Verlichting

Rieten lampen in natuurlijke stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het vlechtwerk is terug in de mode, want de terugkeer van alles wat traditioneel is met een moderne twist is iets wat we heel vaak zien in decoratie. Er zijn weinig uitvindingen en veel triomfantelijke terugkeer.

Historisch gezien werd rieten gebruikt om manden, stoelen en andere gebruiksvoorwerpen voor in huis te maken en heeft tot op de dag van vandaag die warme en natuurlijke uitstraling die er in veel omgevingen perfect uitziet . Dus als je warmte aan een ruimte wilt toevoegen, wat dacht je dan van rieten lampen in natuurlijke stijl?

The Wicker

Wicker is een natuurlijke vezel die mensen al eeuwenlang gebruiken. De vezel is afkomstig van een struik uit de wilgenfamilie die in veel gebruiksvoorwerpen is geweven. Mandenvlechten werd een kunst, vooral in heel Europa, en hoewel er een tijd was dat het een zeer wijdverbreide kunst was, is het tegenwoordig niet zo populair.

Maar gelukkig is het niet verdwenen en kunnen we altijd rieten dingen kopen om het huis te versieren of te gebruiken. De manden, meubels en lampen die ons vandaag samenbrengen, zijn nog steeds te koop en beleven van tijd tot tijd een revival op het gebied van mode.

Rieten lampen

De pendelarmatuur is zeer aantrekkelijk en wordt veel gebruikt wanneer u uw ruimtes een moderne stijl wilt geven.Hanglampen zijn functioneel en helpen bij het creëren van bijzondere omgevingen. Je kunt kiezen voor riet, maar er is ook rotan en bamboe, uiteraard duurdere opties maar ze zijn fantastisch. Vooral als je een bepaalde Aziatische flair aan je ruimte wilt toevoegen.

En feit is dat Aziatische landen veel van deze materialen gebruiken: natuurlijke vezels zijn geweldig, stijlvol en veelzijdig en ze helpen ons, op een eenvoudige manier, om textuur toe te voegen en enige architectonische interesse voor de omgevingen. De duurdere versies, bamboe en rotan, verschijnen veel in decoratiemagazines en blogs omdat ze die air mix van moderniteit en eigentijds hebben die tegenwoordig zo veel gebruikt wordt.

Maar het vlechtwerk is de echte winnaar. Als we erover nadenken, is hij bijna onsterfelijk. Ik herinner me bijvoorbeeld de rieten meubels van mijn oma. Ze had in de jaren '80 een volledig rieten huiskamerset, in de stijl van wat we zien in de traditionele zwart-wit tv-serie, The Adams Fools.Eén vroeg!

Wicker is goedkoper en geeft ons hetzelfde rustieke gevoel, zen warmte die we zoeken. En rieten lampen zijn een goed idee, als je ze weet te combineren zoals ze echt verdienen. Het maakt dus niet uit of je een zen- of rustiek-koloniale of boho-chique stijl hebt, riet is geweldig om een warme, ontspannende, frisse en exotische ruimte vorm te geven. Allemaal tegelijk!

Hoewel het waar is dat rieten lampen over het algemeen worden geassocieerd met hete zomers en lange vakanties aan zee, is dit materiaal echt heel praktisch en geweldig om je huis in de stad te verlichten: de woonkamer, de slaapkamer en zelfs de badkamer, als je durft. En je kunt het zelfs niet alleen binnen maar ook buiten gebruiken, op terrassen, veranda's en terrassen.

rieten lampen in natuurlijke stijl zijn direct verkrijgbaar en sommige zijn geweven door echte ambachtslieden met behulp van technieken waardoor ze extreem lichtgewicht objecten zijn die de zonnestralen doorlaten door mooie en ingewikkelde schaduwen op de muren te creërenDie schaduwen en lichten zullen altijd afhangen van het ontwerp in het vlechtwerk.

Waar kun je rieten lampen ophangen? Vrijwel elke kamer, zelfs ruimtes waar je veel licht nodig hebt, zoals de keuken. In dit geval denk ik dat je ze het beste op tafel of in de inkomhal kunt hangen, niet bij de kachels, want zelfs als je een krachtige afzuigkap hebt, blijven ze ongetwijfeld doordrenkt met vet.

Rieten lampen die in de woonkamer of in de inkomhal hangen, zorgen voor een warme, gastvrije ontvangst, en hetzelfde als je ze boven de tafel hangt. Dat warme licht dat door de vezels sluipt, helpt om alles te ontspannen. Nu, het is handig om rieten lampen te gebruiken in kamers waar de muren en de meeste meubels en stoffering wit zijn Als je kleur wilt toevoegen, staat rieten mooi bij bruin of aardetinten.

Je kunt het vlechtwerk ook combineren in verschillende texturen, vormen, dessins en maten. U kunt bijvoorbeeld ronde, driehoekige of klokvormige lampen kopen Die zijn er, u hoeft ze alleen maar te zoeken. Sterker nog, vandaag de dag dat ze worden gebruikt, zul je veel ontwerpen te koop zien en je zult zien dat ze heel goed werken in huizen, winkels en zelfs kantoren.

Tot nu toe hebben we het altijd gehad over rieten lampen in natuurlijke stijl, maar de waarheid is dat je ze ook zult vinden geverfd of geverfd in verschillende kleuren. Het is typerend voor de meeste decoraties Mexicaanse stijl, bijvoorbeeld. En ze zien er nog steeds geweldig uit met witte muren en meubels.

Zijn kinderkamers ook een goed idee? Duidelijk! Vooral de rieten lampen die gekleurd zijn. En zoals we in het begin al zeiden, ze zijn ook super geschikt voor buitenruimtes zoals patio's en terrassenZe zijn licht en kunnen goed tegen buiten zijn.

Om het af te ronden, laten we specifiek enkele opties bekijken voor rieten lampen in een natuurlijke stijl. Tegenwoordig kun je niet alleen traditionele rieten stoelen vinden, maar er zijn zelfs wiegjes of ook de mooie rieten lampen. Deze lampen zijn ideaal om een sereen licht te creëren en ze vallen op door die natuurlijke en enigszins rustieke toets die ze aan ruimtes kunnen toevoegen. Daarnaast zijn er vele uitvoeringen en vormen.

De lampen met een meer casual en casual stijl zijn deze met een lichte uitstraling, alsof ze handgemaakt zijn. Je kunt zelfs oude manden recyclen om er nieuwe lampen van te maken. Het is een materiaal dat overal een heel natuurlijk tintje aan geeft en het is geweldig voor ruimtes zoals terrassen of eetkamers die naar buiten gericht zijn. Bovendien staan ze geweldig bij die tropische stijl.

We hebben ook de elegantere versie, met mooi vormgegeven lampen in verschillende tinten. De ene heeft een rustiek tintje, passend bij die houten tafel, en de andere voegt een exotisch tintje toe aan een moderne omgeving. Omdat het zo'n natuurlijk materiaal is, staat het erg decoratief in elke ruimte.

Je hebt de hangende versies voor ruimtes zoals de eetkamer, zodat er een bovenlicht ontstaat. Het v alt niet te ontkennen dat het zeer decoratieve stukken zijn en dat ze zowel goed passen in een rustieke omgeving als in een modernere omgeving, waar ze warmte aan toevoegen.

Hoewel rieten lampen in hun meest natuurlijke versie worden gedragen, zijn er ook, zoals we zagen, er zijn veel kleuren Deze modellen zijn ideaal om elke kamer een exotisch tintje te geven, vooral als de muren helemaal wit zijn, want dat zal veel opvallen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: