Decoratie-ideeën

Trends in gordijnen en jaloezieën om de ramen van het huis aan te kleden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Gordijnen en jaloezieën zijn stoffen die essentieel en essentieel zijn geworden voor elk huis. Afgezien van de voor de hand liggende esthetische en decoratieve component, helpen zowel gordijnen als jaloezieën om het binnenvallende licht te beheersen van buitenaf en fungeert als een uitstekende thermische isolatie van het huis.

Het mooie is dat je tegenwoordig een grote verscheidenheid aan gordijnen en jaloezieën op de markt kunt vinden, zodat je geen enkel probleem zult hebben bij het kiezen van het model dat het beste bij je smaak en behoeften past.In het volgende artikel laten we je zien wat de trends van dit jaar zijn op het gebied van gordijnen en jaloezieën.

Gordijnen en jaloezieën van natuurlijke stoffen

Dit jaar zijn gordijnen en jaloezieën gemaakt van natuurlijke stoffen zoals linnen een trend. Er zijn veel voordelen van dit soort textiel, zoals het feit dat ze helpen om een heel mooie en natuurlijke omgeving te creëren in de kamer van het huis die je wilt. Integendeel, het Het is belangrijk om deze gordijnen voor gebruik te wassen, aangezien linnen een materiaal is dat de neiging heeft te krimpen. Een ander nadeel van linnen is dat vlekken meestal niet zo goed verdwijnen als bij andere soorten stoffen.

Gordijnen zonder plooien en golven

Een andere trend voor dit jaar is het gebruik van gordijnen met grote oogjes en ronde golven om de verschillende ramen van het huis aan te kleden. Plisségordijnen zijn niet meer in de mode, dus je kunt het beste kiezen voor gordijnen op een eenvoudige metalen staaf en met grote oogjes.

Fold Top Shades

Als je van romantische decoratie houdt, aarzel dan niet om te kiezen voor gordijnen die van bovenaf kunnen worden opgevouwen. Dit type gordijnen is perfect voor ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer waarin het vintage element aanwezig is.

Gordijnen met een onderplint

Een andere trend op het gebied van gordijnen zijn die met een plint aan de onderkant met een contrasterende stof. Dit type gordijnen is perfect om de decoratieve sfeer van de kamer in kwestie te versterken.

Groentevezelgordijnen

Hoewel veel mensen denken dat natuurlijke vezels materialen zijn die uitsluitend in landelijke huizen worden gebruikt, is de waarheid dat ze een trend zijn geworden als het gaat om het aankleden van de ramen van stedelijke huizen of flats.Jaloezieën van plantaardige vezels voegen warmte toe aan de omgeving en zijn dus perfect voor het reguleren van de binnentemperatuur van het huis.

Natuurlijke stoffen jaloezieën

Als u erover denkt om een jaloezie in de kamers van het huis te plaatsen, aarzel dan niet om te kiezen voor jaloezieën die zijn gemaakt met natuurlijke stoffen. Idealiter zouden ze 100% linnen of katoen moeten zijn. Dit soort jaloezieën brengt veel warmte en natuurlijkheid in de kamer die je kiest en is perfect te combineren met decoratieve stijlen zoals rustiek of bohemien.

Screengordijnen

Screengordijnen gaan nooit uit de mode en zijn elk jaar een trend. Dit soort jaloezieën combineert perfect met minimalistische decoratie en blijft meestal onopgemerkt tegen de decoratie van de kamer waarin je het gebruikt.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en zijn dit jaar trending. Dit soort jaloezieën werden tot een paar jaar geleden veel gebruikt bij het inrichten van kantoren en tegenwoordig worden ze gebruikt om de ramen van kamers in het huis te bekleden, zoals kinderkamers of keukens. Rolgordijnen worden meestal gemaakt met stoffen zoals harsgecoat of scherm.

Fringe Gordijnen

Gordijnen met een neutrale basis en strepen in een andere stof zijn dit jaar een trend en zijn perfect om een elegante touch te geven aan de woonkamer van het huis. Afgezien daarvan helpen dit soort gordijnen om de gekozen kamer veel leven te geven.

Eenvoudige gordijnroedes

Als je up-to-date wilt zijn op het gebied van gordijnroedes, kies dan voor eenvoudige en metallic gordijnroedes. Wat de kleuren betreft, de meest actuele zijn afgewerkt in zwart in mat.

Kortom, zowel gordijnen als jaloezieën zijn textielaccessoires die het visuele en decoratieve aspect van de verschillende kamers in huis helpen versterken. Op de markt is er een grote verscheidenheid aan gordijnen en jaloezieën waarmee je de verschillende kamers van het huis kunt aankleden die je verkiest. Met bovenstaande trends blijf je up-to-date op het gebied van textielaccessoires, zoals gordijnen en jaloezieën.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: