te starten met alle vuile kleren en in gedachten te houden dat voordat u voltooit de wascyclus, onze taak moet worden voltooid. We zullen dus vooraf berekenen hoeveel tijd we aan elk verblijf kunnen besteden.

Natuurlijk wordt het een heel intens uur, maar slechts één.

Dit zijn slechts enkele ideeën die ons kunnen helpen bij ons doel om ons huis altijd schoon te houden. Het is duidelijk dat iedereen zijn methodes heeft en zijn huis beter kent dan wie dan ook, met zijn eigenaardigheden en trucs. Ik ben er echter zeker van dat we uit alles wat we hebben blootgelegd goede ideeën kunnen opdoen. Laten we aan het werk gaan!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: