DIY

Tv-meubel met sintelblokken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De inrichting van onze ruimtes impliceert geld uitgeven. De stijlen die we leuk vinden of die we in tijdschriften zien, zijn zeker duur, en soms, als men het ouderlijk huis verlaat om alleen of met een partner te gaan wonen, blijft er niet bepaald geld over. Toen zijn we begonnen met inrichten met geleende of gerestaureerde spullen. Maar het is ook een goed moment om inventief te zijn en decoratiematerialen en -voorwerpen te halen bij plaatsen als Sodimac, Ikea of Easy. Bijvoorbeeld de altijd praktische cementblokken

Dan gaat het erom ons eigen meubelstuk te bouwen, rekening houdend met wat we er al in moeten plaatsen.Dat wil zeggen, we passen onze spullen niet aan de meubels zelf aan, maar we maken de meubels voor die dingen. Bijvoorbeeld televisie. Een paar sintelblokken en voila! , hebben we een originele, praktische en goedkope tv-kast met cementblokken die voor altijd de tand des tijds zal doorstaan.

Tv-meubels bouwen met sintelblokken

Moet je het meubilair voor de televisie veranderen? Begin je je huis in te richten en heb je een beperkt budget? Betrokken raken bij de constructie ervan zal u helpen een meer persoonlijke ruimte te creëren en uw budget onder controle te houden. Het is niet gek, we kunnen het allemaal!

Hier is het idee om cementblokken als basis te gebruiken en een oppervlak op te nemen waarop de televisie kan worden geplaatst. Het zal niet moeilijk voor u zijn om het te doen en u kunt de grootte van het project aanpassen aan uw budget.

Wat hebben we nodig om een tv-kast te bouwen? We hebben maar twee elementen nodig. Het zou onmogelijk zijn om een meubel van sintelblokken te bouwen zonder sintelblokken, toch? Je vindt ze in verschillende maten en kwaliteiten. In Leroy Merlin een blok van 62,5 x 25 x 5 cm. het kost ongeveer € 1,64.

We hebben ook een oppervlak nodig waarop we de televisie kunnen plaatsen. Wedden op een houten oppervlak dat de ruimte warmte geeft, komt meestal het meest voor. Er zijn echter ook andere materialen die je niet moet uitsluiten, zoals glas of melanine in verschillende kleuren.

De blokken hoeven ook niet de originele kleur te behouden, die gewone grijze of witachtige kleur. Het cement kan worden geverfd in de kleur die jij het mooist vindt en past zich zo aan elke ruimte aan.Misschien ziet de originele kleur er geweldig uit in de tv-kamer, maar in een tienerkamer ziet het er triest uit. Een beetje wit of een andere kleur en je bent klaar.

De planken die je kiest om de blokken met elkaar te verbinden en de steunvlakken te creëren, zijn ook een element waarmee we kunnen spelen. Een goed gelakt hout, een rustiek en versleten hout, zoals we hierboven zeiden, de eenvoudige melanine of een goed gehard glas. Elk van deze materialen geeft een andere indruk aan de kamer: traditioneel, rustiek, modern.

U kunt ook kiezen voor massieve sintelblokken of blokken met een gat in het midden. Die laatste geven je ruimte om meer spullen op te bergen, boeken bijvoorbeeld. Als je niet graag veel schoonmaakt, zijn ze natuurlijk ideaal om stof in op te bergen, dus wees voorzichtig!

Tot slot kun je verschillende hoogtes creëren en het meubel ook als plank gebruiken.Het meubel kan een eenvoudig tv-rek zijn of een complete plank die van vloer tot plafond loopt en die naast de televisie ook boeken en decoratieve voorwerpen bevat. Je kunt zelfs lampen plaatsen en met lichteffecten spelen.

Persoonlijk hou ik van de combinatie van cementblokken en hout. Melamine is misschien praktisch en makkelijk schoon te maken, maar stijlvol is het niet. En glas is geweldig, maar ik combineer het liever met ijzer dan met cement. Het ligt elke dag stof te verzamelen en je wordt een slaaf van de stofdoek. Daarom is mijn nummer één advies om in te zetten op een eenvoudig ontwerp en het oppervlak meer zichtbaarheid te geven door massief hout te kiezen

Als je eenmaal over het ontwerp hebt nagedacht, hoef je alleen maar de materialen te pakken en aan het werk te gaan; stapel de cementblokken en ondersteun het oppervlak erop. En je kunt natuurlijk niet zomaar een meubel voor de tv bouwen, er zijn andere mogelijke meubels die je kunt maken met cementblokken en weinig geld: matrasplateaus, planken voor boeken, kelders voor het opbergen van wijnflessen, salontafels, buitentafels naast de grill, onderstellen voor banken (blokken plus een matras)

Vind je het idee leuk? Durf jij je eigen meubels te bouwen met cementblokken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: