Decoratie-ideeën

Ideeën voor de tuin met kunstgras

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ben je gefrustreerd dat het gras in je achtertuin er niet goed uitziet? Krijg je het niet vrij van onkruid en mos in de meest vochtige ruimtes, hoe hard je ook probeert? Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de tuin met kunstgras aan populariteit heeft gewonnen.

Wil jij ook het natuurgras vervangen door kunstgras? Behalve dat het minder onderhoud vergt, het uiterlijk is vandaag de dag zeer realistisch Veel realistischer dan een paar jaar geleden. Ben je overtuigd? Ontdek dan enkele ideeën voor een tuin met kunstgras bij ons.

Voordelen van kunstgras

We hebben veel gesproken over onderhoud, over de tijdsbesparing die wedden op kunstgras betekent. Maar dit is niet het enige voordeel hiervan en er zijn er enkele die misschien nog belangrijker voor u zijn dan dit. Ontdek ze allemaal!

 1. Het kan praktisch worden geïnstalleerd op elk oppervlak: aarde, beton, tegels Zolang het oppervlak correct geëgaliseerd is om een goede afwatering te garanderen en dat we het model voor elk oppervlak kiezen van hen echt gras.
 2. Onderhoud wordt verminderd Het wordt niet gemaaid of bemest en nauwelijks water gegeven. Voor het onderhoud van het kunstgras hoeft u het alleen periodiek te borstelen, een of twee keer per maand water te geven - of vaker in de zomer als u het koel wilt houden - en indien nodig het kiezelzand te vervangen.
 3. De besparing van water en andere hulpbronnen vergeleken met natuurgras is aanzienlijk.
 4. Het is bestand tegen slecht weer: regen, zon, sneeuw en vorst. Het heeft een grote drainagecapaciteit, dus als het oppervlak vóór installatie van het kunstgras niet overstroomde, zal dat ook niet gebeuren.
 5. Het is hygiënisch. Het veroorzaakt geen irritaties of allergische reacties van welke aard dan ook. In tegenstelling tot natuurgras hoopt het minder bacteriën, mijten, insecten en wormen op.
 6. Heb je honden of katten in huis? Kunstgras is huisdiervriendelijk. De modellen met een hoge weerstand zijn bestand tegen de zuurgraad van de urine en het gras is zeer gemakkelijk schoon te maken als uw huisdier erop zijn behoefte doet.
 7. Installatie is eenvoudig. Op beton en tegels zijn er geen complicaties, u kunt er zelf voor zorgen. Op het land kan het nodig zijn om de grond vooraf te egaliseren, waardoor dit de duurste taak van de installatie is

Ideeën voor de tuin

Ideeën nodig om een moderne onderhoudsarme tuin met kunstgras te creëren? We delen enkele voorstellen met je waarvan we zeker weten dat ze je zullen inspireren om een prachtig ontwerp te maken door te spelen met verschillende materialen en planten.

Projecten van: 1. Garden Club London 2. S2 Arquitectos

De materialen

Wat hebben de tuinen met kunstgras op de afbeeldingen met elkaar gemeen? Heb je tijd gehad om ze te bekijken? De meesten verwerken een reeks materialen in hun ontwerp die naar onze mening altijd perfect passen bij het idee van een moderne, onderhoudsarme tuin. En dit zijn

 • Porseleinen steengoedplaten. Porseleinen steengoed is een zeer duurzaam materiaal dat zeer goed bestand is tegen de elementen. Bovendien heeft dit materiaal verschillende afwerkingen, waarmee u rustruimtes kunt creëren die bij u passen.Platen in lichte tinten die steen of beton imiteren, zijn onze favorieten voor dit type ruimte.
 • Gravel: Gravel is een economisch alternatief verkrijgbaar in verschillende kleuren waarmee je originele ontwerpen kunt maken en een deel van de grond kunt bedekken.
 • Pine Bark. Samen met het grind kun je interessante kleurcontrasten creëren in het te planten gebied.
 • Houten elementen. Om warmte aan de tuin toe te voegen, is er niets beter dan wat houten elementen zoals banken, stoelen of tafels.
 • Planten en bomen: De wortels beschadigen het oppervlak van het kunstgras niet, dus je zou ze toch in dit gebied kunnen planten. Als de tuin echter niet te groot is, geven we de voorkeur aan het idee om ze te scheiden en kleine randen rond de omtrek en op specifieke plaatsen te creëren.

De zones

Een plek waar je kunt zitten om te eten of een praatje kunt maken is altijd essentieel in de tuin. Plaats het in de buurt van het huis en bestrating het met keramisch materiaal zodat u het gebied gemakkelijk kunt schoonmaken. Als je het ook kunt afdekken, kun je er ook na de zomer van profiteren.

Plaats gevolgd door dit gebied, nog een kunstgras waar kinderen kunnen spelen en dienen als recreatiegebied. Bij mooi weer kunt u de ligstoelen naar deze ruimte brengen en deze op elk moment van het jaar aanpassen aan uw behoeften.

Bovendien helpt een plantenscherm je om wat privacy te creëren en het uitzicht vanuit je huis aangenamer te maken. Het is in dit gebied, in de schaduw van een boom, waar het altijd wordt gewaardeerd om een bankje of een paar stoelen te hebben die een koelere en meer ontspannen plek bieden om te gaan zitten om te lezen of drink een kopje koffie.

Vind je onze ideeën voor een tuin met kunstgras leuk?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: