Decoratie-ideeën

Hoe versier je het balkon met geraniums

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wat staan de bloemen mooi voor een raam of op een balkon! Het is waar dat tuinieren er in de lente beter uitziet, maar elk moment van het jaar is een goed moment om te beginnen met de voorbereidingen voor de manier waarop we onze buitenruimtes willen aankleden. En geraniums zijn altijd een verstandige keuze.

Pelargonium of geranium is hiervoor de meest gebruikte plant. De reden? Het cultiveren ervan vereist geen grote vaardigheid. Het is geen veeleisende plant, want het vereist alleen goed doorlatende grond en veel licht. Daarnaast is er de mogelijkheid om alleen geraniums te gebruiken om uw balkon te decoreren of ze te combineren met andere planten, zoals surfinia, petunia's of andere wilde bloemen, om een groter effect van frisheid en kleur .

Geranium, de balkonplant bij uitstek

Als we het hebben over geraniums, bedoelen we de meer dan 400 soorten die deel uitmaken van het geslacht Geranium, zeer gewaardeerde planten die in de tuin worden gebruikt vanwege de vrolijke en aantrekkelijke uiterlijk van hun bloemen, evenals het eigenaardige en aangename aroma.

Dit is een plant die sinds mensenheugenis balkons siert in het Middellandse Zeegebied, hoewel hij ook groeit in tropische klimaten. Het is een klassiek element in de getraliede ramen van de steden in Zuid-Spanje, maar ook in de witte gevels en ramen van de huizen op het schiereiland Levante en de Balearen.

Een van zijn deugden is dat hij goed bestand is tegen de winterkou in deze regio's en spectaculair bloeit in de lente en de zomer. Bijna alle soorten zijn bijzonder bestendig tegen hitte en zonnestraling, hoewel ze in de heetste maanden regelmatig moeten worden bewaterd.

De felle kleuren van geraniums zijn een prachtige manier om onze ramen en balkons te verkleden en op te fleuren. Hier zijn enkele tips en ideeën om ze er beter uit te laten zien dan ooit.

Geraniums op onze balkons: technische problemen

Om deze fantastische natuurlijke decoratieve hulpbron te hebben, is het belangrijk om te weten wat de basisverzorging van geraniums is. Let goed op deze tips:

Substraat

Voordat we de plantenbakken kiezen waarmee we ons raam of balkon gaan decoreren, moeten we ervoor zorgen dat we een goed hydrocontrol substraat kiezen dat het verlies van water en voedingsstoffen vermindert door filtratie of verdamping. Dat biedt ons een verzekering als we ooit vergeten water te geven.

Licht en temperatuur

Geranium is een plant die vele uren licht nodig heeft om goed te bloeienU hoeft niet bang te zijn om hem op een plek zonder schaduw te plaatsen, want hij zal goed weerstaan. Wanneer de hitte strakker wordt, meer dan schaduw, zal deze plant veel water van ons vragen. Waar je voorzichtiger mee moet zijn, is de kou en vorst.

Irrigatie

Misschien wel het belangrijkste aspect. Tijdens de zomermaanden is het noodzakelijk om onze geraniums dagelijks water te geven, waarbij we altijd proberen overstromingen te voorkomen. De bladeren kunnen geel worden door zowel gebrek als overmatig water geven. Aan de andere kant is het in de winter voldoende om ze een paar keer per week water te geven.

Nog een laatste aanbeveling: Pas op voor ongedierte! Je moet altijd alert zijn op bedreigingen zoals bladluizen of de zogenaamde geraniumvlinder, waarvan de vraatzuchtige rupsen zichzelf letterlijk kunnen opeten Hele plant . In ieder geval is het bij twijfel altijd beter om advies en hulp in te winnen van professionele hoveniers.

Decoratieve ideeën met geraniums

Maar laten we tuinieren achter ons laten en ons concentreren op het decoratieve vermogen van onze prachtige geraniums. Vervolgens een kleine handleiding om ons goed te organiseren en het ontwerp van onze ramen en balkons goed te krijgen:

Bloemkleuren en combinaties

Een eerste vraag die we onszelf gaan moeten stellen is deze: Willen we alleen geraniums of gaan we ook andere bloemen hebben? Als we gaan om verschillende soorten planten te combineren, is het noodzakelijk Denk goed na over hoe en waar we ze allemaal gaan plaatsen. Als we de bloembak gaan plaatsen, kun je de gewone geraniums het beste achterin plaatsen en de hangende en wilde soorten ervoor, met kleinere bloemen.

Rassen van geraniums

Ten tweede moet je jezelf afvragen welke soort geranium je moet kiezen. En hoewel we het over geraniums in het algemeen hebben, is de waarheid dat er veel ondersoorten en variëteiten zijn. Het is een kwestie van smaak, maar de meest voorkomende soort (en degene die de beste resultaten geeft) is de Pelargonium zonale, de gewone geranium van levenslange Spaanse balkons. Deze plant kan enkel- of dubbelkleurige bloemen presenteren en combineert het wit van de bloemblaadjes met roze, rood, kastanjebruin, geel, oranje en zelfs paars.

Aan de andere kant zijn er de populaire en mooie gitanillas, de echte koninginnen van de Andalusische patio's. Deze geraniums worden in individuele potten gekweekt en onderscheiden zich door hun lange, hangende stelen. Ze worden gebruikt om een vleugje kleur te geven aan een witgekalkte muur of om een raam elegant aan te kleden.

Type potten en hun verdeling

Een ander punt om rekening mee te houden is de juiste maat van de plantenbakken. De geranium moet voldoende grond hebben om goed te kunnen wortelen. Als de plant veel knoppen en zeer bossige bloemen heeft, is dit een teken dat hij in de juiste bak groeit.

In de drie afbeeldingen op deze regels zien we drie verschillende opties voor het decoreren van balkons en ramen met geraniums De keuze die we uiteindelijk voor ons huis zullen maken, hangt uiteraard af van de beschikbare ruimte en van de oriëntatie van ons raam of balkon, aangezien we niet mogen vergeten dat overvloedig zonlicht essentieel is.

Als alle ruimte die we hebben slechts een vensterbank is, zijn de opties beperkt: een kleine bloembak of een enkele pot, zoals hierboven weergegeven (afbeelding van het midden). Soms is minder meer en krijg je met een simpele ronde bloempot een ronder esthetisch effect dan alle beschikbare ruimte in te nemen.

Op een balkon, ongeacht de grootte, worden de opties uitgebreid. Naast de beslissing om de geraniums te combineren met andere planten en bloemen, om de volledige lengte van de reling te vullen kunt u kiezen voor twee oplossingen: individuele potten of rechthoekige potten die huis twee of drie van deze planten, zelfs meer.Als we voor het laatste kiezen, is het essentieel om de potten niet te vol te zetten, om te voorkomen dat de planten niet goed kunnen groeien.

In de afbeeldingen hierboven laten we beide mogelijkheden zien. Het moet gezegd dat, afhankelijk van de structuur van het balkon, de staande bloempotten die op de grond zullen rusten of de mooie hangende bloempotten, waarmee ze het geheel een bijzonder charmante toets geven.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn geraniums de meest dankbare bloemen die je kunt vinden voor je raam of balkon: bestand tegen hitte, erg dankbaar voor gewoon de meest elementaire zorg, in staat om frisheid en kleur te brengen in onze gevels en terrassen Een genot voor onze huizen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: