Decoratie-ideeën

Originele kerstbomen gemaakt van hout

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je geen budget hebt of een van die enorme kerstbomen wilt kopen die je altijd hebt, is hier een nieuw idee om te maken Kerstbomen gemaakt van hout Er zijn vele manieren om te profiteren van wat hout dat we thuis hebben. Van oude pallets tot planken die we niet meer gebruiken, om deze schattige boompjes te maken.

Het idee is eenvoudig, maar levert geweldige resultaten op. Bovendien zijn de materialen die nodig zijn om deze eigenaardige bomen te maken eenvoudig: om de planken te verbinden, een hamer en sleutels (de lijm werkt ook), een zaag voor het geval we ze moeten zagen, en verf voor hout voor het geval we het een vleugje kleur willen geven.

Gerelateerd artikel:Ideeën voor het versieren van kerstbomen

Ideeën voor kerstbomen van hout

Deze houten kerstbomen staan overal en nemen weinig ruimte in beslag. Ze bieden ons zonder twijfel een zeer originele manier om ons huis te decoreren met Kerstmis en onze huizen te vullen met een heel speciale sfeer. Hier zijn enkele ideeën:

Gewoon hout

We beginnen onze beoordeling met de eenvoudigste ontwerpen. In deze bomen vinden we een weinig kleur, maar een nonchalante en zeer eenvoudige stijl. Je kunt elk bord een kleur geven en een boodschap plaatsen om ze te versieren, of meerdere bomen maken om een kerstensemble te creëren. Als je meerdere bomen gaat gebruiken, is het natuurlijk beter dat je een idee gebruikt zonder veel ornamenten, om niet te verzadigen met kleur.

In de afbeelding links zien we verschillende voorbeelden van hoe je planken van verschillende lengtes horizontaal kunt rangschikken, of hoe je de hoeken van houten kozijnen in de vorm van een "L" kunt gebruiken. Met een enkele kleur, het groen dat de takken van dennen nabootst, is het resultaat magnifiek.

Aan de rechterkant nog een voorbeeld van hoe je op de eenvoudigste manier indrukwekkende creaties kunt maken: een paar in verschillende kleuren geverfde planken, een ster om de boom te bekronen en vooral een geschreven berichtdie geschikt is voor deze data.

Eenvoudige decoraties

Als we het hebben over bomen gemaakt van hout, hoef je niet veel geld uit te geven om ze aan te kleden en te versieren Het is veel belangrijker om fantasie en creativiteit te hebben . Zoals je kunt zien in de afbeeldingen op deze regels, is het een eenvoudige versiering.Handig het oude minimalistische dogma van "minder is meer" toepassen.

In de voorbeelden van de afbeeldingen twee verschillende stijlen: in het ene geval een houten boom met de typische hangende kerstversieringen en in het andere geval waarin knopen zijn gebruikt die het uiterlijk van kerstballen simuleren. Leuke en frisse ideeën die werken zonder opladen zijn houten dennenbomen met guirlandes en andere esthetische uitspattingen.

Verlichte bomen

Deze houten bomen zijn iets gecompliceerder, maar ook veel spectaculairder. Ze zijn gebouwd op een basis waarin planken zijn gebruikt om de takken eromheen te reproduceren. Het maken van houten bomen volgens dit soort ontwerpen kost veel meer werk. En de lichtjes geven het geheel een warme en bijna magische sfeer.

Het voorbeeld links lijkt bijna op een kerststal vol beeldjes.Op elke takplank, die dienst doet als plank, worden decoraties en kleine brandende kaarsen geplaatst. Dit idee is erg gimmick, met de kleine vlammetjes die de schaduwen van de beeldjes doen lijken te bewegen De kleine kaarsjes geven de boom een speciaal tintje, hoewel ze ons dwingen bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Vergeet niet dat de combinatie hout en vuur niet de meest aanbevolen is.

Nog praktischer is het voorbeeld hiernaast, waarin echte kaarsen zijn vervangen door kunstverlichting, dit keer gecombineerd met verschillend gekleurde kerstballen. Gezien de keuze zijn LED-lampen beter, die geven ook geen warmte af.

Kleine kunstwerken

Laten we durven met meer complexe en uitgebreide ontwerpen. De grenzen worden bepaald door onze capaciteiten en ons vermogen om nieuwe manieren en oplossingen te bedenken. Met de juiste materialen en een creatieve geest kunnen kleine kunstwerken worden gebouwd.

Twee voorbeelden: links een boom die eigenlijk een praktisch meubelstuk is als plank. Het heeft kleine planken om de kerstfiguren te plaatsen, richels om de decoraties aan op te hangen en ruimtes om de lichten te integreren; in de afbeelding rechts een boom gebouwd met houten modules van verschillende afmetingen. De decoratie wordt gecompleteerd met gekleurde verf, een goede complementaire versiering op de achtergrond en elementen die aan de oppervlakken van de planken zijn gehecht.

Hoe maak je een kerstboom met hout

Alle voorbeelden die in de vorige sectie zijn gepresenteerd, vallen op door hun originaliteit, hoewel het mogelijk is dat ze niet helemaal passen bij het idee dat u in gedachten heeft. Het positieve hiervan is dat we altijd tijd hebben om ons eigen kerstboomontwerp te maken gemaakt van hout naar onze eigen smaak.

Uiteraard kunnen we je geen ontwerpen aanbieden met dat aanpassingsniveau, hoewel we je wel enkele suggesties kunnen doen zodat je je weg kunt vinden om je doel te bereiken. Let op deze drie ideeën:

Pallethouten latten

Recycling van de latten van de pallets is iets waarmee we uw houten latten een nieuw leven kunnen geven in de vorm van nieuwe meubels (het is heel gebruikelijk in tuinmeubelen en planken), maar ook in de vorm van een kerstboom.

Voor dit specifieke gebruik kunnen we profiteren van de vorm van de hoeken van de pallet om "puntige" bomen te ontwerpen, dat wil zeggen in de vorm van een visgraat Het is ook mogelijk om de planken horizontaal in te delen, van onder naar boven en van groot naar klein. Er zijn veel mogelijkheden, die zich ook vermenigvuldigen als we onze toevlucht nemen tot aanvullende decoratie.

Geschilderde kerstboom

Ze zijn niet strikt kerstbomen gemaakt van hout, hoewel ze hout gebruiken als ondersteuning. Als we minimaal vaardig zijn in tekenen, hebben we een geweldige kans om een echt origineel kerstdecoratief element te maken.

In het ideale geval is het hout van de plank donker en geven we hem een vierkante of rechthoekige vorm. Dan hebben we alleen een beetje witte verf nodig. Het beste is om eerst een kleine potloodschets op papier te maken en deze vervolgens op het houten oppervlak te reproduceren. Hierboven enkele mooie voorbeelden.

Takken en touwen

Als je de kans hebt om in het bos of in een park in je stad te wandelen, mis dan niet de kans om kleine stammen en gevallen takken van de bomen op te rapen . Hiermee maak je een originele en mooie hangende houten kerstboom.

Gebruik thuis touwtjes en koorden om de stammen en takken samen te voegen om de vorm van een kerstboom te creëren, eenvoudig maar vol charme, die je vervolgens kunt ophangen de muur of in elke hoek van uw huis.Voeg enkele eenvoudige verfraaiingen toe om het ontwerp af te maken en uw bezoekers te verbazen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: