Interieur

Woonkamer ingericht in een combinatie van blauw en bruin

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wanneer we ons huis of ons kantoor of onze werkplek inrichten, denken we altijd aan kleuren. Kleuren zijn de ziel van decoratie en kunnen de sfeer van een kamer volledig veranderen.

Je denkt misschien dat bruin en blauw kleuren zijn die samen niet veel combineren of geen erg aantrekkelijke combinatie opleveren, maar probeer ze naast elkaar te plaatsen en je zult zien hoe goed ze eruit zien. Laten we vandaag bijvoorbeeld eens kijken naar opties voor het creëren van een woonkamer ingericht in een combinatie van blauw en bruin.

Blauw en bruin gebruiken in de decoratie van de woonkamer

Het is een zeer stijlvolle kleurencombinatie en ideaal voor het decoreren van woonkamers, precies. Omdat? Omdat het ze verandert in zeer harmonieuze ruimtes Afhankelijk van de tinten blauw en bruin die je kiest, kun je decoreren in verschillende stijlen, van een moderne , een stijl uit de 20e eeuw, of een tijdloze stijl of iets industrieels. En ja, eigenlijk, hoewel we het vandaag hebben over het inrichten van een woonkamer in een combinatie van blauw en bruin nou, je kunt elke ruimte inrichten met deze kleuren.

Bruintinten worden voornamelijk gebruikt voor muren, vloeren en meubels, terwijl blues hier en daar kunnen worden toegevoegd om te harmoniseren.A kamer in blauw en bruin zorgt voor een levendiger kamer en zelfs de kleinste kamer ziet er mooi en stijlvol uit.

Voor veel interieurspecialisten bruin is het nieuwe zwartZal het zo zijn? Eerlijk gezegd kan niets zwart vervangen als het gaat om klassieke stijl, maar aangezien bruin een neutrale kleur is, zouden we kunnen zeggen dat goed past bij bijna elke andere kleur, dus daarom is het geworden een populaire vriend van blauw.

Vergeet ook niet dat beide kleuren van nature neutrale kleuren zijn en dat de ene de lucht vertegenwoordigt en de andere de aarde, dus het is waar dat ze hebben een natuurlijk kalmerende, ontspannende werking, iets wat altijd goed is in huis. Het is een manier om de natuur in huis te halen, de geest van het zand, de zee, het bos en de lucht. Ons huis is tenslotte een privéruimte waar we rust willen hebben, waar we even weg zijn van de drukte.

Dus, heb je al zin om de woonkamer blauw en bruin te verven? Hier zijn enkele redenen meer om uw keuze te maken.Als er licht op een meubelstuk of decoratief object schijnt, absorbeert dat ding in principe elke kleur in het spectrum behalve één, de kleur die we uiteindelijk zien. Omdat blauw een zeer korte golflengte heeft, ontwijkt het absorptie en is daarom de gemakkelijkst waar te nemen kleur (daarom lijkt de zee meestal blauw of kunnen we soms geen onderscheid maken tussen donkerblauw en zwart).

Afgezien van de wetenschap, is het belangrijkste dat blauw een geweldige kleur is voor binnenruimtes, vooral in donkere ruimtes omdat het licht en kleur injecteert die ruimte in kwestie. En als er veel natuurlijk licht is, maakt blauw de kamer helder. En als er geen ramen zijn, geeft blauw natuurlijk licht en kleur aan een donkere kamer.

Blauwe kamers, in dit geval de woonkamer, zijn goed voor je gezondheid.Serieus, er is aangetoond dat een blauwe ruimte de bloeddruk en hartslag verlaagt. Studies zeggen, het lijkt erop dat veel studies, dat als een persoon in een blauwe ruimte woont, dit hem helpt om omgaan met de meest depressieve aspecten van het dagelijks leven. En ja, het helpt ook enorm om goed te slapen.

De kleur blauw neutraliseert het melatoninegeh alte (het hormoon dat de duisternis van de nacht anticipeert), en dat betekent dat het een verfrissende en stimulerende kleur isals we 's ochtends weinig melatonine hebben. Tegelijkertijd is het ook een verzachtende en ontspannende kleur 's nachts wanneer melatonine hoog is en we proberen te slapen. Daarom is blauw, naast woonkamers, een kleur die veel wordt gekozen door interieurontwerpers voor slaapkamers.

Als deze goede redenen je nog steeds niet overtuigen om een woonkamer in te richten met een combinatie van blauw en bruin, zeg ik je dat blauw een kleur zonder grenzen is, met een palet van ongelooflijk veel tinten en dat combineert super gemakkelijk met zoveel andere kleuren.Onder hen duidelijk bruin. Zou het kunnen zijn omdat ze elkaar aanvullen op het kleurenwiel? Zeker, bruin is een donkere oranje tint die tegenover blauw staat op het kleurenwiel.

Zelfs zonder een kleurenwiel, blauw en bruin zijn aanwezig in de natuur en je ziet ze de hele tijd combineren: de zeekust, de bossen, de bergen die zich uitstrekken naar de hemel . Het is een combinatie met ziel, vind je ook niet?

Als we je tot nu toe hebben overtuigd om een woonkamer vorm te geven die is ingericht met een combinatie van blauw en bruin, dan kunnen we je aanraden volg deze methode:

  • Maak foto's van de kamer die je opnieuw wilt inrichten, vanuit verschillende gezichtspunten. Maak ook foto's van de dingen die je daar wilt achterlaten en negeer de dingen die tijdens het renovatieproces zullen worden weggeblazen.
  • Neem de afmetingen van de woonkamer en van de dingen en meubels die je erin gaat achterlaten. Meet en noteer de afmetingen van de grootste dingen die vervangen gaan worden, zoals de bank of het tv-meubel. Meet ook de afmetingen van het raam/de ramen en de deur(en). Richt alles.
  • Bekijk het beroemde kleurenwiel en als je het hebt afgedrukt, is het een goed idee om het in het notitieboekje te plakken waar je de vorige aantekeningen hebt gemaakt. Vergelijk dan de kleur van het meubilair en de vloer met de blauw- of bruintinten waarmee je gaat schilderen.
  • Kies tussen blauw en bruin voor een van hen als leidende kleur Hiermee kunt u enkele beslissingen nemen over de muren, het plafond en de vloerkleur van het plafond. Bedenk dat dit de grootste kleurblokken in de kamer zijn en dat ze het algemene gevoel zullen bepalen dat de kamer je geeft. Over het algemeen hebben lichte tinten van een kleur de neiging om een ruimte groter te maken, terwijl donkere tinten deze kleiner maken. Het algemene advies is: laat de donkere tinten van de kleur over voor de accessoires, tenzij je het al super beslist hebt.
  • Selecteer ten minste twee tinten van de leiderkleur die je hebt gekozen. Zoals het kleurenwiel suggereert, zijn blauw en bruin bijna tegengesteld of bijna complementair.Bruin is een tertiaire kleur, een combinatie van oranje, de directe aanvulling van blauw, met zwart. De bruine kleuren zijn dus verdeeld tussen de meest roodachtige en de meest gelige. In plaats daarvan is echt blauw een primaire kleur. Verschillende tinten blauw, zoals turkoois of groenblauw, bevatten geel om ze groener te maken, of rood om ze meer paars te maken. Als je weet hoe je kleuren tot stand komen, kun je beter tinten en accessoires kiezen om ze te combineren of aan te vullen.
  • Gebruik wit of ivoor als back-up of achtergrondkleur Dit zijn beide kleuren die ruimtes vergroten en die een plafond kunnen verhogen of ramen kunnen bedekken , zonder geld uit te geven, dus ze zijn ook beschikbare opties voor bijna elk decoratief object dat u koopt. Kristallen tellen ook als wit, houd daar rekening mee.
  • Kies grote en kleine decoratieve elementen, rekening houdend met de kleur van de muren en vloeren, geleidelijk naar de gordijnen en banken of andere grote meubels. Het is een oefening: plaats eerst het grote en gestructureerde en voeg dan het kleine toe.
  • Kies om accessoires of decoratieve stukken te accentueren. Bijvoorbeeld bruin biedt warmte in stukken keramiek, in stenen of schelpen of in goed gepolijst koper. Je kunt stenen in een blauwe schaal kleuren of lichtblauwe kussens op een bruine bank leggen.
  • Je kunt een derde kleur kiezen om deze speciale accenten te geven, altijd terugkerend naar het kleurenwiel. Een vleugje geel, of oranje, of donkergroen of donkerrood ziet er bijvoorbeeld heel, heel goed uit.

Samenvatting van enkele andere zaken: Zoals je kunt zien, kun je de kleur bruin toevoegen met houten meubels, of ook met textiel in deze toon. De kleur blauw heeft vele tinten, van turkoois tot het donkerste marineblauw, en we kunnen meubels en muren verven of toevoegen aan eenvoudig textiel, zoals kussens en fauteuils. Deze salons laten je zien hoe goed deze twee tinten combineren.

Als je wilt dat alles een zeer mediterrane uitstraling heeft, kun je veel witte kleur aan de ruimtes toevoegen. Een vleugje blauw en bruin in het textiel is meer dan genoeg om elke hoek van de kamer tot leven te brengen. Je hebt materialen zoals raffia die heel natuurlijk zijn en in warme tinten, om te combineren met die blauwe tinten.

Een bank in chocoladebruine tinten is de perfecte mix voor sterke blauwe muren. Deze twee tinten onderscheiden zich van elkaar en je kunt ook meer blauw- en grijstinten in het textiel aanbrengen. Het is een geweldige combinatie voor een herfst- of winterkamer. Hoewel sterke muren een riskant idee kunnen zijn, is de finishing touch origineel en v alt het diepe chocoladebruin meer op met die complementaire kleuren.

In deze kamers zien we een zachtere versie, met veel wit om licht te geven.De rieten meubels zorgen voor een natuurlijke en zeer warme toets, en het eenvoudige textiel in blauw en met prints geven de decoratie een frisse toets. Dit soort kamers zijn perfect voor de lente of zomer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: