Decoratie-ideeën

Terrassen en patio's gedecoreerd in grijstinten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is altijd een plezier om te genieten van onze tuinen, patio's en terrassen op elk moment van het jaar. Het is echter winter wanneer je de decoratie moet plannen en ontwerpen om alles klaar te hebben als het mooie weer aanbreekt. Met andere woorden: het is noodzakelijk om te anticiperen. Vandaag gaan we kijken wat de beste manieren zijn om die decoratie te ontwerpen met grijs de overheersende kleur in onze buitenruimtes.

Grijs als achtergrondkleur, degene die eenheid geeft aan de hele set, geeft altijd een beter esthetisch resultaat dan wit.Misschien is het niet zo slim, hoewel het meer geleden heeft. En het geeft in ieder geval meer licht dan andere tinten zoals zwart. Bovendien heeft de combinatie van grijs met het natuurlijke groen van de planten een groot transformerend vermogen in onze terrassen en tuinen.

We richten ons op grijs omdat het een veel voorkomende kleur is. Het is helemaal niet moeilijk om tuinmeubilair van deze kleur te vinden. Wat betreft de materialen, de diversiteit is aanzienlijk: de meest moderne en minimalistische voorstellen kiezen voor beton, hoewel voor de klassieke terrassen de keuze blijft vlechtwerk of hout, die de set een natuurlijker en rustieke lucht. Het is ook nodig om de smeedijzeren meubels te vermelden, als wat we zoeken voor onze patio zowel een traditionele stijl als een elegante stijl is.

Gerelateerd artikel:Rieten meubelen voor op het terras of in de tuin

Het is niet moeilijk om textiel te vinden in grijstinten. Met hen kunnen we warmte brengen in tuinmeubilair. Sommige kussens die zijn ontworpen met verschillende patronen in geheel grijs, zullen bijvoorbeeld frisheid in de ruimte brengen. Textiel in de kleuren blauw, limoen of fuchsia doet dat ook, om een paar voorbeelden te geven.

Sets met tafels en stoelen

Een set bestaande uit een lage tafel omgeven door banken, fauteuils en lage stoelen (zoals die op de afbeelding hierboven) zal ons helpen een ontmoetingsruimte te creëren waarin om aangename momenten te delen en te ontspannen, zowel met familie als vrienden.

In de bovenstaande afbeelding zijn er een aantal elementen die de esthetische kracht van de kleur grijs helpen versterken: een ad-hocvloer, gestreepte kussens in verschillende kleuren, evenals een prachtige glazen tafel in een rieten structuur. Een simpele, maar mooie en comfortabele set.

In dit tweede voorbeeld, het voorbeeld hierboven, is het voorstel een lage tafel van riet en hout met een enkele lange bank in de vorm van een "L", uitgewerkt met de dezelfde materialen. We kiezen hier voor rechte en uniforme lijnen, die perfect contrasteren met de grijze steentegels op de vloer, die een onregelmatig patroon vormen, en met de achterwand, eveneens van natuursteen.

Een paar details over dit meubel moeten worden benadrukt, zoals de gaten voor drankjes in de armleuningen of het geslaagde zwart-witte ontwerp van de kussens. En natuurlijk met de finishing touch van bloemen.

Als we echter het meeste uit de buitenruimte willen halen, kan het interessanter zijn om te kiezen voor een tafel en stoelen waar we kunnen ontbijten of lunchen en dineren.Bovenstaand idee bestaat uit een ronde hoge tafel en een set fauteuils, allemaal in grijs rotan.

Een charmante set met daarop grijze dekens en kussens, ideaal voor kleine patio's of terrassen met beperkte ruimte. De perfecte hoek voor een buitenontbijt of een gezellig diner.

Hangmatten en ligstoelen

Zodra de beschikbare ruimte het ons toelaat, is het altijd een goed idee om een paar ligstoelen op ons terras te plaatsen om te genieten van de zon of een dutje In het voorbeeld van hierboven een kwaliteitsvoorstel met regenbestendige rotan ligstoelen. Mooie, ruime en comfortabele ligstoelen om een perfecte hoek te creëren voor ontspanning op ons terras.

Als we nog een stap verder willen gaan, kunnen we kiezen voor nog comfortabelere ligstoelen, praktisch buitenbedden met een stevige rotan basis, zoals op onderstaande afbeelding.Optioneel kan de set worden aangevuld met een lage tafel waar u uw zonnebril, iPod, een drankje of die roman kunt achterlaten die ons vergezelt tijdens pauzes op vakantie of in het weekend.

Op zoek naar nog meer comfort? In dat geval moet je kijken naar een Balinees bed of een ander soortgelijk ontwerp, zoals dat in de afbeelding hieronder. In dit specifieke voorbeeld is het een suggestief model met een ronde vorm, een opklapbare motorkap en vier modules die de basis kunnen verdelen tot vier individuele stoelen.

Natuurlijk is dit type oplossing alleen geschikt voor min of meer grote terrassen en tuinen Het zou geen zin hebben om te proberen een stuk of een set buitenmeubels te plaatsen bijzonder omvangrijk op een smal balkon of een klein terras.Voor die gevallen zijn er andere ideeën:

Op balkons en besloten ruimtes

Al deze opties zijn ontworpen om terrassen en grote buitenruimtes aan te kleden. Maar wat gebeurt er als we een heel kleine ruimte hebben? In die gevallen kunnen een comfortabele stoel en een hoge ronde tafel het beste voorstel worden. Het is een geweldige manier om het meeste uit een klein balkon te halen.

Het recept in deze minder ruime setting is eenvoudig: lage tafels, niet te grote, enkele correct verdeelde stoelen en enkele minimale decoratieve accessoires, zoals de altijd doeltreffende potten met bloemen, hangplanten en enkele lichtpunten in de vorm van lantaarn of iets dergelijks. Met natuurlijk grijs als referentiekleur.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: