Decoratie-ideeën

Kussens maken om het hoofdeinde van het bed aan te kleden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kussens zijn een eenvoudig en goedkoop accessoire waarmee je je slaapkamer kunt transformeren. Als ze op het bed worden geplaatst, kunnen ze je helpen kleur aan de kamer te geven, contrasten te creëren en je bed aan te kleden. Ontdek hoe je kussens maakt en geef je slaapkamerdecoratie een draai.

Bedien jij de naaimachine? Weet jij hoe je basissteken met de hand moet geven? Meer heb je niet nodig om je eigen kussenhoezen te maken. Met onze stap-voor-stap zult u geen problemen hebben met het maken van kussens en kussens waarmee u het hoofdeinde van het bed kunt aankleden. Maar voordat

Hoeveel kussens leg ik neer en welke maat?

Hoeveel kussens ben je bereid elke nacht te verwijderen? In een tweepersoonsbed kun je tot 7 kussens kwijt. maar wil je dat? In deze zeven nemen we natuurlijk de kussens op, die, zoals je tijd hebt om naar de afbeeldingen te kijken, de grootste zijn en de kussens die aan het hoofdeinde voorafgaan.

Heb je een kussen? Dan is het het handigst om twee kussens te maken die het uitgangspunt markeren. Plaats daarna twee kwadranten die qua kleur contrasteren met de kussens. Wil je meer kussens neerleggen? Zet nu in op een of twee kleinere en langwerpige kussens.

Welke stoffen moet ik kiezen?

Over stoffen is er niets geschreven, alles hangt af van je smaak. We raden echter aan om de hoezen te maken van een stof die prettig aanvoelt, slijtvast is en in de wasmachine kan.Katoen en katoenen linnen zijn enkele van de meest populaire hiervoor.

Kies een stof in een gladde en zachte kleur voor de grotere kussens. Omdat? Omdat ze de achtergrond lichter maken, zullen ze niet afleiden van het hoofdeinde en je niet beïnvloeden bij het kiezen van de kleur van de rest van de kussens.

Later en afhankelijk van hoeveel kussens je hebt besloten te leggen, kun je kiezen voor de kleintjes bedrukte stoffen die dynamiek aan de set geven. Ben je bang om ongelijk te hebben? Zoek een patroon dat de kleur van de effen kussens bevat en je hebt gelijk!

Hoe maak ik de kussens?

Als je het weet omgaan met een naaimachine kussens maken zoals we je vandaag laten zien, is heel eenvoudig. Maar het is niet nodig om te weten hoe je een naaimachine moet bedienen, of er zelfs een te hebben. Je kunt ze met de hand maken met heel weinig maar essentiële materialen zoals:

  • Stof naar keuze
  • Bijpassende draad
  • Kussenvulling
  • Meetlint
  • Schaar
  • Krijt
  • Pinnen
  • Naaimachine

Heb je alles wat je nodig hebt? Dan kun je beginnen de kussenhoes voorbereiden, een hoes waarvan je dankzij de flappen comfortabel de vulling kunt verwijderen. Volg de stap voor stap die we hieronder beschrijven en wees niet gehaast! Goed opmeten en de benodigde stof voor het kussen knippen is erg belangrijk; heb niet het gevoel dat je je tijd verspilt als je op dit punt uitstelt.

Knip het stuk stof af

Welke afmetingen wil je dat het kussen heeft? Stel je voor zoals op de afbeelding dat je een kussen van 50 x 45 centimeter wilt. Bij 50 centimeter meer moet je aan weerszijden 25 centimeter (50/2) + 12 centimeter toevoegen die dienen voor de overlapping.Zoals aangegeven in de tekening, moet u ook twee centimeter rond de hele omtrek toevoegen om een zoom te naaien zodat de stof niet gaat rafelen. Jij hebt het? In totaal moet je in dit geval een stuk stof knippen van 128×49 centimeter.

We raden aan om alle lijnen die in de tekening verschijnen aan de verkeerde kant van de stof te markeren met naaikrijt. Dit maakt het veel gemakkelijker om achteraf aan te werken en het is moeilijker om fouten te maken als je voor het eerst een kussenhoes naait.

Werk aan de zijzomen

Vouw de zijkanten van de stof naar binnen tot de lijn van 2 centimeter en vouw de stof er dan weer overheen. Speld de zoom aan elkaar, rijgen en machinaal naaien met één steek recht of met de hand een stiksteek of stiksteek maken.

Naai de hoes

Plaats vervolgens het kleed op een tafel met rechts naar boven gerichtVouw langs de rechterlijn die de lila kleur scheidt van de groene, zodat nu de verkeerde kant van de stof een deel bedekt van de rechterkant van de stof die je eerder zag. Herhaal nu met het linkerdeel dat de rechterkant die je eerder hebt gevouwen enigszins zal overlappen. Heb je het?

Let op de lijn van twee centimeter die je boven en onder hebt gemarkeerd, daar moet je de hoes naaien. Zet vast met enkele spelden zodat het niet verschuift en naai eerst aan de bovenkant en dan aan de onderkant of andersom. En als je de machine gebruikt om rafelen te voorkomen, naai dan tot aan de naad van twee centimeter met een zigzagsteek.

Draai de omslag om en vul in

Om te eindigen, draai je de hoes om door op de hoeken te drukken om hem aan de rechterkant te plaatsen en de vulling erin te doen. Nu weet je hoe je kussens moet maken om het hoofdeinde van het bed aan te kleden. Was het zo moeilijk?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: