Interieur

Ideeën om een ​​creatieve hoek voor kinderen te creëren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kinderen genieten van hun ruimtes en de slaapkamer is de plek waar ze meestal de meeste tijd doorbrengen als ze thuis zijn. Veel meer als ze in een appartement wonen en er weinig meters beschikbaar zijn. Meer dan eens heb ik mijn moeder in de deuropening zien staan, zorgvuldig observerend waar en hoe de meubels te herschikken, zodat mijn zussen en ik meer ruimte zouden hebben om te spelen of te studeren.

Een hoek met speelgoed of boeken of een tafel om aan te zitten om huiswerk te maken, alles vereiste vindingrijkheid en werd niet altijd bereikt, dus we eindigden met studeren, tekenen of schilderen in de keuken of woonkamer.Als ik een creatief hoekje had gehad, zou het geweldig zijn geweest, dus vandaag presenteer ik jullie een aantal kleine creatieve hoekjes voor kinderen.

Ideeën en tips voor het creëren van creatieve hoekjes voor kinderen

Creatieve hoek, kunsthoek kunnen we het op vele manieren noemen. Het doel van allemaal is gewoon om de creativiteit van de kleintjes te ontketenen, of het nu gaat om lezen, schilderen of andere artistieke uitingen Een plek waar " je handen vuil maken" of rommelig zijn is toegestaan. Wil je een klein creatief hoekje creëren voor je kind? We geven je enkele sleutels om dit te bereiken.

Laten we in principe uitgaan van het uitgangspunt dat het niet nodig is om een grote kamer te hebben om een ruimte te creëren waarin kinderen al het benodigde materiaal voor hun schilderijen en handwerk kunnen organiseren, hun artistieke kant kunnen ontwikkelen en hun werken kunnen tentoonstellen .Een hoek van de slaapkamer of speelkamer kan een geweldige creatieve ruimte worden. Je moet gewoon je verstand aanscherpen.

Een hoek van de kamer die een creatieve hoek voor kinderen wordt is niet het idee van de 21e eeuw. Dit concept is al heel lang typerend voor klaslokalen, voornamelijk in de kleuterschool. Ik herinner me vooral 'mama's hoek' of 'blokhoek', een voor meisjes en een voor jongens. Een andere hoek was die met het zwarte bord, waar de meeste kunstenaars tekenden met kleurkrijt.

Dus, het is een kwestie van dit idee van een "spelhoek" of "creatieve hoek", typisch voor de klas, overbrengen naar het huis. Een hoek waar de kleintjes hun verhalenboeken kunnen lezen, tekenen, schilderen, muziekinstrumenten bespelen of een typisch rollenspel uit hun kindertijd kunnen spelen (het gezin, de bank, de winkel, enz.) .

Een creatieve hoek kan zo eenvoudig zijn als comfortabel, klein of groot, transformeerbaar als je merkt wat je kinderen het leukst vinden. Als ze van de natuur houden, dan kun je dienovereenkomstig decoreren, of als ze van ruimte, bossen houden, dokter of leraar zijn, winkelmedewerker, kok

Welke elementen zijn nodig in een creatieve hoek?

  • Een tafel en wat stoelen. Welke artistieke activiteit ze ook gaan ontwikkelen, het is essentieel om een tafel en meerdere stoelen te hebben, zodat ze comfortabel kunnen werken en hun ruimte kunnen delen.
  • A schoolbord en/of rol papier. Een schoolbord met aan de ene kant krijt en aan de andere kant een stift is ideaal voor de allerkleinsten. Al kunnen ze ook veel plezier beleven aan een rol papier waarmee ze op de muur kunnen schilderen.
  • Opslag: We kunnen potten aan de muur hangen om kleurpotloden en verf te organiseren, tijdschriftenrekken of archiefkasten gebruiken om papieren en notitieboekjes te ordenen, of wedden op een trolley of serveerster om ons te helpen stelt u in staat om altijd al het materiaal bij de hand te hebben, gerangschikt in de verschillende bakken.

Wat wil je nog meer? Nou, eerst moet je een achtergrond bedenken die het kader geeft aan die thematische/creatieve hoek: je kunt behangpapier of karton gebruiken, ze beschilderen en aan de muur plakken. Zelfs met een beetje meer geld kun je een grote afbeelding afdrukken en deze ziet er nog beter uit

Daaruit volgt dat er meer dingen aan die ruimte worden toegevoegd waarmee kinderen kunnen spelen: speelgoed, kleding, boeken enzovoort. Zoals we al zeiden, moet je rekening houden met opslagobjecten zodat de hoek netjes is wanneer ze niet spelen: het kunnen planken, dozen of lades zijn.

En als ze transparant zijn, nog beter. Omdat? Want kinderen zien de inhoud van die dozen beter en je hoeft ze niet leeg te maken om te vinden wat ze zoeken. En ook kleinere ruimtes, het hangt allemaal af van welke elementen er in de hoek staan. Als het meisjes zijn en ze houden van sieraden maken, hebben ze misschien dozen en kleine dozen nodig.

Tegenwoordig brengen kinderen veel tijd door in contact met elektronische schermen. We kunnen niet tegen deze realiteit ingaan, maar we kunnen ze wel een andere omgeving bieden waarin ze in contact kunnen komen met andere elementen die het lichaam stimuleren in combinatie met de geest. Daarom lijkt het mij dat een omgeving met drukwerk niet mag ontbreken: boeken, tijdschriften, kranten, briefpapier, kaarten, gedichten, kindertijdschriften, beeldjes

Het is noodzakelijk dat de kleintjes in contact komen met gedrukt materiaal, want het is een geweldige manier om hen aan te moedigen om te lezen, hun mondelinge expressie te verbeteren, creatief denken te ontwikkelen, schrijven enzovoort.In die creatieve hoek voor kinderen kunnen we dus planken plaatsen, maar we kunnen dit soort drukwerk ook in manden of in kolommen op de vloer plaatsen. En ja, we kunnen ze van tijd tot tijd veranderen, beter, zodat de kinderen nieuwsgierig zullen zijn naar wat er eerder niet was. Elke twee of drie maanden is prima.

Over planken gesproken, het is het beste als het planken zijn die ter hoogte van kinderen zijn, dat wil zeggen laag. Zodat zij alleen de boeken kunnen verwijderen en plaatsen en naar hun wens kunnen bestellen. Dat is ook het idee bij het gebruik van manden of dozen. In supermarkten of plaatsen als Ikea vind je van alles en kun je een team met ze samenstellen en ze leren om ook in te staan voor orde en netheid.

Kinderen hebben de neiging om op elk oppervlak te schrijven en te tekenen. Het idee is niet dat ze de muren van de rest van de kamer of het huis verpesten, zoals soms gebeurt, dus we kunnen ze gerecycled papier geven en het altijd bij de hand hebben.Leg ze ook uit hoe belangrijk het is om papier te hergebruiken en niet te verspillen. En een advies: het is beter om het papier om te tekenen of te schrijven verticaal te plaatsen dan horizontaal We hebben de neiging om andere dingen bovenop alles te plaatsen dat op een tafel of op een plank staat en dan hebben de kinderen moeite om naar het nieuwe stuk papier eronder te reiken. Als je een doos aan de muur plakt of verticale opslag bouwt, is het probleem opgelost!

Tot slot denk ik dat een kleine creatieve hoek voor kinderen een rustige omgeving moet zijn die hen weghoudt van spanning of angst typisch voor de moderne wereld, zelfs de wereld van kinderen . Het is belangrijk dat de plek gezellig, schoon en rustig is, dat het de onafhankelijkheid en creativiteit van kinderen bevordert. Hoe geven we deze ruimte vorm?

  • Draai het speelgoed. Tegenwoordig hebben de kinderen er veel, alle familieleden geven ze dingen, dus soms weten ze niet waarmee ze moeten spelen. Minder is hier meer, dus er moet een roulatiesysteem worden ingevoerd, misschien om de twee weken.
  • Moedig kinderen aan om hun creatieve hoekje schoon te maken. Ze ontwikkelen een gevoel van verbondenheid.
  • Gebruik lichte, neutrale kleuren, geen rood! Je kunt ook decoreren met planten.

Het ideaal is om onze kleine creatieve hoek voor kinderen te creëren met meubels die weinig investering vergen Op deze manier krijgen we minder spijt als ze worden vies of raken beschadigd bij intensief gebruik en we zijn altijd erg voorzichtig dat kinderen het kunnen geven. Op die manier kunnen we ze ook veranderen naarmate het kind groeit en hun behoeften of smaak veranderen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat als je onze kinderen creatieve hoekjes geeft, welke stijl je ook kiest, ze opties krijgen om te beslissen waar ze willen zijn of wat ze willen doen, verschillende vaardigheden ontwikkelen terwijl ze werken met wat ze hebben daar beschikbaar. Het gaat niet altijd snel voorbij, verwacht niet dat de kinderen meteen in dat hoekje gaan spelen, maar dat gaat zeker gebeuren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: