Interieur

Tips voor het inrichten van een eetkamer met hoge plafonds

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een hoog plafond is altijd aantrekkelijk vanwege het gevoel van ruimte dat ze aan elke kamer geven. Dat geldt ook voor een eetkamer. Maar dit is niet het enige voordeel. De hoge plafonds stellen ons ook in staat om grote ramen te projecteren, om de binnenkomst van natuurlijk licht in ons huis te bevorderen.

Beide zijn dwingende redenen om in te zetten op hoge plafonds in ons huis Deze structurele eigenaardigheid heeft echter ook enkele eigenaardigheden die niet kunnen worden genegeerd. Soms kan het moeilijker zijn om een ruimte met hoge plafonds in te richten en tegelijkertijd warm en uitnodigend te maken.Succes of mislukking hangt af van het gebruik van materialen, kleuren en andere decoratieve elementen.

De meeste huizen die momenteel worden gebouwd, hebben kamers met lage plafonds, maar als we in een gebouw met een bepaalde leeftijd wonen, is het mogelijk dat we een of meerdere kamers met hoge plafonds hebben. Dat veronderstelt voor- en nadelen In ieder geval een uitdaging voor onze creativiteit en creatieve vindingrijkheid.

Gerelateerd artikel:Industriële keukens met hoge plafonds

Eetkamer met hoog plafond: voor en tegen

Een "hoog plafond" wordt beschouwd als een plafond dat zich ten minste drie meter boven de grond bevindt. Een bijzonderheid van oude woonconstructies die van veel feesten kan worden overgenomen Voordat u handelt, is het natuurlijk noodzakelijk om uw sterke en zwakke punten goed te kennen:

Pro's

Dit is een kleine lijst van de argumenten voor een eetkamer met een hoog plafond in ons huis, alles wat ze ons brengen:

  • Ze zijn helderder, omdat door de grotere plafondhoogte grotere ramen kunnen worden geïnstalleerd. Dat is ook een pluspunt als we de ruimte moeten ventileren.
  • Ze zijn breder Men kan denken dat de werkelijke breedte misleidend is, aangezien de gewonnen ruimte ten opzichte van een normale eetkamer bovenaan zit. Het gevoel van meer ruimte v alt echter niet te ontkennen en er zijn veel manieren om van die extra ruimte te profiteren.
  • Ze hebben betere akoestiek. Dit is merkbaar wanneer we naar muziek luisteren of televisie kijken.

Nadelen

De inrichting van een eetkamer met een hoog plafond is veeleisender dan een eetkamer met een conventioneel plafond. Dat kan negatief of positief zijn, het is maar hoe je het bekijkt. Dit zijn in ieder geval enkele aspecten waar we ook rekening mee moeten houden:

  • Vanwege de hoogte is het moeilijker om toegang te krijgen tot de gebieden die zich het dichtst bij het plafond bevinden en om lampen, planken, schilderijen enz. te plaatsen
  • Eetkamers met hoge plafonds zijn moeilijk te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer.
  • Niet alle decoratieve stijlen zijn geschikt voor een kamer met een hoog plafond. Het is niet altijd gemakkelijk om het goed te doen.

Enkele decoratieve ideeën die ons zullen helpen

Hoe hoger het plafond, hoe groter de decoratieve uitdaging die we zullen tegenkomen. Dat mag ons niet ontmoedigen, integendeel: het is een veeleisende en stimulerende taak die onze decoratieve vaardigheden op de proef stelt. Het hebben van een eetkamer met een hoog plafond is een geschenk. Om het te laten schitteren, volgen hier enkele praktische tips:

Warme kleuren

Eetzalen met een hoog plafond zijn architectonisch gezien visueel aantrekkelijk.Hoewel als het zeer grote ruimtes zijn, het risico bestaat dat ze te koud zijn. Wat te doen om dit te corrigeren? Het slimste is natuurlijk om te gaan voor natuurlijke materialen en warme kleuren.

Een voorbeeld om dit idee te illustreren is de eetkamer in de afbeelding hierboven. Op een zeer sluwe manier verdwijnt de koude witte kleur van de muren, vervangen door een aangenaam saffierblauw. Het plafond zelf ontvlucht koude en lege tinten en biedt een prachtige champagnekleur. De rest van de elementen (gordijnen, meubels, lampen) roeien ook in dezelfde richting.

Dit andere voorbeeld (degene die we op deze lijnen laten zien) doet geen afstand van de witte kleur van de muren, in ruil voor het bedekken van het plafond, hoog en onregelmatig, met hout of imitatie houten panelen hout . Deze geven ons de warmte waar we naar op zoek zijn, opnieuw op zoek naar de medeplichtigheid van andere houten elementen zoals de eettafel.

Binnen deze oplossing is er de variant van het installeren van valse houten balken aan het plafond, waardoor ook een charmante, rustieke toets wordt bereikt.

Het belang van licht

Een sleutelelement bij het inrichten van dit type eetkamer met hoge plafonds is verlichting Zoals bekend kan dit worden bereikt door openingen en ramen in de muren of met lampen die ons voorzien van direct, overhead of zijdelings licht. Het belangrijkste is dat de oplossing past bij de stijl van de eetkamer die we hebben gekozen.

Als we het hebben over natuurlijk licht, is de vraag simpel: meer ramen en grotere ramen om meer buitenlicht binnen te laten. Dit is niet altijd mogelijk, maar een dubbele rij ramen zoals die in de eetkamer op de afbeelding hierboven is een uitstekend idee. Het is ook, in moderne huizen, een glazen wand of een groot badkamerraam

De andere geweldige optie zijn de hanglampen een van onze grote bondgenoten als het gaat om het inrichten van deze ruimtes. Op de markt zijn er veel en gevarieerde modellen om uit te kiezen: van klassieke kroonluchters vol kristallen en fantasiemotieven tot moderne lampen met een minimalistische snit, industrieel type, etc.

De sleutel tot deze lampen is om het plafond dichter bij de grond te brengen. Het oog bedriegen zodat de bovenruimte wordt verborgen en dat onaangename gevoel van leegte dat te hoge plafonds vaak aanwezig zijn wordt weggenomen. In de afbeelding hierboven een goed voorbeeld. De halogeenspots in het verlaagde plafond zouden niet volstaan zonder die mooie glazen lamp op tafel.

Meubels en materialen

Een lange tafel helpt de verhoudingen van de eetkamer in evenwicht te brengen, zodat het plafond niet zo hoog lijkt.Als we daarentegen de hoogte willen vergroten, is het beter om een ovale of ronde tafel te gebruiken en de ruimte in te richten met grote verticale schilderijen.

De afbeelding hierboven is een goede samenvatting van enkele van de ideeën die in dit bericht worden gepresenteerd: grote ramen voor buitenlicht, een hoog plafond met houten balken, zachte kleuren, een hanglamp in moderne stijl en een lange en brede tafel.

Wat materialen betreft, hout zal helpen om een warmere ruimte te creëren. Dat is een van zijn grote kwaliteiten, die we nooit moe worden te onthouden in deze blog. Integendeel, glas en metaal, zeldzaam in deze ruimtes, zullen een koudere ruimte projecteren. Naar onze mening wordt het niet aanbevolen, maar het is een mogelijkheid die veel mensen leuk vinden.

Conclusie

Een eetkamer met een hoog plafond is een zeldzaamheid die niet in elk huis aanwezig is. Je moet weten hoe je kunt profiteren van zijn eigenaardige kenmerken (zowel positieve als negatieve) om dit in ons voordeel te laten spelen in huisdecoratie.In deze post geven we je enkele sleutels om dit doel te bereiken: vind de juiste verlichting en maak de juiste keuze van kleuren en meubels.

We hopen alleen dat de voorbeelden die we hebben geselecteerd kunnen dienen als inspiratie om een prachtige eetkamer te kunnen ontwerpen.

Afbeeldingen - Freepik, Huisvesting, Jane Lockhart

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: