Interieur

4 originele ideeën om de deuren van je huis te schilderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Zijn de deuren van je huis saai? Weet je dat je door ze een handje kleur te geven het imago van je huis kunt veranderen? Behalve dat je deze veel persoonlijkheid geeft als je onder andere gokt op een van de vier originele ideeën voor het schilderen van deuren die we vandaag met je delen bij Decoora.

De deuren van huizen waren vroeger allemaal hetzelfde; hout en gelakt. Deze hoeven echter niet te passen in het idee van thuis dat je hebt. Ze veranderen is een optie, maar een goedkopere is om ze een likje verf te geven. De kracht van transformatie die een verflaag in je huis kan hebben, zal je verbazen!

Integreer ze aan de muur

Genereer continuïteit in de muren van een kamer, verf de deur in dezelfde kleur als de muur, kan helpen om deze visueel te vergroten. Het is dus een bron die niet alleen esthetisch mooi is, maar ook interessant. En origineel, heel origineel.

We hebben de neiging om het origineel te verwarren met het opvallende en dit idee hoeft niet altijd te reageren op dat tweede adjectief. Maar in hoeveel kamers zijn de deuren in dezelfde kleur geverfd als de muur? Mogelijk alleen daar waar muren en deuren wit zijn.

Ren weg van wit! Maak dit voorstel origineel door te wedden op een effen kleur van vloer tot plafond anders dan wit. Groenen en blauw zijn een geweldig alternatief, maar je kunt ook inzetten op meer discrete versies in neutrale kleuren zoals licht grijs of beige als de kamers erg klein zijn of niet genoeg licht hebben.

Schilder ze maar half

Het tweede voorstel is gerelateerd aan het eerste, maar is alleen van toepassing op halve muren. En met geen halve muren bedoelen we niet dat je het precies op het midden van de muur moet aanbrengen. In feite is het gebruikelijk om het tot een derde te doen.

1. ©Anna Stathaki 2. Onbekend

Zoals de foto's illustreren, kies een effen kleur, anders dan wit, om het onderste deel van de muren en deuren te schilderen. En hij reserveert wit of, als dat niet lukt, een heel bleke versie van de kleur die onderaan is aangebracht voor de bovenkant.

Het is een andere manier om dat gevoel van continuïteit te genereren waar we het eerder over hadden, terwijl een groot deel van de muren in een lichte kleur werd gehouden. Met welk doel? Om lichtheid niet te verliezen als u niet veel natuurlijk licht heeft of als de ruimte over het algemeen niet goed verlicht is.

Markeer ze met geometrische motieven

Geometrische motieven zijn tegenwoordig een trend om de muren van onze huizen te schilderen. Waarom dan niet toepassen op onze deuren? Ik moedig je aan om het te doen zoals gedicteerd door trends door geometrische motieven te kiezen die buiten de deur gaan en een deel van de muur innemen, zoals in de afbeeldingen die ik je hieronder laat zien:

De meest populaire geometrische motieven die momenteel op muren en deuren worden toegepast, zijn rechthoeken en cirkels en natuurlijk alle mogelijke combinaties tussen beide figuren. Ook staat dit idee, zoals je op de afbeelding kunt zien, niet op gespannen voet met het vorige.

Geen discreet voorstel Helemaal niet! Het is zelfs een van de originele ideeën om de deuren te schilderen die ik u vandaag voorstel, het is het meest gedurfd. Als je echt persoonlijkheid wilt toevoegen aan een bepaalde ruimte in je huis, durf het dan op deze manier te doen!

Dit is geen bron die u kunt misbruiken. Zijn visuele kracht is zodanig dat je jezelf zou moeten beperken tot het gebruik ervan op een enkele deur van het huis, degene waarvan je denkt dat die de grootste impact zou moeten hebben, hetzij vanwege de positie of het type van de kamer waar het tegenover staat maakt plaats.

Inzetten op contrasterende randen

Wat als ik je zou vertellen dat je enorm opvallende deuren kunt bereiken door alleen de rand te verven? Het is een heel weinig uitgebuit idee en daarom erg origineel. Houd de deuren of schilder ze in een neutrale kleur en bewaar de kleur voor kleine details.

Van Staeyen

Laat jezelf durven! Het zijn alleen de randen en ze zijn alleen te zien als de deur open is, dus durf kleuren te gebruiken die je mooi vindt, maar waar je zenuwachtig voor zou zijn bij gebruik op andere grotere oppervlakken. Fluorkleuren zijn enkele van de meest populaire om dit idee af te ronden.

Persoonlijk hou ik van het idee om de deuren in warme tinten zoals hout te houden en fluorkleuren op de randen aan te brengen. Het is een onverwachte combinatie die het traditionele met het moderne combineert en dat erg interessant kan zijn in jonge en creatieve huizen.

Hou je van de originele ideeën om de deuren van je huis te schilderen die we hebben voorgesteld? Lijken ze erg gedurfd? Ik denk dat ze gemakkelijk aan de meeste huizen kunnen worden aangepast, zolang er maar een goede kleurkeuze wordt gemaakt. En het is dat de stijl van elk van hen ons zal markeren of de weg voorwaarts moet markeren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: