Decoratie-ideeën

Moderne en rustieke houten plafonds voor thuis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De houten bekleding introduceert een organisch element in ons huis dat erg interessant is op decoratief niveau. Hoewel we vertrouwd zijn met klassieke lineaire voorstellen, v alt de grote verscheidenheid aan afwerkingen en ontwerpen op de markt op. Daarnaast zul je zien dat er tussen de houten plafonds altijd wel een stijl op je wacht.

De voorstellen die we u vandaag laten zien, gaan verder dan het presenteren van enkele balken die een rustiek karakter aan de kamer geven. We richten ons op voorstellen waarin hout de enige hoofdrolspeler is.Zowel rustieke als moderne voorstellen, met golvende vormen en/of originele assemblages Zodat het idee dat je hebt opzij wordt gezet en er meer aandacht wordt gegeven aan de huidige opties die je gaan overtuigen.

Houten plafonds zijn thermische en akoestische isolatoren

Een houten plafond brengt warmte in de ruimte; een functie die vooral interessant kan zijn als je hoge plafonds hebt. Deze stellen ons ook in staat om met een groter aantal mogelijkheden te spelen, verschillende neigingen te creëren en/of in te zetten op diepteontwerpen. Maar naast de stijl en de glanzende afwerking moet er rekening mee worden gehouden dat ze nog een andere belangrijke eigenschap hebben. Het is dat ze de perfecte thermische en akoestische isolatoren zijn. Hout is dat al, dus dankzij de verschillende vormen is het toch mogelijk om hiervoor een betere afwerking te geven.

Wist je dat ze het energieverbruik verminderen?

We hebben het genoemd, maar we moesten het gewoon nog een keer onthouden. Je houdt de warmte veel langer in huis. Dus je gaat besparen op verwarmingstoestellen Dus, wetende met welke prijzen we momenteel worden geconfronteerd, is dit een van de grote voordelen die je te allen tijde in gedachten moet houden. We kunnen zeggen dat hout een barrière vormt en hoewel het perfect is tegen lawaai, is het ook perfect om de warmte in huis onder controle te houden.

Ze passen zich aan allerlei decoraties aan

Het is waar dat we in elk huis een andere decoratie kunnen hebben. Omdat het altijd zal gaan volgens onze smaak of behoeften. Welnu, het moet gezegd worden dat houten plafonds perfect passen bij alle decoratieve stijlen die u verkiest. Hout licht en/of gelakt in heldere tinten zijn ideaal voor het decoreren van moderne ruimtes, terwijl donkerder en/of generfd hout beter past in rustieke omgevingen.Er zijn ook geschiktere patronen voor beide ruimtes, zoals u kunt zien in de verschillende afbeeldingen die we hebben geselecteerd. Dankzij zijn veelzijdigheid weet u dus al in wat voor soort kamers u de helderheid of helderheid kunt aanpassen. Met hoge plafonds kunnen we verschillende volumes creëren; Het zijn riskante voorstellen en brengen daardoor veel persoonlijkheid met zich mee. De volumes zijn voldoende om het opvallend te maken, dus vermijd overbelasting van de ruimte, kies voor smalle houtsoorten, bij voorkeur uniform en licht.

Houten plafonds passen in verschillende ruimtes

Het maakt niet uit of je een hoger of breder plafond hebt. Omdat, zoals we hebben opgemerkt, ze zich altijd zullen aanpassen aan alle ruimtes. Het moet gezegd worden dat de installatie ervan gemakkelijker is dan we denken en dat het voor hen moeilijk is om na verloop van tijd hun glans te verliezen, zoals kan gebeuren met andere afwerkingen voor hetzelfde gebied.Als je meer ideeën nodig hebt, vertellen we je dat visgraatpatronen in gelakt hout ook een geweldig voorstel zijn voor moderne ruimtes. Net als de gegroefde lineaire coatings. De laatste kan bestaan uit uniforme of onregelmatige planken.

In rustieke ruimtes zien de meest "oude" houtsoorten, donkere houtsoorten en/of houtsoorten met knoesten en nerven er bijzonder goed uit Grote balken plaatsen die vanuit side to side is een klassieke weddenschap die nooit fa alt, waarmee we de ruimte ook visueel in een van de richtingen kunnen verlengen. Een ander voorstel dat ik persoonlijk erg leuk vind, is om vierkanten te maken die balken kruisen; past in elke ruimte. Als u wilt wedden op meer resistente daken, dan staat het hout altijd klaar om u te helpen. Vind je deze houten plafonds mooi?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: