DIY

Ideeën om houten kisten met verf te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoe vaak heb je ons al horen zeggen hoe praktisch houten kisten zijn om ons huis georganiseerd te houden? En het is dat ze niet alleen een fantastisch element van orde zijn, maar ook kunnen worden omgevormd tot prachtige opbergmeubels. Maar misschien wil je de houten kisten van tevoren met verf versieren om ze er stijlvoller uit te laten zien.

De houten kisten die we bewaren voor het geval we ze op een dag nodig hebben, zijn niet altijd in de beste staat. Conditioneren en decoreren, vooral als ze een decoratief element in ons huis gaan worden, het is altijd een geweldig initiatief.Maar hoe doe je dat?

Het schilderij

Schilderen wordt een geweldig hulpmiddel om elk object of meubelstuk een tweede leven te geven. Het helpt ons elkaar op een eenvoudige en goedkope manier te transformeren. Want zelfs als je geen handige klusser bent, kun je plezier beleven aan het maken van kleine projecten zoals het project waar we vandaag mee te maken hebben.

Iedereen kan een doos versieren met stiksels. Het moeilijkste is waarschijnlijk het kiezen van het type verf en het meest geschikte gereedschap voor het project. En zelfs dat gaat gemakkelijk met onze hulp en die van uw vertrouwde bouwmarkt.

Om houten kisten te schilderen kun je zowel acrylverf als krijtverf gebruiken De keuze hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Als je met felle kleuren en satijnen afwerkingen wilt werken, kies dan voor acrylverf.Als je op zoek bent naar een meer natuurlijke afwerking en werkt in zachte, matte tinten, dan wordt krijtverf je beste bondgenoot.

Wat betreft de tools, meer van hetzelfde. Als je veel grote dozen moet schilderen met een professioneel resultaat, dan is een spuitpistool ideaal. Om houten kisten echter met verf te versieren zoals we vandaag voorstellen, is het voldoende om een roller en/of kwast te gebruiken.

Ideeën om de dozen te versieren

Heb je ideeën nodig om houten kisten met verf te versieren? Vandaag stellen we er vier voor, te beginnen met de eenvoudigste of degene die minder werk met zich meebrengt. In de meeste gevallen heb je niet meer nodig dan een liniaal, een potlood, plakband, naast het gereedschap waar we het al over hadden, om aan de slag te gaan.

Een effen kleur

Speelgoeddozen van Maisons du Monde en Benlemi

De gemakkelijkste manier om houten kisten met verf te decoreren is door er een laag effen kleur overheen aan te brengen. Je kunt de hele doos schilderen of alleen de onderste helft, als het hout van de doos is mooi en je wilt de natuurlijke esthetiek van de doos behouden.

Kijk naar de speelgoeddozen op de foto. Kleur is voldoende om ze aan te passen aan een specifieke ruimte, maar na het schilderen kun je ook stickers in de vorm van stippen, sterren of letters toevoegen om ze af te maken. Ze zien er met weinig moeite fantastisch uit.

Geometrische motieven

Dozen van Niet op de hoge st.

Geometrische motieven zijn trending. Ze zijn voor het schilderen van de muren, dus waarom zouden ze niet zijn voor het decoreren van dozen? Bij geometrische motieven is het ook moeilijk om een fout te maken, omdat ze niet perfect of symmetrisch hoeven te zijn.

Teken de motieven op de doos met een potlood en kies de kleuren die je wilt toepassen. Omlijn vervolgens elk van de motieven met plakband of washi-tape als je, zoals ik, geen erg goede hand hebt. Eenmaal geverfd, wacht niet tot de verf helemaal droog is om ze te verwijderen.Je kunt ze het beste verwijderen als het wat vochtig is, maar wees heel voorzichtig.

Vintage

De turquoise home- en Paper Blog-projecten

Wil je een vintage tintje geven aan een bepaalde hoek van het huis? Dozen zoals die op de afbeelding worden hiervoor een geweldige bondgenoot. Maar hoe bereik je die matte en versleten afwerking die ze kenmerkt? Heel eenvoudig met krijtverf en krijt.

Eerste borstel een laag krijtverf naar de doos. Kleuren zoals antiek wit of pastelgroen passen perfect bij dit type handwerk, maar er zijn er nog veel meer om uit te kiezen. Slijt vervolgens met fijn schuurpapier of een mes die hoeken en randen weg waar de verf door wrijving van nature zou slijten. Je snapt het!

Kunstmotieven

Heb je de mogelijkheid om te tekenen? Maak je geen zorgen als je het niet hebt, om motieven te maken zoals we je laten zien, is het voldoende om wat creativiteit of durf te hebben. En het is dat op het net vind je veel inspiratie om kleur te geven aan je oude houten kisten.

Je kunt wedden op abstracte tekeningen als je nog nooit hebt getekend of twijfelt aan je kunnen. Het enige wat je hoeft te doen is een penseel oppakken, een kleur kiezen en jezelf laten gaan, enzovoort met zoveel kleuren als je wilt. Als je meer durft, kun je meer gedefinieerde motieven kiezen, zoals landschappen of bloemen, relatief eenvoudig voor beginners onder ons.

Vind je deze ideeën leuk om houten kisten met verf te versieren? Welke vind jij het leukst om je huis mee te decoreren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: