Interieur

Tienerslaapkamers met rockthema

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De ene dag zijn onze kinderen jonger dan 10 jaar, hebben ze speelgoed van Spider-Man of Hannah Montana of een ander modieus personage, en de volgende dag zijn het tieners en dat vliegt met minachting. En dan kunnen ze een kinderkamer niet meer uitstaan en beginnen ze commentaar te geven op de inrichting van hun ruimtes en nemen ze hun eigen beslissingen. Misschien willen ze de muren zwart schilderen, een vampier- of zombiethema hebben, een rockthema hebben, ramen voor altijd sluiten en wij ouders worden nerveus.

Omarmen we de nieuwe decoratieve voorstellen of proberen we nog steeds om deze ruimte onze signatuur te laten dragen, ook al is deze kleiner? Je moet ontspannen en bedenken dat er veel opties zijn als het gaat om het inrichten van een tienerkamer.Als je bijvoorbeeld van rock houdt, hebben we vandaag veel ideeën om slaapkamers met rockthema voor tieners vorm te geven.

Rocker tienerslaapkamers

Niet alle adolescenten houden van rock, maar het lijkt mij dat we ons niet vergissen als we denken dat een grote meerderheid dat wel doet. Je hoeft alleen maar te observeren, vragen, weten hoe je moet luisteren, voorstellen en begeleiden. Rock en gitaar gaan hand in hand, dus hebben we verschillende voorstellen verzameld om je slaapkamer te decoreren en een ruimte met een rockthema te creëren

Welke elementen kunnen ons helpen een slaapkamer met een rockthema te realiseren? Kleur kan ons helpen ruimtes vorm te geven met een gedurfd en rebels karakter. Ook de muurschilderingen en lichtreclames zijn zeer effectief. We kunnen ook elementen gebruiken die verband houden met de muziekwereld als hulpmeubilair.

Kleuren voor een slaapkamer met een rockthema

De zwarte is waarschijnlijk de eerste kleur die in je opkomt bij het verwijzen naar rockmuziek. De jongens beginnen 's nachts uit te gaan en gaan laat naar bed en willen een ruimte om veel te slapen en de zon buiten te houden. Maar vandaag kunnen we zo'n deprimerende kleur achterwege laten en anderen voorstellen.

Bovendien is zwart meer verwant aan heavy rock of gothic en misschien zijn dat niet de muzikale voorkeuren van onze zoon of dochter. Zwart is dan ook niet altijd het meest geschikt om jeugdkamers in te richten.

Decorateurs geven de voorkeur aan grijs, een zachtere kleur die samen met felle kleuren als geel, oranje of rood een joviaal en rebels karakter geeft aan de slaapkamer.Aan de andere kant kunnen we bepaalde ruimtes volledig zwart schilderen, de muur van de deur die achter ons zicht is als we de slaapkamer binnenkomen, de deur zelf, planken aan een muur en vice versa. Misschien zijn die zwarte accenten degene waarover we kunnen onderhandelen als we niets zwarts in de slaapkamer willen.

De kleurencombinatie is ook mogelijk in rockstijl: felrood met donkergrijs, paars, elektrisch blauw, glamoureus roze, oranje, het zijn allemaal levendige kleuren die je kunt nemen weg van de neutralen. Kies je voor sterk contrasterende kleuren, dan creëer je een dramatisch, indrukwekkend en feestelijk effect.

En tot slot is er nog een andere optie om behang op de muur te plakken. Een kaart, een rockband, een afbeelding. Als dat moe wordt, gaat hij met pensioen en dat is alles. We weten al dat de smaak van adolescenten als de wind waait, dus we kunnen de uitgaven aan verf en penselen weer vergeten.

Elementen met rockthema

Een heel eenvoudige manier om je slaapkamer in scène te zetten, is door een muurschildering met rockthema te maken Het gebruik van de afbeelding van een gitaar of je favoriete rockband is een geweldig alternatief ervoor. Lichtgevende tekens waarin we woorden kunnen lezen die verband houden met het thema zijn ook erg effectief.

De t-shirts van rockbands kunnen worden omgevormd tot kussenslopen en kussens, de klassieke portrethouders kunnen verdwijnen en worden vervangen door foto's die aan draden met metalen gespen hangen.

We kunnen ook meubels gebruiken die zijn geïnspireerd op elementen die worden gebruikt door muzikanten en rockbands. Of omgekeerd, gebruik deze elementen als originele meubelstukken of decoratieve accessoires. En wat zijn die elementen? Flightcases, versterkers, luidsprekers en natuurlijk instrumenten.De waarheid is dat als onze zoon op zichzelf een instrument beoefent, die elementen in zijn slaapkamer zullen zijn, maar we kunnen zoeken naar decoratieve elementen die er iets aan toevoegen.

Een goed idee is om te gaan winkelen op een rommelmarkt en ze iets ouds te laten kiezen dat ze leuk vinden. Een ander instrument, grammofoonplaten, cassettespelers, rockmagazines, concertposters Naast de reeds genoemde elementen, is het je misschien nog een andere opgevallen die veel van de geselecteerde afbeeldingen delen. heb je het? De bakstenen muren Geef de muren een informele, onafgewerkte look die perfect bij dit thema past.

Verlichting voor een rocker slaapkamer

Tieners houden van schaduwen, dus als de slaapkamer wat donker is geworden, probeer deze dan op te frissen met verlichting. Je kunt bijvoorbeeld een slimme combinatie van gekleurde lichten (groen, geel en blauw) gebruiken om een sfeer te creëren die lijkt op een disco of naar een repetitieruimte of naar een podiumJe gaat een ruimte creëren waar je zoon of dochter dol op zal zijn.

Als je bovenop alles een band hebt die je volgt, is het allemaal veel gemakkelijker omdat je gemakkelijk een miljoen decoratie-opties hebt. Mijn nichtje heeft bijvoorbeeld haar slaapkamer ingericht met alles uit de wereld van BTS (de beroemde kpopband). Gelukkig is hij ze dit jaar vergeten en nu is zijn ruimte weer een beetje normaal

Tot slot wat advies aan ouders die zich in deze situatie bevinden of binnenkort zullen bevinden:

  • Werk samen met je kind. Open je geest. Erken dat uw kind beslissingen begint te nemen en zijn individualiteit uitdrukt. Luister, geef het vrijheid en bedwing de wens om je eigen smaak in te voegen of op te leggen.
  • Onderzoek en ontwikkel. Vraag uw kind of het tijd en zin heeft om samen onderzoek te doen om hun ideeën te verbeteren. U kunt op internet zoeken, foto's afdrukken, uw eigen map op Pinterest maken om ideeën op te slaan.
  • Maak een plan met hem/haar. Ze kunnen bijvoorbeeld beginnen met het bed en dan doorgaan met de kleur van de muur of de lamp.
  • Ga samen shoppen. Naast tijd samen doorbrengen en leren over de persoonlijkheid die je zoon aan het ontwikkelen is, ga je hem leren dat je het geld erin steekt en dat hij er rekening mee zal houden, waardoor de gebruikelijke kinderachtige plek waar geld gewoon bij toverslag verschijnt, achterblijft.

Klaar voor de uitdaging? Hou je van rockthema tienerslaapkamers?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: