Interieur

Grijze keukens in verschillende stijlen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben keukens in allerlei stijlen gezien, en ook met veel kleuren, maar misschien hadden we niet overwogen om een keuken in grijs te nemen, een toon die voor velen meestal saai en een beetje saai. Het is niet mijn geval, ik hou van grijs en in kleding lijkt het niet alleen veelzijdig en combineert het met alles, maar het is ook super chic en altijd, altijd elegant.

Kunnen we grijs in de keuken brengen? Natuurlijk! Dat kunnen en moeten we volgens de interieurtrends 2023. En de waarheid is dat er grijze keukens in verschillende stijlen zijn om te observeren, te analyseren en uit te kiezen.

Grijze keukens

Een grijze keuken kan vele stijlen hebben, dus laten we eens kijken grijze keukens in verschillende stijlen Werken met neutrale kleuren is niets nieuws, maar er zijn altijd innovatieve en nieuwe manieren om te werken met hen. Het kiezen van de grijze kleur voor de keuken betekent dus niet noodzakelijkerwijs dat we ons aan een ontwerpstijl of een specifieke set regels houden.

Er zijn tal van creatieve manieren om met het grijsschema te werken en het vorm te geven aan je eigen stijl en ruimte. Om te beginnen kunnen we altijd tinten mixen. Niet alle grijstinten hoeven identiek aan elkaar te zijn om een samenhangende look te creëren. In feite is het altijd beter om een paar varianten van die toon te hebben, zodat het er niet zo "premade" uitziet.

In de keuken kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor iets donkerdere kasten, deuren en kozijnen, maar we kunnen de stoelen aan tafel of het eiland lichter laten.Hierbij kun je denken aan een enkele grijstint voor de kasten en een minder en lichtere tint voor de stoelen en andere meubels. Grijs is ook supervriend van metalen dus het is een goed idee om het te combineren met een elektrisch apparaat of een aluminium spoelbak.

Een ander goed idee is om grijs een beetje op te warmen. Grijs is neutraal maar tegelijkertijd een beetje koud, dus als je het voor de keuken kiest, is het altijd een goed idee om elementen toe te voegen die de ruimte een warmer gevoel geven. De keuken mag niet ijskoud zijn, dus je kunt witte kasten gebruiken of warmere decoratieve elementen gebruiken, zoals rustiek hout, vazen met bloemen of kruiden, keramiek.

Wat dacht je van het marmeren dashboard? Wij gebruiken altijd tegels, maar het kan net zo goed een stuk grijs marmer zijn.Het is een slim idee, en om verschillende redenen. Een enkel stuk marmer heeft geen insnijdingen en creëert een ononderbroken ruimte omdat de aders van het marmer zich vrij ontvouwen, zonder voegen. Bovendien reflecteert marmer licht en creëert het heldere ruimtes. Het is een goed idee om een of meerdere planken toe te voegen, zonder te kiezen voor gesloten kasten die het marmer eerder verbergen dan accentueren. Die planken kunnen zelfs van licht hout zijn, iets kostbaars.

Grijs gaat ook hand in hand met gedurfde kleuren Vind je het een goed idee? Houd er rekening mee dat, aangezien grijs een neutrale kleur is, het heel goed past bij bijna al het andere. Als je een levendige keuken wilt, kun je kiezen voor een volle kleur zoals rood of groen of een intens blauw. Je kunt de onderste kasten donkergrijs verven en de bovenste lichter. Je moet weten hoe je moet balanceren, zodat de ruimte niet klein is en ons een opgesloten gevoel geeft.

Als je een keuken met identiteit wilt, zijn er andere opties. Je kunt een betegelde achterwand kiezen in verschillende grijstinten, naast het toevoegen van grijs, creëer je in feite een plek die in het oog springt. Hoe zeldzamer of complexer de tegels, hoe beter. Wil je niet zoveel avontuur in de keuken en hou je meer van de eerder klassieke stijl? Dus grijs en wit zijn de beste vrienden.

Een lichtgrijs is de beste vriend van wit, althans in de keuken. Op het dashboard kun je lichtgrijze tegels gebruiken en dat geeft licht. U kunt ook grijs op de vaat gebruiken. Een andere keuze die klassiek is, is om te kiezen voor donkere houten kasten. Ze zijn schoon en kunnen behoorlijk wat worden gehanteerd voordat ze moeten worden schoongemaakt. Gaan ze samen met grijs? Ja, je kunt de muren superlichtgrijs verven.

Ik geef de voorkeur aan matte kleuren in de keuken, dus ik geef de voorkeur aan boterwit.Ik hou ook van het matgrijs op de kasten en een andere optie, die van muren, tegels en kasten komt, is de vloer. Een grijze of grijze tegelvloer is ook een goed idee. De grijze vloer in de keuken is een goede bondgenoot, want is niet zo delicaat omdat wit en vuil meer onopgemerkt blijven. Als u kinderen of huisdieren heeft, zult u dankbaar zijn dat u niet de hele tijd hoeft schoon te maken.

Maar grijs en wit zijn niet de enige winnende combinatie. Beide kleuren combineren heel goed met vele andere, blauwe, lichtblauwe, bronzen metalen of zelfs een kleurrijkere vloer. Aangezien grijs en wit beide neutrale kleuren zijn kunnen ze worden "opgeheven" met kleur- en warmteaccenten: lichtgrijze onderkasten, grijze vloeren, kleurrijke theedoeken, wat hout en gekleurd serviesgoed.

Je hoeft geen grote keuken te hebben om grijs te gebruiken.Sterker nog, het gebruik van grijs in een kleine keuken kan het veel stijl geven Lichtgrijze tinten maken het ruimtelijker en je kunt in dit geval glanzende en niet matte tinten gebruiken die reflecteren het licht en schijnen ook vanzelf. Een kleine keuken vraagt ook om goede verlichting, houd daar rekening mee.

Samengevat, in een donkerdere toon of in een meer pasteltint, passen ze perfect bij veel elementen, omdat ze de ideale achtergrond vormen om elk element toe te voegen.

De klassieke stijl gaat nooit dood en werkt voor alle keukens. Houten meubelen met eenvoudige lijnen geschilderd in een sterk grijs, met wat wit zodat het niet overdreven wordt. En die goudkleurige haarspeldjes zien er geweldig uit. Hout en glas steken altijd af tegen dit grijs.

De meest originele details zijn charmant, zoals die muren met leisteen in een rustieke en natuurlijke stijl. Het is een manier om iets anders toe te voegen aan een keuken met moderne lijnen. Die grijze tegels daarentegen zijn wel heel mooi, met een bepaalde vintage look.

Deze barokstijl is zeer luxe, alleen voor de beste keukens. De details die het verschil maken zijn die grijzige knikkers en de kroonluchters aan het plafond.

De grijstint is ook ideaal voor de modernere keukens. De minimalistische lijnen nemen alles over en het licht wordt op bepaalde punten geplaatst, zodat de omgeving niet te donker wordt.

Deze keukens zijn modern met glazen accenten, tegels en roestvrijstalen apparaten.Maar die rustiekhouten stoelen staan er perfect in, contrasterend met de soberheid van de grijze kleur. Een perfect idee om plechtigheid af te trekken van de keuken die met deze kleur is gedecoreerd.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: