Decoratie-ideeën

Hoe je drie ronde spiegels aan de muur hangt en waarom

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Weet je niet hoe je je muren moet decoreren? Doe het met ronde spiegels. Niet op elke muur natuurlijk, of op welke manier dan ook, maar zet in op dit element om karakter toe te voegen aan je kale muren. En doe het in groepjes van drie volgens de trends. Weet je niet hoe je het moet doen? Leer vandaag nog op verschillende manieren drie ronde spiegels aan de muur te hangen!

Er zijn tal van praktische redenen, naast louter esthetische, om spiegels in de decoratie te willen opnemen. Spiegels reflecteren licht, vergroten visueel ruimtes en helpen ons bepaalde stukken te benadrukken.In groepjes van drie winnen ze bovendien aan dynamiek. Maar waarom drie? Laten we stap voor stap gaan.

Voordelen van het plaatsen van spiegels aan de muur

Er zijn zowel esthetische als praktische redenen om spiegels aan de muur te willen opnemen, en soms scheidt een vage lijn de ene van de andere. We hebben er al enkele genoemd, maar wil je weten alle redenen waarom we je aanraden om spiegels aan de muur te hangen?

  • Geplaatst op strategische plaatsen, helpen de spiegels om gevoel van diepte te krijgen, visueel uitbreidende ruimtes.
  • Ze reflecteren licht wat bijdraagt aan het creëren van helderdere ruimtes en als gevolg daarvan over het algemeen aantrekkelijker en visueel groter.
  • Ze stellen je ook in staat om hetzelfde object vanuit verschillende hoeken te reflecteren en te overwegen, waardoor je bepaalde meubels en objectenkunt markeren.
  • In ruimtes zoals de hal, de badkamer of de slaapkamer waar we ons aankleden of opmaken, zijn ze niet alleen praktisch maar ook noodzakelijk.

Waarom kiezen voor ronde spiegels

Tot nu toe hebben we het gehad over de redenen voor het plaatsen van een spiegel, ongeacht de vorm. Maar waarom ronde spiegels? Het is niet dat we geobsedeerd zijn door dit soort spiegels, maar we geloven ze meer veelzijdig en vriendelijk dan anderen.

Ronde spiegels past zich aan elke kamer aan ongeacht de stijl ervan. Het is moeilijk om de fout in te gaan als je, zoals we later zullen zien, kiest voor een model met een discreet frame uit de grote verscheidenheid aan beschikbare ontwerpen. In de wereld van spiegels kunnen we ze als een wild card beschouwen.

En waarom drie

Waarom een groep van drie spiegels? Groepen spiegels zijn momenteel een trend om binnenruimtes te decoreren.En het getal drie is een getal dat het altijd heel goed doet in decoratie; in feite zijn objecten vaak in drieën gegroepeerd in redactionele artikelen over decoratie, let wel!

Drie is een getal dat dynamiek brengt in het geheel zonder de ruimte te veel te belasten. Een dynamiek die ertoe bijdraagt dat de spiegels qua design dezelfde lijn behouden, maar verschillende afmetingen hebben, zoals op de volgende afbeelding.

Hoe plaats je ze aan de muur

U kunt groepen van drie ronde spiegels plaatsen op een ladekast, een console of een ander meubelstuk In deze gevallen zal de te creëren set over het algemeen horizontaal zijn , de spiegel is de grootste maat die we als referentie nemen, de andere kleinere spiegels aan één kant plaatsen, altijd niet vierkant en altijd een van hen omhoog of omlaag verplaatsen van de hoofdspiegel.

Op dezelfde manier kun je een verticale set maken met de drie ronde spiegels, ideaal voor het decoreren van korte muren in transitzones,Alleen of in het gezelschap van kleine meubels of verhoogde bloempotten die ze omringen. Het idee is vergelijkbaar met dat van de horizontale set; We plaatsen de grootste spiegel bovenaan en in aflopende volgorde plaatsen we de rest, waarbij we de tweede naar rechts of links verplaatsen.

De foto's maken alles veel duidelijker, toch? Nu je weet hoe je ze moet plaatsen, hoef je alleen nog maar de spiegels te kiezen. Houd er rekening mee dat de lijst de stijl bepa alt en de ruimte die je nodig hebt om ze comfortabel te plaatsen. Kies over het algemeen frames

  • Gemaakt met plantaardige vezels zoals bamboe, raffia of rotan als je je huis een ontspannen en Boheemse stijl wilt geven of er een warmere en gastvrijere plek van wilt maken.Deze hebben meestal de meest originele lijsten, kies drie verschillende en geef ze allemaal hun ruimte om ze te laten schitteren.
  • In hout om elegantie en warmte in de ruimte te brengen en met ontwerpen die de spiegel omringen om ze meer op de voorgrond te plaatsen.
  • Wit op hout voor een frisse en moderne stijl.
  • Zwart en metallic om elegantie en verfijning aan de muur te brengen.
  • Dorados, een klassieker die nooit fa alt en glans geeft aan het geheel.
  • Zonder lijst of met zeer discrete lijsten voor minimalistische ruimtes.

Hoewel het versieren van de muren met groepen van drie ronde spiegels die op deze manier zijn geplaatst, een zeer beperkte gok lijkt, is dat allemaal niet het geval! Zowel de grootte en plaatsing van de spiegels als het type lijst geven je veel speelplezier en laten je spelen met heel verschillende esthetiek om je muren te decoreren.

Vind je het een goed idee om je muren op deze manier te decoreren met ronde spiegels?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: