Interieur

Betonnen constructies als basis voor je bank

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is waarschijnlijk dat je twijfels hebt bij het lezen van de titel van dit bericht. Wat is een inbouwbank en hoe kunnen we deze integreren in ons interieur? Dit zijn enkele van de vragen waar u vaak aan denkt. Maar laten we bij het begin beginnen. Als we het hebben over een inbouwbank, bedoelen we een bank met een massieve betonstructuur.

Het is in ieder geval een solide structuur die we ter plaatse kunnen verwerken in het ontwerp van ons huis tegen een veel lagere prijs dan een normale bank. Een alternatief waarmee we de woonkamer op maat kunnen maken en naar onze zin kunnen maken.Het is natuurlijk ook een optie met zijn voor- en nadelen, die het raadzaam is om te overwegen alvorens een beslissing te nemen.

Wat is een inbouwbank precies?

Het enige verschil tussen een normale bank en een gemetselde bank is de structuur die hem ondersteunt De conventionele bank heeft deze ingebouwde structuur al, meestal met een houten onderstel en andere materialen waarrond de vormen, opvulling en buitenste stoffen zijn geconfigureerd.

Aan de andere kant staat de bakstenen bank (zoals de naam al aangeeft) op een ondergrond van baksteen, cement, gips of beton. Kortom, een solide en vaste constructie.

Voordelen van de inbouwbank

Dit zijn enkele van de voordelen van het maken van bakstenen meubels en natuurlijk ook van bakstenen banken:

  • Ze kunnen zich aan elke ruimte aanpassen.
  • Kan worden gebouwd met een verscheidenheid aan materialen.
  • Ze helpen ons om efficiënt gebruik te maken van de vierkante meters van een woning.
  • Hiermee kunt u aangepaste en unieke ontwerpen maken.
  • Ze zijn duurzamer.

Nadelen van de inbouwbank

Er zijn ook enkele nadelen die het overwegen waard zijn:

  • De prijs is hoger dan conventionele zitbanken (behalve in het geval van exclusieve ontwerpen).
  • Om voor de hand liggende redenen, je kunt niet van locatie veranderen.

Ruimten, afmetingen en materialen

Afgezien van hun onbetwistbare esthetiek, is het grote voordeel van stenen zitbanken dat ze kunnen worden aangepast aan elke ruimte in huis, zowel binnen als buiten. Soms zijn ze een geweldige bron voor die dode of verspilde ruimtes vanwege de aanwezigheid van kolommen, pilaren en andere architectonische elementen die de decoratie bepalen.

Zonder twijfel is het de beste oplossing voor degenen die in een klein appartement wonen of voor degenen die kamers of woonkamers hebben met complexe en onregelmatige vormen. Het is ook een veelgebruikt hulpmiddel voor een keukengalerij, waar altijd ruimtegebrek is.

Referentiemetingen

Hoewel er geen vaste regels zijn, is het goed om enkele referentiematen te respecteren om een goed eindresultaat te garanderen als we onze bank vanaf nul gaan bouwen:

  • Seat: de minimale breedte moet 90 centimeter zijn. Minder dan dat zou ongemakkelijk zijn.
  • Rugleuning: Een hoogte tussen de 85 en 95 centimeter wordt aanbevolen, waardoor we de hele rug kunnen ondersteunen.
  • Armleuningen (optioneel), met een hoogte tussen de 10 en 20 centimeter vanaf de zitting.

Gebruikte materialen

Hoewel we eerder vermeldden dat de prijs van deze zitbanken duurder kan zijn dan normale zitbanken, is alles afhankelijk van de materialen die we gebruiken. En dit hangt weer af van het feit of het een bank voor binnen of buiten is.

Over het algemeen wordt voor de centrale constructie altijd beton gebruikt, hoewel cement, gips, gips enz. ook goede alternatieven zijn.

Voor de kussens en zachte delen die onze bakstenen bank moeten aankleden, kunnen we onze toevlucht nemen tot ganzen- of eendenveren (het is de dure optie), maar de meest voorkomende om minder edele materialen te gebruiken zoals traagschuim of polyurethaanschuim.

Kleed de stenen banken aan

Om onze bank te bekronen en hem een prachtige uitstraling te geven, moeten we goed op de laatste externe details letten. Gelukkig is er een belangrijk voordeel afgeleid van zijn eigen ontwerp, zo eenvoudig en eenvoudig: de textiel worden de hoofdrolspelers. Als we ze correct kiezen, zullen ze schijnen met hun eigen licht.

Een belangrijk punt is de juiste kleurkeuze. In die zin is er een oude regel die ons kan helpen: deze bestaat uit het kiezen van een kleur en een textuur die het grootste deel van de compositie beslaat. Alle aanvullende elementen (kussens, dekens, enz.) moeten worden aangepast aan deze hoofdlijn. Wat betreft het chromatische bereik, zijn beige, aarde, grijze of witte kleuren altijd een goede keuze.

Deze overheersende kleur kan (moet) worden aangevuld met elke andere meer gedurfde kleur, hoewel alleen in kleine hoeveelheden, zonder deze te misbruiken. Een kussen met een patroon is bijvoorbeeld voldoende.

Tot slot moeten we de decoratie van de bakstenen bank afwerken met een tapijt aan de voeten, een element dat de hardheid en geometrie van de basisstructuur compenseert. De textuur van het tapijt past bij ieders smaak.

Conclusies

In de ingebouwde banken is het de betonnen structuur die de hele set vormt die we gaan gebruiken om onze woonkamer of woonkamer te decoreren. Vergeet niet dat het een solide en onbeweeglijke structuur is waarin het nodig zal zijn om een manier te vinden om het om te vormen tot een comfortabel en mooi meubelstuk.In de basis gaat het om het toepassen van dezelfde principes die wij hanteren bij het decoreren van rustieke of industriële ruimtes, vaak te koud en kaal. Kortom, vind een manier om warmte te brengen.

Wat zijn de voordelen van het kiezen van dit alternatief voor een traditionele bank? We moeten ons concentreren op een fundamenteel aspect: dit type structuur dat ter plaatse wordt gemaakt, is goedkoper Aan de andere kant kan het in een huis dat al is voltooid een nieuwe, duurdere investering betekenen . Om nog maar te zwijgen van het ongemak van het werken met beton in een "schone" ruimte.

Maar het beste van deze decoratieve optie is dat het een alternatief is waarmee we betrokken kunnen raken bij het ontwerp en het kunnen personaliseren. Op deze manier garanderen we niet dat we de bank krijgen die we echt willen, terwijl we het gedoe vermijden om er een te zoeken die past bepaalde afmetingen

Je kunt bijvoorbeeld het idee overwegen om een muur-tot-muur bank te creëren en zelfs enkele tafeltjes aan beide kanten te "verhogen", ook ingebouwde tafeltjes, zonder dat je een voet in een meubelzaak.

Tot slot moeten we niet vergeten dat de beslissing die we nemen onomkeerbaar is. Je moet heel zeker zijn van wat je doet, want als de structuur van een meubelstuk eenmaal is gebouwd, is het onbeweeglijk Dat betekent niet dat je bang hoeft te zijn, het gaat gewoon om Denk goed na, beoordeel de voor- en nadelen en heb vooral een duidelijk idee van wat je wilt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: