Interieur

Badkamers met houten wanden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als er een element is dat de mens vergezelt sinds het begin der tijden, dan is dat element hout. Hout geeft warmte aan ruimtes, een gevoel van comfort; Het is om deze reden een van de meest gebruikte materialen om ons huis mee te decoreren. De hele woning, inclusief de badkamer?

Ja, in badkamers is het gebruikelijk om houten meubels te gebruiken, maar het is niet zo gebruikelijk om dit materiaal te gebruiken om de muren te bedekken. Wat vind je van de badkamers met houten wanden? Kan? Wat zijn de voor- en nadelen?

Hout in de badkamer

Als je je badkamer wilt renoveren, kun je beginnen met de muren. Hoe zit het met houten lambrisering? Als we houten panelen vergelijken met stenen, keramische en porseleinen panelen, zijn houten panelen minder populair en komen ze zelden voor in badkamers thuis.

Ik wil niet zeggen dat houten lambrisering op de een of andere manier inferieur is aan de rest, als je goed nadenkt over het ontwerp en alles plant, kan houten lambrisering perfect worden aangevuld met de badkamer. Eens kijken hoe, want op de vraag of we houten panelen in de badkamer kunnen gebruiken, is het antwoord een volmondig ja. Natuurlijk met bepaalde voorzorgsmaatregelen zodat het niet gaat rotten of verslechteren, altijd rekening houdend met het feit dat hout water absorbeert.

Natuurlijk wordt al het vocht in de omgeving door het hout geabsorbeerd en kan het na verloop van tijd schimmel of vlekken veroorzakenMaar het is geen reden genoeg om het gebruik van houten panelen in de badkamer te ontkennen, je moet gewoon bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen om te kunnen profiteren van de grote voordelen die er zijn, van het gebruik van hout in de badkamer.

Welke voordelen zien we in badkamers met houten wanden? Een natuurlijke houttint kan een geweldig gevoel van rust geven om ons te verbinden met de natuur. Het geeft het ook een bepaalde moderne touch De waarheid is dat er verschillende houttinten en mogelijke ontwerpen zijn waaruit je kunt kiezen om creatief te zijn.

Je kunt de houten panelen bijvoorbeeld horizontaal op de muur plaatsen, waardoor de badkamer groter en ruimer wordt. Als je iets anders wilt, kun je ook gekleurd hout gebruiken, ik stel me heel subtiele pasteltinten voor. Zoals je kunt zien, is hout erg veelzijdig en houten panelen kunnen mannelijk of vrouwelijk zijn, als je weet hoe je ze moet combineren.En met welke elementen kan hout gecombineerd worden in een badkamer?

Je kunt hout combineren cmet glas, met tegels of met porseleina. Zolang je creatief bent zijn de mogelijkheden eindeloos. Hier zijn enkele tips:

  • Houten lambrisering is erg mooi, maar mag niet achteloos en massaal in de badkamer worden geïnstalleerd. Er zijn gebieden die je ten koste van alles moet vermijden: elke plaats waar het hout in direct contact komt met water of vochtigheid: de douche, het bad en de omgeving, de gootsteen
  • Je moet vochtigheid minimaliseren die schimmel, meeldauw en een onaangename geur veroorzaakt. Het beste is om ventilatie of een raam te hebben, maar je kunt ook een elektrische afzuigventilator plaatsen. U kunt niet erg heet water gebruiken en u moet er ook aan denken om natte handdoeken altijd buiten de badkamer te laten. De luchtvochtigheid moet lager zijn dan vijftig of dertig procent.
  • Overweeg om waterdichte sealer te gebruiken om het hout extra te beschermen. Dit is cruciaal om de panelen te beschermen. Zet tijdens het plaatsen alle ramen en deuren open en als de badkamer dat niet heeft, zet dan een ventilator aan. Er zijn veel soorten kitten en zonder twijfel is de meest duurzame en met het hoogste beschermingsniveau synthetisch.
  • Een andere optie is thoutbeitsen, vergelijkbaar met kitten, die op het houtoppervlak worden aangebracht om het extra bescherming te geven. Het verschil tussen een sealer en een beits is dat de laatste opties op waterbasis hebben. Vergeleken met die op oliebasis, maken de waterige houtsoorten het hout bestand tegen schimmels, maar bevatten ze minder chemicaliën, zijn ze minder vervuilend en behouden ze de eigenschappen van gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Het hout in de badkamer kan rustiek zijn of het kan modern zijn. De afbeeldingen in het artikel illustreren de verschillende toepassingen die we aan hout in de badkamer kunnen geven. Tegenwoordig nodigen trends ons bijvoorbeeld uit om hout te gebruiken om één volledige muur te bedekken; en om het te combineren met meubels in moderne stijl om het rustieke accent in evenwicht te brengen.

Op de markt zijn er tal van houten lambrisering om uit te kiezen. Coatings behandeld met verschillende "lakken" om een structuur te verkrijgen die beter bestand is tegen vocht. Hardhout wordt over het algemeen gebruikt, zoals eiken, teak, merbau of palissander, teak, hinoki-hout, ceder. Dit zijn houtsoorten met natuurlijke hars, iets wat heel goed is in het bestrijden van vocht.

In kleine badkamers met weinig natuurlijk licht zijn lichte houtsoorten het meest geschikt om lichtere ruimtes te creëren. Combineren met vloeren en wanden in lichte tinten en witte meubels en een minimalistisch karakter is in dat geval de beste optie.

In grote badkamers met grote ramen kunnen we spelen met bos meer donker; en gebruik zelfs hetzelfde hout in het meubilair, waardoor continuïteit op het hoofdfront ontstaat. Hoe grover het hout, hoe meer je de rustieke sfeer van de ruimte versterkt; houd daar rekening mee.

Je kunt hout op een dek plaatsen, in de gootsteenkast, op de hangers om handdoeken op te hangen, op de muur achter de spiegel Misbruik van hout kan de moderne stijl die we zoeken schaden. Ongeacht de gekozen stijl, de te drukke ruimtes maken het minder comfortabel. Daarom is het belangrijk om tijd te besteden aan het ontwerpen van een lay-out die de ruimte maximaliseert; om toiletten, kasten en ander meubilair correct te "bestellen", zodat het niet alleen esthetisch, maar ook praktisch is.

Vind je de voorstellen die we vandaag laten zien leuk? Het gebruik van hout om een van de muren in de badkamer te decoreren kan een geweldig voorstel zijn om persoonlijkheid en warmte aan de ruimte te geven.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: