Interieur

Tips en trucs om behang te gebruiken in je decoraties

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een van de snelste manieren om het uiterlijk van een interieur te veranderen en het een nieuw leven te geven, is door behang te gebruiken. Het is goedkoop, eenvoudig te installeren, veelzijdig afhankelijk van het ontwerp en zonder twijfel een geweldige manier om elke ruimte een nieuwe look te geven.

In veel gevallen is het moeilijk om te weten welk model je moet kiezen vanwege de enorme hoeveelheid beschikbare ontwerpen, maar gelukkig helpen we je een beetje bij het maken deze beslissing met enkele tips.

Welk type behang moet ik kiezen?

Over het algemeen wordt het antwoord gegeven op basis van de decoratieve stijl die we aan de ruimte willen geven, dus volgens de esthetische toewijding is dit wat u in gedachten moet houden bij het kiezen:

  • Minimalisme : voor deze stijl wordt glad papier met een gestructureerde afwerking aanbevolen, geometrische ontwerpen zijn een perfecte keuze.
  • Romantisch : de landschapsmotieven, die een beetje naar het oosterse neigen, passen perfect; Het ziet er zo goed uit dat je de kamer niet meer wilt verlaten.
  • Classic : een ontwerp dat een beetje opv alt is om het gebruik van natuurlijke raffia in de decoratie te combineren met een gestreept behang, of als je op zoek bent naar iets meer uit de gewone, eentje met een Schots vierkant.
  • Vitalista : combineert groente- en bloemmotieven, een dierenbehang bijvoorbeeld kan ook een stijl geven die energie uitstra alt.
  • Breacher : Als je niet bang bent om buiten het gewone te gaan, zijn wallpapers die optische illusies genereren of een abstract ontwerp hebben perfect.

Let op het licht om de kleur te kiezen

Als de overheersende verlichting natuurlijk licht is, zullen papieren met een lichte achtergrond je bondgenoten zijn. Integendeel, als de ruimte weinig licht heeft en een saaie uitstraling geeft, is behang met vrolijke dessins een manier om een sombere sfeer te compenseren.

Moet ik één, twee of alle muren behangen?

In feite is er geen ontwerpregel die dit bepa alt, dus de optie die u kiest, is correct. Maar wees gewaarschuwd, hoe meer behangen muren, hoe groter het visuele effect, en als je voor iets moderns gaat, zou je de ruimte kunnen overweldigen.

Bij het behangen van een enkele muur worden meestal pittoreske muurschilderingen aanbevolen, met landschappen, dieren of ontwerpen die niet herhaald mogen worden omdat het artistieke composities zijn.

In dit geval moet je de hoofdmuur kiezen en behangen, rekening houdend met het perspectief en de afstand; Het doel is dat de look op natuurlijke wijze naar de muur gaat en deze vult met prominentie, zoals het hoofdeinde in de slaapkamer of de muur in de eetkamer waar een lage kast staat.

Door alle muren te behangen, kun je een gezellig en omhullend effect bereiken, en als je op zoek bent naar een universum-look, kun je zelfs het plafond behangen, al moet gezegd worden dat deze risicovolle stijl niet voor iedereen is weggelegd .

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een achtergrond?

Kies het ontwerp dat je het leukst vond, ongeacht hoe gedurfd of hoe saai het ook mag zijn, onthoud dat je uiteindelijk altijd nog kunt verander het.Gewoonlijk veranderen behangfans hun ontwerp regelmatig om de paar jaar om altijd de trends en hun nieuwe smaken te volgen.

Tips en technieken voor het ophangen van behang

Vergeet niet eerst de instructies te volgen die bij elke rol papier worden geleverd, de fabrikant is de beste optie als het erom gaat ons te vertellen hoe het product moet worden gebruikt. Vergeet op dezelfde manier niet om deze tips te volgen die je zeker een beetje zullen helpen in het proces.

  • Zorg voor alle benodigde materialen : vergeet niet om een kwast of roller bij de hand te hebben, celluloselijm om het papier te lijmen, een mes om het aan te passen met de nodige afmetingen, en twee vodden : een droge en een natte. En een speciale spatel om luchtbellen te verwijderen kan nooit kwaad.
  • Maak geen andere plannen op dezelfde dag : Vooral als je nieuw bent in de wereld van wallpapers, kun je een paar uur gaan liggen. Begin dus met een goed humeur en vraag, als je wilt, vrienden en familie om hulp.
  • Het proces : maak je geen zorgen als je een fout maakt, je kunt ze altijd verwijderen en opnieuw plakken, wees niet bang, de lijm is niet te sterk en de papieren zijn zeer resistent. Maar vergeet niet om het papier van boven naar beneden vast te kleven, gecentreerd en ervoor te zorgen dat de tekeningen goed passen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: