Interieur

De mosterdkleur om je slaapkamer te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Toen ik trouwde, begon ik te lezen over hoe ik de verschillende ruimtes in mijn appartement kon inrichten, niet met de smaak van mijn moeder maar met de mijne. Zo gebruikte ik kleuren en leerde ik dat de slaapkamer een rustige en comfortabele ruimte moet zijn, die uitnodigt tot rust en ontspanning na een lange dag werken.

Daarom zijn er veel elementen waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om het bereiken van die sfeer van rust. Kleur is hierin een vrij belangrijk aspect en een van de de meest modieuze van de afgelopen maanden is mosterdkleur.Serieus de mosterdkleur om je slaapkamer te versieren? Natuurlijk wel!

Ideeën voor het gebruik van mosterdkleur om de slaapkamer te versieren

Over kleuren gesproken, mosterd is een diepe en intense gele toon, typerend voor winter- of herfstmode. Het is een toon die precies zijn naam dankt aan keukenmosterd en die tegen het einde van de 19e eeuw in Engeland in design verscheen. Het kleurenpalet is niet zo breed als dat van groen, maar je hebt wel veel om uit te kiezen, van meer gele tinten tot meer groene tinten.

Het is een kleur die je zelf kunt genereren door gelijke hoeveelheden rood en geel te mengen, je mengt het goed met een stok of houten lepel en dan zie je een oranje kleur geboren worden. Plaats in een andere kom of emmer gele verf en meng het opnieuw, maar met de pasgeboren oranje kleur en bij het roeren verschijnt de langverwachte mosterdkleur.Als je niet overtuigd bent door de mosterdtoon, voeg dan nog een paar druppels geel toe of een theelepel sinaasappel als de toon erg helder is.

Je kunt natuurlijk ook naar een verfwinkel gaan en vragen naar de toon van het palet van welk merk dan ook. Ik doe dit altijd, niet omdat ik niet van mixen houd, maar omdat er een formule is die ik moet volgen als ik ooit meer nodig heb. Ik ben niet graag afhankelijk van mijn oog!

Het is heel gebruikelijk dat de meeste mensen kiezen voor neutrale en pastelkleuren bij het inrichten van kamers, zoals de slaapkamer. Niets luids, niets gewelddadigs. Met deze kleuren is het mogelijk om een ontspannen sfeer te creëren, hoewel het in veel gevallen te eentonig is.

Een van de tips van interieurontwerpers is dus om deze rustige kleuren te combineren met andere kleuren die helpen om meer vreugde en leven te geven aan de kamer in kwestie.En de mosterd kan er een van zijn. Als je erover nadenkt, is deze kleur erg vriendelijk met veel andere kleuren.

Ja, mosterd is een kleur die tegenwoordig erg in de mode is maar het heeft ook deze geweldige eigenschap die je zal helpen om je hele slaapkamer een ander en origineel tintje te geven. Het is een kleur die perfect is voor het decoreren van de slaapkamer, omdat veel warmte brengt in de hele ruimte en deze ook vitaliteit en licht geeft. Dus als je slaapkamer niet veel natuurlijk licht heeft of als je denkt dat er weinig licht is, kun je die gouden gloed zoeken die je mist in mosterd.

Mosterd transformeert, net als geel, de ruimte in een warme en gastvrije plek en past perfect bij hout, leer en stoffering, zodat je heel gemakkelijk ontwerpen kunt samenstellen.

Het is belangrijk om dit type kleur op een gematigde manier en zonder excessen te gebruiken, omdat het de kamer er te treurig uit kan laten zien. Daarom is een ideale kleur om te gebruiken in textiel of andere decoratieve accessoires in de slaapkamer.

Als je bijvoorbeeld een stoel hebt, kun je deze met mosterd bekleden of als je een poef op de rand van het bed hebt , hetzelfde. De houten vloer doet het super. Als je daar niet al te veel zin in hebt, kun je kiezen voor kussens op het bed in verschillende mosterdtinten.

En over tonen gesproken, de waarheid is dat het kleurenpalet, hoewel niet uitgebreid, interessante variaties heeft om te gebruiken. Een matte mosterdkleur is bijvoorbeeld geweldig om een klein meubelstuk te schilderen dat een slaapkamer veel persoonlijkheid kan geven.Een ladekast, een kleine kast, een kleine tafel, het hoofdeinde van het bed. Het is een goede manier om het meubilair te vernieuwen en in dit geval is de beste optie krijtverf, wat charmant vintage is.

A in combinatie met andere kleuren is wit ongetwijfeld de beste omdat het een grote ruimtelijkheid en licht in de hele kamer brengt. Je kunt het ook combineren met andere soorten kleuren, zoals zwart of grijs, omdat ze iets belangrijks helpen bereiken, zoals een bepaald visueel evenwicht in de slaapkamer.

Een andere kleur die goed bij mosterd past, is goud. Je kunt mosterdkussens kiezen met gouden accessoires: juwelenkistjes, een lamp, een fotolijst of een vaas. Misschien voor bloemen . Om het makkelijk te maken kun je denken aan groepjes van drie of vijf of paar mosterdkleurige accessoires, met goud- of bronskleurige voorwerpen die hand in hand gaan zonder een exacte combinatie te zijn.

En zelfs als je het niet denkt, mosterd past ook goed bij lichtgeel, mintgroen (typisch Bulgari) en aquarelblauw.

Als het de bedoeling is het natuurlijke licht in de slaapkamer te verbeteren dan moeten we een lichte mosterdtint kiezen, ideaal om te combineren met wit of hout. Wat gezellig! Over een gezellige slaapkamer gesproken, vergeet niet dat mosterd op de een of andere manier het grijs "opwarmt", dat meestal zo koud is . Je kunt een grijze sprei hebben en bijvoorbeeld mosterdkleurige shams gebruiken, of andersom.

Zoals je kunt zien, is mosterd een kleur die elk neutraal toonschema doorbreekt, dus je kunt het door het hele huis gebruiken, en niet alleen in de slaapkamer maar ook in de slaapkamer woonkamer, de keuken of de badkamer. Denk aan tegels, werkbladen, achterwanden, tafelkleden, zelfs in een kinderkamer! Ja, mosterd is een verkwikkende tint, dus het is perfect om het hoekje of de speelkamer of de slaapkamer zelf een frisse en vrolijke toon te geven.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: