Interieur

Versier de woonkamer met een rode bank

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Decoreren met kleuren vereist enige vaardigheid. Het is voldoende om de huizen van onze vrienden en familieleden te observeren om te begrijpen hoe gemakkelijk het is om ongelijk te hebben of om verankerd te blijven in een tijd. Van alle kleuren is de rode kleur een zeer intense kleur, en in een huis moet je weten hoe je het op de juiste manier moet gebruiken, aangezien een teveel een sfeer kan creëren die te stimulerend en kan erg snel vermoeiend worden.

Hoe versier je de woonkamer? In Decoraa hebben we veel tips gegeven, en de waarheid is dat er geweldige ideeën zijn om een rode bank in je decoratie op te nemen en dat alles met veel smaak en balans is geplaatst. Laten we vandaag eens kijken hoe je de woonkamer decoreert met een rode bank.

Ideeën om te decoreren met een rode bank

Zoals we hierboven zeiden, rood is intens, het is opvallend, het is persoonlijk Het maakt indruk. Ik herinner me nog vele jaren geleden toen ik op een avond met een toekomstig vriendje wandelde. We keken omhoog en zagen de woonkamer van één verdieping met de rood geverfde muur. Ik merkte op dat ik het niet leuk vond en hij vertelde me dat zijn huis een muur had van dezelfde kleur, iets wat ik een half uur later met eigen ogen zag. En het was spectaculair!

Maar als we niet zoveel willen riskeren of als onze woonkamer niet de juiste afmetingen heeft of als we het gewoon te veel vinden, dan is een rode bank een goede optie. Het is waar dat weinig meubels zoveel kunnen zeggen als een rode bank.

Zonder twijfel zal het de aandacht trekken, het zal het brandpunt van de ruimte zijn, het zal alle aandacht trekken. Maar, om The Lord of the Rings te parafraseren, met grote decoratieve kracht komt grote decoratieve verantwoordelijkheid en dat omvat het matchen van de rode bank met andere decoratieve elementen voor een visueel evenwicht dat precies goed komt.

Dus een rode bank kan een riskante gok zijn, aangezien we het niet met alles gaan combineren, maar als we weten hoe het moet, wordt het een belangrijke stukje in onze ruimte. Hiermee kunnen we een persoonlijke en gedurfde stijl in de woonkamer creëren en er zijn ook veel interessante modellen in deze kleur. Maar nogmaals, het is zeker makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een uitdaging zijn om decoratieve elementen te vinden die goed bij een rode bank passen.

En je moet weten dat het ontbreken van complementaire decoratie rond een bank van die kleur de ruimte visueel erg zwaar en onevenwichtig kan maken, en vice versa, te veel toevoegen kan haal er aantrekkelijk uit voor de bank zelf. Houd er dus rekening mee dat de sleutel is om de decoratiestukken te vinden die een goede balans vinden zonder al te veel aandacht af te leiden van die mooie rode bank die je hebt gekozen.

De foto hierboven is ons eerste voorstel: een zeer minimalistisch idee, maar een die moderniteit en vreugde biedt, ver weg van de aseptische en sobere omgevingen die deze stijl gewoonlijk geeft. Dit schilderij betekent dat de banken niet alleen worden gelaten als het gaat om het toevoegen van kleur aan alles. En over het algemeen gebruiken ze wit en een tapijt met een neutrale toon die alles verenigt in een warme kleur die dat intense rood verzacht. Let op: de rode bank is zeer compatibel met de minimalistische stijl.

Over sobere ruimtes gesproken, precies een rode bank past heel goed bij een formele decoratie en geeft het een zekere mate van elegantie en luxe. Je kunt de bank in evenwicht brengen met een paar witte stoelen en een lamp die, als hij aan is, een zacht licht geeft. Het tapijt is een ander elegant detail.

Je kan deze bank ook opnemen in een ontspannen en familiale sfeer. Je kunt ander textiel toevoegen dat contrasteert met die kleur, zoals kussens met een patroon of een deken in ruwe tinten. De bank blijft opvallen, al staat hij wel heel knus met dat textiel.

Het vintage model is een van de beste ideeën om persoonlijkheid aan een ruimte toe te voegen. Een woonkamer of een rustruimte met dit model wordt een ruimte met grote elegantie en met die retrostijl die steeds populairder wordt. Het is ook een ideaal stuk voor een omgeving in industriële stijl. Een andere mogelijkheid is om een traditionele stoffen bank te gebruiken met een chaise longue, een perfect idee voor elk huis dat met alles te combineren is.

Een woonkamer met abstracte kunst is ook een goede ruimte om een rode bank te plaatsen. Je kunt de werken aan de muur van de bank hangen en dat zal karakter en durf toevoegen Nog beter als het originele kunstwerken zijn. En ze hoeven niet duur te zijn, we hebben altijd een vriend of familielid die schilderen studeert of we kunnen kunst kopen zonder ons budget te doden.Aan de andere kant zorgt een moderne lamp voor balans en stijl.

Aan een rode bank kunnen we ook wat kussens met verschillende prints toevoegen. Het is een eenvoudig maar zeer effectief detail, ze voegen op subtiele wijze karakter en stijl toe aan rood. Bloemdessin is een goede keuze, maar je moet niet bang zijn om er kleuren en patronen in te mengen. Het is ook zo dat je kussens kunt kiezen die passen bij de rode, in een rood met bijvoorbeeld een patroon of in een ander textiel. Door in hetzelfde palet te blijven, ziet de ruimte er overzichtelijk uit.

Wat dacht je vanplanten gebruiken die bij de rode bank passen? Planten zijn onze grote vrienden als het gaat om decoratie, ze geven leven, ze geven licht, ze geven kleur. Elke ruimte laadt een bepaalde energie op en bedenk eens hoe goed groene planten er naast een rode bank uitzien. Rood en groen zijn complementaire kleuren dus het is een geweldige combinatie.Je kunt hier en daar planten afwisselen voor een mooier visueel resultaat. En als de rest van de decoratieve elementen neutraal van kleur is, doen ze niets af aan de bank.

Een ander element dat goed past bij de rode bank zijn de lampen met strakke lijnenGeen zware lampenkappen, misschien metaal is de beste keuzeSoms heeft een bank maar twee lampen nodig en als je aan een rode bank denkt, is dat helemaal waar. Houd er rekening mee dat rood bijna een statement is, dus wees niet bang om meerdere lampen toe te voegen om de ruimte compleet te maken en in balans te brengen. Als je kussens en een vloerkleed toevoegt die bij elkaar passen, wordt het contrast geaccentueerd en ziet het er perfect uit.

Welke kleur moeten de muren hebben bij een rode bank? Muren van witte kleur zijn visueel de beste achtergrond voor een rode bankHet contrast tussen rood en wit is werkelijk spectaculair. Als er bijvoorbeeld een van die ingebouwde bibliotheken is, dan is het perfect dat die ook wit is en is er het kleuraandeel dat de boeken zelf bieden.

Tot slot moet ik zeggen dat rood ook goed past bij hout en brons, dus je kunt denken aan een salontafel of een bibliotheek of een tapijt met warme kleuren. Hout en rood genereren warmte. Brons kan verschijnen uit de hand van een lamp of een pot. Een detail dat luxe kan zijn en veel glans geeft. Als het brons een beetje natuurlijk licht geeft, veel beter.

Wat vind je van deze ideeën om de woonkamer in te richten met een rode bank?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: