Interieur

Rustieke keukens: ideeën voor je berghut

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je je een berghut voorstelt, teken je meteen interieurs waarin hout en steen een bijzondere rol spelen. Stel je ook donkere keukens voor met een rustiek karakter met een grote tafel of centraal eiland waar je lange winteravonden kunt beleven, toch?

De keuken die ik me kan voorstellen heeft veel van de elementen die we kunnen vinden in de volgende selectie van afbeeldingen: houten meubels, diepe gootstenen, vintage kasten en/of zichtbare planken die Zo heb je het servies goed in het zicht en hangen er grote lampen aan het plafond.Alsjeblieft, tips om te bouwen rustieke keukens voor je berghut

Ideeën voor het decoreren van rustieke keukens in berghutten

In het Engels is er een woord dat wordt gebruikt om de aangename gevoelens te definiëren die bepaalde ruimtes (of mensen) oproepen: cosy. Leuk, gezellig, zouden we in het Spaans zeggen. En de landelijke stijl vind ik super gezellig. Een mix van La Familia Ingalls met Verano Azul: zon, bergen, open luchten, waterspiegels. De ideale ansichtkaart van een vakantie, van een toevluchtsoord uit ons leven van maandag tot vrijdag.

Er is zeker iets betoverends in eenberghut die zich midden in een bos bevindt, in de bergen, dichter bij de lucht en de wolken dan bij de wereld. Een hut geeft ons de kans om in de natuur te zijn en het natuurlijke ritme van het leven te waarderen. Als je een hut hebt, heb je al geluk, en als je erover denkt om het te bouwen, of het nu groot of klein is, laat ik je vandaag enkele interessante ideeën achter voor het inrichten van een ruimte die centraal zal staan: de keuken

Waarschijnlijk heeft ieder van ons een iets ander idee in zijn hoofd over hoe hij dit type keuken moet inrichten, maar ik weet zeker dat we het eens zouden zijn over het benoemen van enkele van die elementen. Als we het natuurlijk maar hebben over een traditionele rustieke keuken; een van de vele manieren om een ruimte als deze in te richten.

De blokhut is per definitie een landhuis gemaakt van hout Of waar hout het hoofdmateriaal is en we kunnen vinden op muren, vloeren en plafonds. O meubels! steen is echter ook erg populair in berghuizen, vanwege de thermische eigenschappen. Het maakt niet uit uit welk jaar de hut in kwestie stamt of wanneer hij werd gebouwd, hij heeft zeker deze twee elementen, hetzij in de constructie, hetzij in de decoratie.Maar de mode verandert en tegenwoordig hebben we berghutten in verschillende stijlen.

Dus, als we denken aan een rustieke keuken, denken we aan een gezellige ruimte waar het stel of gezin kookt, kletst, koffie drinkt en ontspant. Het moet een ruimte zijn die uitnodigt om de wereld buiten te laten en daar komt decoratie in actie.

Bij keukenkasten kunnen we denken aan schuifdeuren, op ijzeren rails,meubels rustiek , warme kleuren, onbewerkt hout, één ruimte meer dan open concept, handgemaakte details, gestructureerde materialen, ruimtes praktische opslag of indien aanwezig zijn patronen die dit zijn met natuurmotieven.

Schuurschuifdeuren zijn een geweldig detail omdat je ze zowel als scheidingswanden als kasten kunt gebruiken.Op maat gemaakt om overal te passen. De rustieke knoppen dragen ook bij aan het algemene idee en zijn het eerste wat je moet veranderen als je wilt renoveren zonder geld uit te geven. Het is een supereenvoudige manier om je keuken een andere sfeer te geven: knoppen, kast- en ladegrepen, ramen In je berghut of rustieke keuken kan je kiezen voor ijzer of oud brons Ook voor glas of gekleurd keramiek.

Over kleuren gesproken, het is het beste om warme kleuren te kiezen omdat ze het meest gastvrij zijn. En ik heb het niet over donkere paletten, je kunt wit, beige, oranje, bruin, geel, rood gebruiken. Je hoeft alleen maar te kijken waar het natuurlijke licht binnenkomt en hoeveel licht het is.

Afgezien van structurele materialen, zijn rustieke keukens vaak ingericht met “natuurlijke” houten meubels en/of staal wanneer een meer industriële look gewenst is.De meubels zijn meestal eenvoudig en in het geval van opslag mogen ze soms niet eens deuren hebben, of ze zijn open of hebben gordijnen. Op de meubelen vinden we over het algemeen robuuste werkbladen van hout, steen en/of cement.

Geen deuren gebruiken, cement of een blok massief hout gebruiken als bar of als eiland zijn in feite economische beslissingen die helpen om het budget te verlagen. Een eiland- of centrale tafel, domineert meestal de ruimte, ontworpen voor meer dan alleen koken. Het is meestal groot genoeg voor zowel familie als vrienden die in de zomer samenkomen. En daarop kan je een middelpunt of een schaal plaatsen met een natuurlijk element dat de buitenkant naar binnen brengt: dennennaalden, hout, wat lokale decoratie.

Het is ook gebruikelijk om een open haard of een metalen plaat te hebben die de ruimte verwarmt, waardoor de winters aangenamer worden.Als je kunt, koop dan een van die oude "goedkope kachels" van vroeger, of hij nu werkt of niet, sluit hem aan of niet, hij draagt op een unieke manier bij aan het rustieke decor.

Andere gemeenschappelijke elementen die dit type keuken heeft zijn grote gootstenen of gootstenen, evenals kasten en planken om de afwas te organiseren. Enkele lampen die de ruimte op een intieme manier verlichten worden de favorieten; als ze hangen, beter. Tegenwoordig worden aluminium lampen veel gebruikt, in fabrieksstijl, die er geweldig uitzien met hout en ijzer.

Maar over verlichting gesproken, als je je hut aan het bouwen bent of een interessant budget hebt, kun je altijd een paar ramen in het dak toevoegen of een paar goede ramen die open naar buiten. Als het landschap het verdient en dat doet het zeker, wat is dan een betere manier om er het beste behang ter wereld van te maken?

Denk je dat je in de stad woont en dat je er niet eens aan denkt om een hut in de bergen te kopen? Welnu, soms kun je bepaalde ruimtes creëren, waar je ook woont. Ik bedoel je kunt je eigen rustieke keuken in een berghut bouwen in je stadsappartement Het maakt niet uit of het groot of klein is, je hoeft alleen de decoratie een beetje te renoveren, een kast te veranderen of voeg een betegelde gootsteen of ijzeren details toe voor je keuken om het uiterlijk te veranderen. Wat vind je van deze ideeën?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: