Interieur

Keukens met open haard in rustieke en stedelijke omgevingen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Open haarden helpen ons om aangename en gezellige omgevingen in onze huizen te creëren. Ze inspireren warmte en zijn een goed decoratief hulpmiddel in zowel moderne als rustieke huizen. Hetzelfde geldt voor de keukens met open haarden, een steeds populairder wordend voorstel.

Momenteel zijn er naast open haarden met een uitgesproken rustieke uitstraling ook innovatieve ontwerpen op de markt te vinden die geschikt zijn voor stedelijke en moderne omgevingen. Open haarden worden veel gebruikt in woonkamers en zijn een ongewone hulpbron in dekeukens van vandaag.

Echter, de keuken decoreren met een open haard is een manier om onderscheid te maken en een echt aantrekkelijke esthetiek te geven aan deze kamer in onze huizen. Een hulpmiddel om rekening mee te houden dat u niet mag weggooien vanwege ruimtegebrek, aangezien het tegenwoordig mogelijk is om modellen te vinden die zijn aangepast aan alle behoeften.

Gerelateerd artikel:Hoe decoratieve open haarden in huis te integreren

Open haarden zijn niet langer exclusieve elementen van landelijke gebieden en bestaan nu normaal naast elke bouwstijl, of het nu rustiek, eigentijds, klassiek of retro is Alvorens ons te kiezen Voor een model, het is belangrijk om de verschillende soorten open haarden te kennen die er zijn.

Verwarm het hart van je huis met een warm en gezellig vuur!

Houthaarden: de klassieke optie

Alleen al vanwege het feit dat het een van de meest gebruikte kamers in het huis is, is de keuken alle luxe waard die we normaal reserveren voor woonkamers en woonkamers: meubels elegant, een kunstwerk En ook een mooie open haard.

In het verleden was de open haard een belangrijk element in elke keuken, hoewel ze in de loop van de tijd zijn vervangen door elektrische apparaten. Vandaag worden we niet geconfronteerd met die tweedeling. Natuurlijk geven we het comfort van de oven, het fornuis of de kookplaat niet op, maar we voegen er de charme aan toe die een open haard met zich meebrengt.

Gerelateerd artikel:Houtgestookte haarden, een klassieker in huis

De "unieke" sfeer die wordt gecreëerd door houtgestookte haarden zorgt ervoor dat velen voor deze optie kiezen, ondanks dat ze vuiler zijn en hun eigen ruimte nodig hebben voor de opslag van brandhoutDe stenen of bakstenen zijn de beste optie voor het decoreren van een rustieke ruimte, terwijl die met een gesloten haard, zolang ze klein zijn, perfect passen in minimalistische en eigentijdse omgevingen.

Ik speel het goede dat een houtgestookte open haard normaal gesproken biedt in onze eet- en woonkamers, het kan ook bijdragen aan onze keukens. De keuze van het ideale model hangt logischerwijs af van de decoratieve stijl van elke keuken De afbeeldingen bij dit bericht geven enkele voorbeelden: hierboven, een klassieke halfopen open haard in rustieke stijl; hieronder een zeer elegante bakstenen open haard voor een keuken met een klassieke uitstraling.

Wat betreft het ongemak van geuren en as die de vloer kunnen vervuilen, zijn er enkele oplossingen die best goed werken. Een daarvan is om te kiezen voor open haarden met deuren of glazen deuren, een hulpbron die niets afdoet aan hun schoonheid en elegantie, maar ons tegelijkertijd een beetje comfortabeler maakt bij de taak van onderhoud en reiniging van de keukenschoorsteen.

De elegantie van gashaarden

Als onze keuken een moderne en minimalistische stijl heeft, met overwegend rechte en duidelijke lijnen, kan het beter zijn om te kiezen voor een gashaard, aangezien deze modellen om zich beter aan te passen aan dit type ruimte. Het is waar dat het voor hen moeilijk zal zijn om de "authenticiteit" van houtgestookte exemplaren te evenaren, maar warmte en esthetiek zullen gegarandeerd zijn.

Het beste van gashaarden in een keuken is dat hun installatie heel eenvoudig is Hoewel er een uitlaat naar buiten nodig is om de rook te verdrijven, is het niet zo overvloedig als degene die brandhout produceert. Op deze manier hoeft u geen groot gat te openen, u hoeft alleen maar een geschikte uitgang te vinden. En om diezelfde reden kunnen we het in elke hoek van de keuken plaatsen(op het centrale eiland, op een scheidingsmuur, enz.), iets wat niet mogelijk is met open haarden brandhout .Dat betekent meer decoratieve vrijheid.

Gerelateerd artikel:Voors en tegens van een open haard in huis

In tegenstelling tot houtgestookte haarden gaan gashaarden direct aan en uit. Geen wachten. Bovendien zijn ze veel schoner, omdat het gas geen rook, geur of as produceert. De enige voorzorgsmaatregel die moet worden genomen, is om de kamer regelmatig te ventileren. Ze werken op gas, butaan of propaan en hebben een verwarmingsrendement van bijna 80%.

Ondanks al het bovenstaande, is de waarheid dat deze haarden ook bepaalde nadelen hebben die bekend moeten zijn. Om te beginnen, ze zijn veel duurder (tot 7 keer meer dan brandhout) en om ze in onze keuken te plaatsen moet je naar de diensten gaan van een geautoriseerde installateur , aangezien een slechte installatie een reëel gevaar kan vormen.

Het is ook handig om er rekening mee te houden dat de brandstof die wordt verbruikt door gashaarden duurder is dan brandhout. Dit kan bijvoorbeeld aardgas of butaan zijn. Met de huidige energieprijzen is dit een probleem dat niet over het hoofd mag worden gezien.

Nog een laatste detail om te beoordelen: gashaarden verwarmen tot 20% minder dan houtgestookte haarden en dat doen ze in minder tijd, want als we ze uitzetten doen ze dat ook genereren geen restwarmte, wat de klassieke houtgestookte wel doet.

Elektrische haarden, een interessant alternatief

Tot slot noemen we de modellen elektrische haarden, die ongetwijfeld het gemakkelijkst te installeren zijn. Voor het gebruik van deze haarden is het alleen nodig om een stopcontact in de buurt te hebben. Dit is dus een optie om rekening mee te houden als je geen zin hebt om thuis te werken.In elektrische haarden kun je ook de intensiteit van de warmte regelen en hoewel de vlam niet echt is, zijn er zeer realistische imitaties, ware kunstwerken die ons voor de gek houden.

Gerelateerd artikel:Elektrische haard voor in huis

Een voorbeeld hiervan is in onderstaande afbeelding: bijna perfecte vlammen achter glas. Je moet heel dichtbij komen om te beseffen dat ze niet echt zijn. Veel modellen (en dit geldt ook voor gashaarden) verrijken deze "vuurvitrine" met ronde stenen, dikke vlokken die vulkanisch gesteente nabootsen of imitaties van brandende houtblokken. Alles om het gevoel van de authentieke warmte van thuis te krijgen.

Maar de voordelen van een elektrische keukenhaard gaan veel verder dan alleen esthetische simulatie Natuurlijk genereert hij echte warmte, genoeg om een standaard keuken te verwarmen.Aan de andere kant creëert het een aangename sfeer en zijn ze erg schoon, omdat ze geen as produceren en niet vuil worden, zoals bij houtgestookte haarden.

Dit type haard heeft echter ook enkele nadelen. In deze tijden kan het gebruik ervan de elektriciteitsrekening van onze huizen aanzienlijk verhogen. Het moet ook gezegd worden dat veel van deze haarden de "enige vlam"-modus hebben die nauwelijks energie verbruikt, hoewel dat betekent dat het onze keuken ook niet verwarmt.

Er moet ook worden opgemerkt dat deze elektrische apparaten een kamer of kamer niet zo veel kunnen verwarmen als een traditionele open haard. De calorische waarde is veel lager Dit is een ongemak dat er meestal niet toe doet voor degenen die een haard van dit type alleen zoeken vanwege de esthetische waarde.

Images - Architectural Digest, Kitchen Designs, Amantii

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: