Decoratie-ideeën

Venetiaans stucwerk, een afwerking die nooit uit de mode raakt

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wil je je muren een nieuwe afwerking geven? Bent u op zoek naar een verfijnd voorstel dat niet uit de mode raakt? Venetiaans stucwerk werd al gebruikt in Venetië in de 15e eeuw, op het hoogtepunt van de Renaissance, en vandaag de dag is het nog steeds een alternatief om extra elegantie toe te voegen aan zowel binnen- als buitenruimtes.

Het is geen toeval dat deze coating onze dagen bereikt met zo'n goede gezondheid. Venetiaans stucwerk voegt niet alleen een extra stijl toe aan onze huizen dankzij dat gemarmerde effect, maar heeft ook zeer interessante technische kenmerken, zoals de hoge duurzaamheid, de grote weerstand tegen vocht en de antimicrobiële eigenschappen schimmel en antibacterieel.Redenen om meer te willen weten over deze coating, ben je het daar niet mee eens?

Wat is Venetiaans stucwerk?

Venetiaans stucwerk is een coating die wordt verkregen na het aanbrengen van een mengsel van kalkpoeder, gebluste kalk, marmerstof en natuurlijke pigmenten Een materiaal dat vandaag dankzij nieuwe productietechnologieën in staat is om om elk oppervlak te bedekken, waardoor het een unieke en originele essentie krijgt.

Wat bedoelen we met die unieke en originele esthetiek? Met zijn elegante en dynamische uitstraling, zonder twijfel, die lijkt te spelen met verschillende intensiteiten van dezelfde kleur. Een aspect dat van veel factoren afhangt zoals het aantal handen, de richting waarin het stucwerk wordt aangebracht, het gebruikte gereedschap en natuurlijk de expertise van de vakman.

Materiaalkenmerken

Venetiaans stucwerk blijft vandaag de dag verfijning toevoegen aan muren en plafonds.Maar ook unieke eigenschappen die muren kunnen voorzien van een hoge weerstand tegen vocht, een hoge mate van ademend vermogen en schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Ontdek ze allemaal:

 • Het is gemaakt van natuurlijke, niet-giftige elementen, die het antischimmel- en antibacteriële eigenschappen geven die ongebruikelijk zijn in andere bekledingen.
 • Het is ademend en daardoor zeer goed bestand tegen vocht wat ophoping en het ontstaan van condens voorkomt.
 • Het is een materiaal van niet-brandbare aard dat muren en plafonds meer weerstand geeft in geval van brand.
 • Het is heel gemakkelijk te onderhouden; met een vochtige doek maak je het oppervlak heel gemakkelijk schoon.
 • Gegarandeerd een hoge duurzaamheid. Venetiaans stucwerk gaat lang perfect mee. U zult jarenlang genieten van zijn schoonheid zonder dat u een behandeling hoeft toe te passen.

Hoe wordt het toegepast?

Het aanbrengen van stucwerk kan altijd het beste worden overgelaten in de handen van ervaren vakmensen Zowel de richting waarin het stucwerk wordt aangebracht, het aantal handen of het gebruikte gereedschap bepalen de eindafwerking, dus alleen een professional kan een goede afwerking garanderen.

Wil je je vaardigheden testen? Als u nieuwsgierig bent om te leren, let dan op de stappen die u moet volgen om succesvol te zijn in uw aanvraag. Het is geen gemakkelijk of snel proces, wapen jezelf met geduld!

 1. Corrigeert onregelmatigheden in de muur. Heeft de muur scheuren, gaten of lijmresten? Repareer ze en zorg ervoor dat ze in perfecte staat verkeren.
 2. Meng het stucwerk met het pigment gekozen om te beginnen.
 3. Breng een dunne, gelijkmatige eerste laag stucwerk aan met de troffel. Zodra de muur bedekt is, troffelt u opnieuw om het glad te maken en laat u de muur minstens 6 uur drogen.
 4. Gebruik fijn schuurpapier om de muur egaal te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen.
 5. Breng een tweede laag aan met de troffel op dezelfde manier als de eerste en laat deze volledig drogen.
 6. Als het droog is, breng de derde laag aan, deze keer met onregelmatige bewegingen om kleine contrasten te creëren. Werk met weinig product en korte halen, laat enkele openingen ongevuld en polijst vervolgens lichtjes met de troffel.
 7. Breng was aan in een cirkelvormige beweging om Venetiaans stucwerk te laten glanzen en te beschermen.

Waar passen we het toe?

Venetiaans stucwerk kan zowel binnen als buiten worden gebruikt dankzij de hoge mate van ondoordringbaarheid. Vandaag zullen we ons echter concentreren op binnenruimtes, de ruimtes die het vaakst met deze techniek zijn ingericht: woonkamers, badkamers, gangen en slaapkamers.

Gezien het luxueuze en verfijnde aspect dat deze coating in kamers brengt, vinden we hem meestal vooral terug in hallen, woonkamers en ook in badkamers. In het eerste geval, zoals in slaapkamers, wordt meestal op een enkele muur aangebracht, om de aandacht erop te vestigen.

In moderne badkamers is het echter gebruikelijk om het op alle muren aan te brengen in neutrale tinten zoals beige of grijs. We houden ervan in halve muren gecombineerd met wat keramisch materiaal in het onderste gedeelte; voor jou, toch?

Wit, beige en grijs zijn waarschijnlijk de meest populaire kleuren bij het aanbrengen van Venetiaans stucwerk. Maar, roze en groene tintens winnen steeds meer aandacht in ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer. En is dat, waarom niet durven met kleur?

Hou je van Venetiaans stucwerk om kleur en textuur aan je muren te geven?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: