Decoratie-ideeën

Ideeën om radiatoren thuis af te dekken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Nu de winter eraan komt, zijn er veel mensen die besluiten de verwarming aan te zetten, dat wil zeggen, de radiatoren gaan gebruiken die we in alle kamers hebben. Ondanks het comfort dat ze bieden, zijn deze apparaten vanuit puur esthetisch oogpunt een vreemd element, iets dat niet past bij de rest van de huisdecoratie. Gelukkig zijn er veel ideeën om radiatoren te bedekken waarmee we ze op een eenvoudige en natuurlijke manier kunnen integreren in de decoratieve stijl van ons huis.

Als je nog steeds niet weet hoe die grote radiatoren te verbergen, vind je hier veel en gevarieerde oplossingen.Sommigen van hen gaan veel verder dan simpelweg de aanwezigheid van de radiator "vermommen", omdat ze ons in staat zullen stellen om de ruimte die de radiator inneemt veel beter te benutten.

En vergis je niet, radiatoren zijn groot, onbeweeglijk en vaak lelijk. Ze zijn echter essentieel en zeer effectief om woonruimtes warm en comfortabel te maken. Kunt u een balans vinden tussen esthetiek en comfort? Dat is wat we gaan proberen te doen met de volgende voorstellen die we u aanbieden.

Het bedekken van een radiator staat niet haaks op het inrichten van ons huis met aantrekkelijke en opvallende ideeën. Het is niet nodig om de radiator te demonteren, je hoeft hem alleen maar te laten “verdwijnen”. Er zijn veel manieren om deze radiatoren te bedekken met zeer mooie stukken die op zichzelf een kamer kunnen decoreren. Sommige van deze radiatorhoezen zijn ware kunstwerken. Bij het installeren zullen we niet weten dat er een radiator achter zit, omdat het zonder meer decoratieve stukken lijken.We moeten natuurlijk niet vergeten dat deze stukken warmte moeten doorlaten en tegelijkertijd bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen.

Als we een radiator afdekken, moeten we natuurlijk een decoratief middel gebruiken waarmee het apparaat goed kan worden geventileerd. Het is een kwestie van elementaireveiligheid. Het is ook noodzakelijk om de radiator regelmatig te ontluchten om een optimaal rendement te garanderen.

Houten panelen om radiatoren te bedekken

Laten we beginnen met de meest klassieke oplossing om radiatoren te bedekken: houten afdekkingen Deze optie is de beste als het gaat om verouderde kachels, die we al niet meer gebruiken of die ze werk niet eens. Vaak zijn dit omvangrijke apparaten die beter worden afgedekt dan verwijderd. Je weet ook nooit of je ze weer nodig hebt, dus dit is een erg handige oplossing.

De afbeeldingen hierboven tonen twee mogelijke manieren om houten lambrisering te gebruiken om een radiator te bedekken. Links een tweekleurig model dat perfect combineert zowel in een kamer met een klassieke sfeer als in een kamer met een meer moderne stijl.

In het voorbeeld rechtsboven, nog een origineel idee: een paneel om radiatoren te bedekken gemaakt met pallets Het resultaat is ideaal voor een landhuis, hoewel het evengoed bruikbaar is in elk type woning. Kortom, een ander gebruik van decoreren met pallets, dat steeds modieuzer wordt, en niet alleen in rustieke omgevingen.

Ideeën met smeedijzer en aluminium

Als we besluiten deze materialen te gebruiken om radiatoren te bedekken, zullen we hun sterke en zwakke punten moeten beoordelen. Het positieve is dat ze ons een veel breder scala aan mogelijkheden bieden.

De smeedijzeren is zeer veelzijdig en kan elke denkbare vorm aannemen, met zijn staven, krullen en decoratieve details. Bovendien is het geen halfdichte afdekking zoals die van conventionele panelen, waardoor de warmte door de kamer kan worden verspreid.

Aan de andere kant kunnen de aluminium platen (kan worden geïnstalleerd op een houten roosterstructuur) gesneden worden door vormen en patronen te tekenen zodat hete lucht door de openingen kan ontsnappen. Aluminium is gemakkelijk te snijden met blikscharen. Bovendien kunnen deze panelen worden geverfd in kleuren die passen bij de rest van de kamer of ruw worden gelaten om een ander effect te bereiken.

Het enige nadeel van smeedijzer en aluminium is dat er het risico bestaat dat ze oververhit raken wanneer de radiatoren draaien Als we er per ongeluk onze hand op leggen, kunnen we ons verbranden. Als het gaat om radiatoren die niet meer werken en die we willen afdekken, bestaat dit nadeel natuurlijk niet.

Afdekradiatoren in kinderkamers

De kwestie van veiligheid die we hierboven hebben besproken, wordt nog relevanter als het gaat om een kinderkamer of slaapkamer. Voor niets ter wereld zouden we willen dat de kleintjes in huis gewond raken door het oppervlak van een hogetemperatuurradiator aan te raken. Een correcte dekking ervan is dus eerder een verplichting dan een optie.

Gelukkig zijn er veel oplossingen op de markt die zowel praktisch als origineel zijn. Om voor de hand liggende redenen moeten metalen oppervlakken worden weggegooid en worden gekozen voor decoratieve panelen gemaakt van hout, PVC of andere materialen. We hebben een mooi voorbeeld op deze lijnen, rechts: een blauw paneel van hout bedekt met PVC, met charmante tekeningen en openingen die warmte doorlaten.

En als we toch de praktische functie van deze panelen willen benadrukken, wat dacht je van een ontwerp met dubbele functie? Rechts een voorbeeld van een mobiel paneel dat ik heb verzameld Het wordt gebruikt om radiatoren af te dekken, maar wanneer het wordt uitgeklapt, wordt het een bureau waar kinderen kunnen spelen of hun huiswerk kunnen maken.

Nog een meubelstuk voor in huis

Tot slot moeten we de mogelijkheid beoordelen om ten volle te profiteren van de verplichting om de radiatoren te bedekken en ze om te vormen tot een nieuw meubelstuk voor ons huis En hier is er de mogelijkheid om ons te oriënteren op het eenvoudige of op het complexe. We zien het in de twee voorbeelden van de afbeeldingen die op deze regels worden weergegeven:

Aan de linkerkant een supereenvoudige manier om een nieuwe ruimte te creëren boven een muurradiator: installeer enkele eenvoudige houten latten (betere latten dan een enkel oppervlak, zodat de warmte goed kan filteren) om configureer een plankHierop kun je verschillende decoratieve elementen plaatsen, zoals geurkaarsen, planten en andere ornamenten. Het resultaat, in de afbeelding linksboven.

Maar je kunt ook iets uitgebreider proberen. Meer dan een nieuw meubelstuk, een gesimuleerd meubelstuk. Gespecialiseerde winkels verkopen deze geprefabriceerde constructies in verschillende stijlen, kleuren en maten. Het idee is om de radiator in te sluiten en aan het zicht te onttrekken. Wat je aan de buitenkant ziet is een dressoir, met een bovenste plank en een kast met twee deuren (zie de afbeelding hierboven op de rechts). Binnenin is er echter geen opbergruimte buiten die bestemd is om de radiator te huisvesten. Belangrijk: de deuren moeten geperforeerd zijn om de verwarmde lucht te laten ontsnappen.

Afbeeldingen: Topkit, Family Handy Man.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: