Interieur

Versier met oude tafels en moderne stoelen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De mix van antieke en moderne meubels is iets heel origineels, en dat zien we steeds vaker terug in decoraties. Mengsels zijn een trend, maar niet alles kan: een mislukte combinatie kan een esthetische ramp zijn; Aan de andere kant, als we de juiste toets raken, vinden we composities die even origineel als mooi zijn. We zullen het duidelijk kunnen zien in de combinatie van oude tafels en moderne stoelen, die we in dit bericht zullen bespreken.

Voordat we verder gaan, zeggen we dat het hergebruiken van meubels die al een lange levensduur hebben, een andere manier is om ecologisch bewust gedrag en respect voor het milieu te tonen. Om vele en uiteenlopende redenen een geweldig idee.

De ideale plek in huis om dit soort experimenten te wagen, is de eetkamer. Een grote, stevige tafel in klassieke stijl, handig gerestaureerd, hoeft niet omringd te zijn door stoelen van dezelfde stijl. Misschien verdient het een moderner tintje. De ernst van de grote tafel voor ma altijden en vergaderingen kan worden verlicht door de frisheid van enkele prachtige stoelen in eigentijdse stijl, zelfs gemaakt van plastic of metaal. Het resultaat is opvallend en zeer creatief, en zal de meest sceptische mensen boeien Hier zijn enkele voorbeelden:

Op zoek naar contrast

Net als de ruimtes in een huis profiteren ook meubels van de rijkdom die het contrast geeft. Het is het beste tegengif.webp tegen eentonigheid en verveling. Oude tafels hebben de neiging om esthetisch sober te zijn: donker, volumineus, compact… Dit schilderij kan echter volledig worden getransformeerd door simpelweg een paar stoelen toe te voegen met een modern design en felle kleuren.

Het is geen mening, maar een geverifieerde realiteit: het contrast verschijnt wanneer er elementen zijn die van elkaar verschillen, wat interesse in het ontwerp opwekt in de blik van de waarnemer. Tegelijkertijd, hoe vreemd het ook mag klinken, dient het contrast ook als een verbinding tussen twee ogenschijnlijk tegengestelde elementen: het grote en het kleine, het lichte en het donkere, het oude en het nieuw

Hoe bereik je een evenwichtig contrast? We illustreren dit aan de hand van de voorbeelden van de afbeeldingen boven deze paragrafen. Op de foto rechts is de inzet duidelijk voor de kleur (donkere tafel en witte stoelen met roze kussens) en voor de confrontatie tussen klassiek en modern.

In de afbeelding links is het voorstel subtieler, omdat het plaatsvindt in een volledig neutrale omgeving. Een bewijs dat deze oude tafels, die niet meer worden gemaakt en zeer moeilijk te vinden zijn, harmonieus kunnen worden ingepast in een decoratie in Scandinavische stijl met de onschatbare hulp van deze set witte metalen stoelen.

Klassieke ontwerpen met een verfrissende twist

Er is een stelregel die de kunstwereld regeert, maar die ook kan worden toegepast op andere gebieden zoals mode of decoratie: de klassieker sterft nooit. Dit is waar Het is ook waar dat niets ons ervan weerhoudt om ze een nieuw leven te geven, een nieuw licht te werpen of een andere look te geven. Daar is niets over geschreven.

Velen beschouwen het misschien als een heiligingsschennis Het mengen van een klassieke tafel, bijna monumentaal van aard, met andere elementen zonder enige adel, is echter soms juist het beste manier om de waarde ervan te benadrukken, hoe paradoxaal het ook mag klinken. We hebben goede voorbeelden van dit idee in de afbeeldingen hierboven:

Links een tafel met poten die kolommen worden in de vorm van een dier. Het zou een koningstafel kunnen zijn; aan de rechterkant een massief houten ontwerp met gedraaide poten en uitgesneden plantmotieven.majestueuze modellen. Het zou bijna een belediging zijn om ze te omringen met al te eenvoudige stoelen.

Maar in dit geval is dat niet zo. Overschaduwd door de aristocratische aanwezigheid van de tafel nemen de stoelen automatisch een volledig ondergeschikte rol in Als we het geluk hebben een van deze juwelen in huis te hebben, hoeven we het onszelf niet moeilijk te maken op zoek naar te specifieke modellen. In dit geval moeten de stoelen de rol aannemen van een waardige secundaire acteur.

Een kleine ode aan het eclecticisme

Eclecticisme wordt gewoonlijk gedefinieerd als een gemengde stijl die uit verschillende bronnen en stijlen drinkt. Juist om deze reden zijn er velen die vinden dat het niet echt een stijl is en zij gebruiken de term 'eclectisch' vaak op een pejoratieve toon.

Het is waar dat de lijn tussen een eclectisch kunstwerk en een pastiche een fijne kan zijn. En ook heel subjectief. Wat voor de één verschrikkelijk lijkt, vindt de ander prachtig. En omgekeerd.

Laten we ons voorstellen dat we zo'n mooie oude tafel hebben gevonden op een vlooienmarkt of een antiekwinkel. We hebben het gekocht en vol illusie mee naar huis genomen. Hoe maak je er de ster van onze eetkamer of onze woonkamer van? Het antwoord is zoek naar een combinatie met elementen die vreemd zijn aan je natuurlijke stijl, zelfs vijandig.

Nogmaals, we kijken naar afbeeldingen, die dit concept veel beter illustreren dan woorden. Links zien we een klassieke houten tafel, niets statigs, maar klassiek van uiterlijk. Door er stoelen omheen te zetten die best geschikt zouden kunnen zijn voor een tuin of terras, accentueren we het "oude" karakter van de tafel en geven we het geheel tegelijkertijd een onverwachte eenheid. Alles past.

Maar het meest visuele voorbeeld is dat aan de linkerkant. In dit geval worden ze gemengd met stoelen in felle kleuren en met heel verschillende ontwerpen, zodat elke stoel anders is dan de vorige, zodat elk lid van het huishouden zijn favoriet kan kiezen .Een aangename waanzin die ons een originele manier laat zien om de plaatsen in de eetkamer te personaliseren.

Conclusies

Ter afsluiting zullen we zeggen dat de combinatie van oude tafels en moderne stoelen een onverwacht esthetisch hulpmiddel wordt dat prachtige resultaten kan opleveren. Een truc die veel decorateurs toepassen de hoge hoed om ons te verrassen en te verbazen, maar ook als een manier om ons te laten zien dat, als het op decoratie aankomt, "alles is al uitgevonden" niet geldig is. Je mag nooit het laatste woord zeggen.

Logisch gezien hangt het succes of falen van de keuze van de set af van vele bijkomende factoren die verder gaan dan materialen, kleuren en stijlen. In deze niet altijd eenvoudige vergelijking, de inrichting van het huis of van de specifieke kamer waar de set zal komen, de ruimte die ons huis nodig heeft, onze economische draagkracht (sommige oude tafels kunnen echte fortuinen waard zijn) en, vanaf dat moment, onze creativiteit en goede smaak.

Foto's - Appartementtherapie

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: