Decoratie-ideeën

Welke bonsai geef je voor Kerstmis?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kun je een bonsai binnenshuis hebben? Dit is een vraag die we zullen moeten stellen als we geïnteresseerd zijn om iemand er een te geven voor Kerstmis. En nou, de waarheid is dat je het niet zou moeten hebben, want hoewel ze klein zijn, zijn het bomen en daarom moet je buiten zijn om het verstrijken van de seizoenen, de regen, de wind, enz. Te voelen. Maar ja, er zijn enkele uitzonderingen: als je bijvoorbeeld een carmona hebt en de winters in de omgeving zijn erg koud, dan zit er niets anders op dan hem binnen te houden; maar als je een iep of esdoorn hebt, zal het binnen houden ervan de levensduur alleen maar verkorten.

Om deze reden ga ik je niet alleen vertellen welke bonsai je thuis kunt hebben, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen, maar uitgaande van de basis dat deze bonsai is van een tropische soort en daardoor gevoelig voor kou en vooral voor temperaturen onder nul.

Wat zijn de bonsai die thuis gehouden kunnen worden?

De bonsai die binnen kunnen staan, zijn in principe die met groenblijvende bladeren en erg gevoelig voor kou. Bijvoorbeeld deze:

Carmona

Verkoop Carmona microphylla 5 € 17,99Zie aanbieding Bekijk kenmerken

De carmona bonsai wordt gekenmerkt door kleine bladeren, glanzend donkergroen. Het produceert de hele lente witte bloemen en de groei is vrij traag.

Ficus ginseng

DECOALIVE Natuurlijke Bonsai € 24,95Zie aanbieding Bekijk kenmerken

Ficus ginseng wordt niet echt verkocht als bonsai, maar je kunt er wel een van maken als hij in een geschikte pot staat. Deze plant is groenblijvend en doet het goed binnenshuis.

Ficus retusa

Bonsai - Ficus, 6 jaar € 27,00Zie aanbieding Bekijk kenmerken

Ficus retusa is ideaal voor binnen. Resistent en duurzaam, ze worden het meest aanbevolen voor beginners. Natuurlijk hebben ze veel licht nodig, maar verder is hun verzorging minimaal.

Sageretia

Bonsai - Sageretia, 5 € 17,99Zie aanbieding Bekijk kenmerken

Sageretia heeft kleinere bladeren dan Carmona en is veel lichter groen. Vanwege zijn lage weerstand tegen kou, wordt hij gekweekt als binnenbonsai, een van de gemakkelijkst te onderhouden bonsai.

Syzygium

Bonsai - Syzygium, 5 € 21,99Zie aanbieding Bekijk kenmerken

Syzygium zijn tropische struiken die worden gekenmerkt door het ontwikkelen van lange, dunne bladeren en ronde roze bloemen. Wanneer ze als bonsai worden gebruikt, bloeien ze ook goed, wat bij andere planten niet altijd het geval is. Maar ja, aan licht kan het nooit ontbreken.

Hoe zorg je voor bonsai binnenshuis?

Nu we weten welke je binnen kunt houden, is het tijd om uit te zoeken welke verzorging je ze moet geven:

Waar moet het worden geplaatst?

Afbeelding - Flickr/Ron Frazier

De bonsai is, zoals ik al zei, een boom. Het is een plant die veel licht nodig heeft, natuurlijk natuurlijk, dus het belangrijkste om te doen is hem in een kamer te plaatsen waar veel licht is Je moet kunnen goed zien zonder een groot deel van de dag lampen te hoeven aansteken. Daarom moet er een raam op het oosten zijn, waar de zon opkomt.

Bovendien moet je heel voorzichtig zijn met de plaats die je kiest om het neer te zetten, en dat is als je ervoor kiest om het op een tafel te plaatsen die bijvoorbeeld heel dicht bij de airconditioning staat, of de ventilator. Dit voorkomt dat de bladeren opraken.

Wanneer en hoe moet bonsai binnen worden bewaterd?

Water geven is belangrijk om het in leven te houden, maar het is ook iets dat je veel problemen kan bezorgen als je het verkeerd doet. Om ze te vermijden, wat je moet doen is het water geven met een specifieke gieter voor bonsai, omdat deze speciaal is ontworpen om water te geven zonder dat het substraat buiten de pot terechtkomt, aangezien de Water v alt gelijkmatig en zonder al te veel kracht. Evenzo moet drinkwater worden gebruikt, dat wil zeggen geschikt voor consumptie; hoewel als je regenwater kunt krijgen, beter.

Zodra je de gieter vol water hebt, moet je hem naar de grond richten Giet water totdat het goed doorweekt is en totdat het door de afvoergaten naar buiten komt . Doe het wanneer je merkt dat de aarde droog begint te worden, nooit eerder. Om dit te controleren, kunt u uw vingers een beetje naar binnen steken, en als u ziet dat wanneer u ze verwijdert, ze met veel vastgekleefde aarde naar buiten komen, kunt u het beste langer wachten.

Kun je irrigeren met de tray-methode?

In sommige gevallen wel. Als het bijvoorbeeld een pas getransplanteerde bonsai is, is het beter om hem water te geven »van onderaf» dan van »van bovenaf» , aangezien er geen wortel is, kan het nog steeds substraat verliezen als het niet voorzichtig wordt bewaterd. Het zou ook mogelijk zijn als ze akadama, puimsteen of iets dergelijks als aarde hebben.

Hoe vaak per week moet je hem water geven?

In plaats van een bepaald aantal keren water te geven, wat moet worden gedaan, is water geven als het substraat opdroogt Als we ons concentreren op het X keer per week water geven van de bonsai, kan de fout maken om het te veel of te weinig water te geven tot het punt dat de boom begint te lijden als gevolg van dat gebrek aan water.

Wanneer moet bonsai binnenshuis worden bemest?

Afbeelding - Flickr/cskk

Het wordt gedaan in het voorjaar en ook in de zomer, omdat de temperaturen dan hoog genoeg zijn om de boom probleemloos te laten groeien.Hiervoor zullen specifieke meststoffen voor bonsai worden gebruikt, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Deze producten kunnen vloeibaar of gegranuleerd zijn: elk van de twee zal werken als het correct wordt aangebracht, omdat ze de voedingsstoffen bevatten die ze nodig hebben om gezond te blijven, bladeren te produceren en, indien nodig, bloemen en fruit.

Hoe te snoeien?

Normaal gesproken, als je een bonsai koopt, heeft deze al een bepaalde stijl, het kan onder andere bezem, literator, winderig of bos zijn. Dus wat je moet doen is houd het gewoon in die stijl, met dat ontwerp. Daarom worden de langste takken gesnoeid, evenals de takken die in de onderste helft van de stam uitlopen.

Deze snoeibeurten worden gedaan aan het einde van de winter, wanneer de lente al nadert, want dan zal de plant zijn groei geleidelijk hervatten, en alleen als nodig; dat wil zeggen, u mag nooit "snoeien om het snoeien", maar u zult moeten wachten tot er een tak uit het ontwerp v alt om deze te verwijderen of bij te knippen.

Wanneer heb je getransplanteerd?

Bij bonsai-transplantaties gebeurt hetzelfde als bij snoeien: je hoeft het alleen te doen als je het echt nodig hebt. Gewoonlijk moet elke 3 jaar worden gedaan, maar het hangt allemaal af van hoe snel het groeit. Zo kan de Ficus bijvoorbeeld om de drie jaar vervangen moeten worden, terwijl een flamboyan om de 2 jaar getransplanteerd moet worden.

Als we het over het substraat hebben, kan ik een specifieke voor bonsai gebruiken zoals deze die al voorbereid wordt verkocht, of een mengsel van 70% akadama (hier te koop) met 30% kiryuzuna zoals deze.

Met deze tips gaat de bonsai die je cadeau geeft lang mee.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: