Decoratie-ideeën

Blauwe muren in de slaapkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De blauw is een van de meest populaire kleuren die worden gebruikt om de muren van een kamer te schilderen. Het is een kleur die veel van de wenselijke kenmerken voor een slaapkamer samenbrengt: het inspireert tot rust, bevordert de slaap, stimuleert de verbeelding en bevordert meer positief denken. Niets beters voor onze rust.

Naast de voordelen voor onze geest, biedt blauw ook ontelbare decoratieve mogelijkheden Om te beginnen is er een breed scala aan blauwtinten om uit te kiezen (meer dan 100 verschillende tinten), elk een met zijn specifieke zegel.Aan de andere kant, als we het intelligent combineren met andere kleuren, kunnen we allerlei aangename en suggestieve omgevingen creëren.

Voordelen van de kleur blauw

Naast esthetische overwegingen hebben veel wetenschappelijke studies de positieve effecten van de kleur blauw op het menselijk brein vastgesteld. Het is niet voor niets een kleur die veel gebruikt wordt in de wereld van reclame en marketing.

Misschien is de verklaring dat dit de kleur is van de lucht en de zee. Blauw heeft een onbetwistbare ontspannende kracht en kan daarom onze fysieke en psychologische gezondheid verbeteren.

In haar werk Kleurpsychologie, hoe kleuren inwerken op gevoelens en rede, Eva Heller komt tot de volgende conclusies over de kleur blauw:

  • Het is de favoriete kleur van de meerderheid van de bevolking.
  • Het is een kleur die ontspan en sereniteit brengt.
  • Inspire rust, vertrouwen en veiligheid.
  • Verbeteren creativiteit en productiviteit.

Al met al maakt blauw de perfecte kleur voor een slaapkamer. In deze post gaan we ons concentreren op de muren, hoewel zelfs in een kamer die is gedecoreerd met een andere tint, een klein vleugje blauw essentieel is voor ons welzijn.

() Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat blauw misschien niet de beste optie is voor de kamer van een depressief of overdreven melancholisch persoon. In deze gevallen kun je beter op zoek gaan naar het revitaliserende effect van andere kleuren zoals groen of oranje.

Als het je droom is om een mooie blauwe slaapkamer in je huis te hebben, zijn hier enkele interessante ideeën:

Blauw alleen op de muren

Verf één of al je slaapkamermuren blauw.Het transformerende effect zal je verrassen, ongeacht de gekozen variëteit: Pruisisch blauw, kob alt, turkoois Met de koudste blues zullen we de kamer vullen met kalmte en stilte; met de meest intense kleuren roepen we visioenen van de zee en de lucht op, terwijl de zachtere tonen meer geschikt zijn voor andere soorten kleurencombinaties.

Marineblauw kan de perfecte optie zijn voor een slaapkamer met nautische decoratie, in een appartement of huis in de buurt van de zee. Aan de andere kant zal een lichtblauwe kleur veel geschikter zijn in een kinderkamer om de kleintjes in huis een goede rust te geven.

Gerelateerd artikel:Hoe versier je een woonkamer met blauwe muren?

In het geval van een slaapkamer met veel licht, is het goed om in te zetten op donkerblauw; aan de andere kant, als het geen erg lichte kamer is, is het altijd raadzaam om voor lichtere tinten te kiezen.

Een andere factor die van invloed zal zijn op de beslissing welke tint blauw je moet kiezen, is de grootte van de slaapkamer, vooral de hoogte. Visueel vergroot lichtblauw kleine kamers, terwijl donkerblauw het tegenovergestelde doet. Het is geen heilige regel, maar het kan helpen.

Alles in het blauw

Dit is het meest radicale alternatief, hoewel er verschillende gradaties zijn. Hoe charmant een blauwe slaapkamer ook is, overdaad is nooit aan te raden Veel decorateurs beweren echter dat het inrichten van een kamer met een enkele kleur (ja, verschillende tinten en variëteiten gebruiken) spectaculaire resultaten oplevert.

Een van de meest voorkomende formules zijn die van het gebruik van hetzelfde blauw als de muren voor beddengoed, of in ieder geval voor dekbedden of kussens. Dit is een zeer succesvolle manier om continuïteit te creëren in de inrichting van de ruimte.En dit geldt voor elke kleur, niet alleen blauw. Sommige mensen vinden deze oplossing weliswaar te plat, maar daarom niet minder prettig.

Dezelfde kleur kan ook worden doorgetrokken naar de slaapkamertapijten, hoewel het moet worden gevarieerd in het geval van gordijnen, lampen en andere elementen. Een voorbeeld hiervan staat in de afbeelding hierboven. Een sobere en verstandige kleurverdeling.

Combinaties met andere kleuren

Veel van de blauwtinten die worden gebruikt om slaapkamermuren te schilderen hebben een lichte grijze ondertoon (onthoud dat grijs momenteel een van de trendkleuren is in de decoratiewereld). Ook de blauw-grijze combinatie bestaat al sinds het ontstaan van de wereld.

Andere kleuren die passen in een blauwe slaapkamer en ons helpen ruimtes te creëren die vrede inspireren, zijn beige en witDe eerste brengt een vleugje warmte en vermindert de intensiteit van het blauw op de muren enigszins. Aan de andere kant kan wit onze beste bondgenoot zijn om de hegemonie te doorbreken. Het is een beetje kouder, maar tegelijkertijd helderder. De sleutel zit in de juiste dosering om evenwicht te bereiken.

We moeten niet onderschatten welke elementen van andere kleuren ons kunnen brengen. Om een vleugje contrast te geven, zonder dat het te opzichtig wordt, kunnen we heldere kleuren gebruiken, zoals rood, verschillende tinten oranje en zelfs geel.

Blauw behang

Tot slot noemen we een zeer praktische hulpbron: wallpaper of wallpaper Een manier om en is om het uiterlijk van onze slaapkamer volledig te veranderen. Het wordt vaak veel gebruikt in kinderkamers, maar ze zijn perfect geldig in alle soorten slaapkamers.Bovendien hebben ze als bijkomend voordeel dat dit papier heel gemakkelijk te installeren is en dat we het ook kunnen vervangen als we het beu zijn.

Een ander voordeel om te benadrukken is het grote aantal ontwerpen dat we op de markt vinden. Zo kunnen we altijd degene kiezen die het beste bij de inrichting van onze slaapkamer past. Het belangrijkste is om te weten hoe je het goed plaatst, om een negatief effect te voorkomen.

Een voordeel dat behang heeft ten opzichte van schilderen, is dat het ons in staat stelt te kiezen voor platte ontwerpen of andere met allerlei motieven of tekeningen Bijvoorbeeld in slaapkamers Voor kinderen, licht blauw met kleine tekeningen van wolken of sterren is erg populair. Voor volwassen slaapkamers zijn er andere mogelijkheden, van geometrische ontwerpen tot suggestieve motieven zoals die in de afbeelding hierboven.

Tot slot moeten we vermelden dat er behangmodellen zijn met verschillende texturen en reliëfs, wat een extra aandachtspunt toevoegt aan onze slaapkamerdecoratie.

Afbeeldingen - Huisvesting

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: