Interieur

Alternatieven voor badkamerschermen, ontdek ze!

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De badkamer is een ruimte waarin we prioriteit geven aan netheid. Daarom is het gebruik van badkamerschermen zo gedemocratiseerd geworden, omdat ze ons helpen spatten te voorkomen, water vasthouden en daardoor het schoonmaken van deze ruimte gemakkelijker maken. Maar, zijn er alternatieven voor doucheschermen? Die zijn er!

Badkamerschermen zijn praktisch en functioneel maar ze zijn niet het enige alternatief dat we hebben. De gordijnen waren er eerder en zijn een veel goedkopere hulpbron. Er zijn ook andere manieren om water binnen te houden of niet, dat laten we je zien!

Waarom is het gebruik van badkamerschermen zo populair geworden? In de afgelopen decennia is de installatie van scheidingswanden in onze badkamers gegroeid en is het een zeer populair element geworden. En er is niet één reden voor, maar meerdere.

  1. Houd de badkamer vrij van spettervrij.
  2. Ze laten licht door
  3. Ze zijn visueel licht, ze belasten de badkamer niet.
  4. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
  5. Ze zijn snel te installeren.
  6. Er is de mogelijkheid om te kiezen uit talloze ontwerpen.

Alternatieven voor badkamerschermen

Maar we gaan niet verder praten over schermen, maar over alternatieven voor badkamerschermen, sommige veel goedkoper dan deze. En het is dat nee, het is niet essentieel om een partitie in de badkamer te plaatsen, hoewel het vandaag misschien lijkt dat het dat wel is.U kuntkiezen

Gordijn

Het gordijn heeft hetzelfde doel als het scherm: spetters voorkomen als we douchen of in bad gaan. Het is ook een veel goedkopere element dan dit, ook al zijn de voordelen niet vergelijkbaar. Ze geven de badkamer een minder schone uitstraling en zijn niet zo gemakkelijk schoon te maken, enz.

Ondanks de mogelijke maren zijn gordijnen een geweldige oplossing en soms de enige als we koste wat het kost willen voorkomen dat water de badkamervloer overstroomt. In huurwoningen zijn ze bijvoorbeeld vaak het enige alternatief. En in het algemeen in woningen waar men niet van plan is zo lang te blijven en dus ook geen geld wil investeren.

Douchegordijnen van Sklum, Ikea en La Redoute

Elk element waarmee we de badkamer kunnen personaliseren, is een goede aanvulling. En dankzij de grote verscheidenheid aan douchegordijnen die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen we ze niet alleen aanpassen aan de stijl van onze badkamer, maar ook om het onze persoonlijkheid te gevenEffen in eindeloze kleuren of met prints van strepen, bloemen of kindermotieven voor de allerkleinsten, jij kiest!

Even belangrijk als de esthetiek van het gordijn is ook het materiaal waarin het is gemaakt, omdat het de weerstand of de mogelijkheid om het in de wasmachine te wassen bepa alt , naast andere zaken om te overwegen. Check het label, want je zult ze vaak moeten wassen!

Werkdouche

Als je in de ontwerpfase van je badkamer zit, kun je ervoor kiezen om een doucheruimte te creëren zoals op de onderstaande afbeelding. In plaats van een scherm scheidt een muur de douche van de rest van de badkamer, om vervelende spatten te voorkomen. Heel eenvoudig ter plaatse, het is veel duurder om het later te doen.

Het goede aan deze gemetselde muren is dat je ze aanpasbaar kunt maken met verschillende materialen: steen, bakstenen, keramiek, en zo de aandacht vestigen op deze muur of, integendeel, waardoor het onopgemerkt blijft.Bovendien hebben ze, afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, niet veel onderhoud nodig en bieden ze veel privacy aan de doucheruimte.

Is er geen maar? Als er ja is. Het is duidelijk dat deze muren dikker zijn dan een badkamerscherm en dus meer ruimte innemen in de badkamer. Als de badkamer erg klein is, beperk je de mogelijkheden enorm door er een toe te voegen.

Met niets

Geen scherm, geen gordijn, geen muur, het niet plaatsen van een van deze elementen is een ander alternatief voor de badkamerschermen die we vandaag overwegen. Het is een idee dat breekt met de traditionele structuur van een badkamer, maar een haalbaar idee.

Er zijn twee vereisten voor een goed einde van dit idee. De eerste is dat de ruimte breed is, zodat tijdens het douchen het water niet op andere elementen van de badkamer spat. Ten tweede, dat de douchebak of de vloer zelf een helling heeft zodat het water naar de afvoer wordt geleid zodat het niet de hele badkamer onder water zet.

Dit is zeker een minimalistisch idee dat perfect past in ruime en moderne huizen van deze stijl. En in badkamers die geen familie zijn en gedeeld moeten worden, omdat het anders oncomfortabel zou kunnen zijn om de badkamer te gebruiken terwijl een ander doucht en spettert, ben je het daar niet mee eens?

Er zijn niet veel alternatieven voor partities, maar die zijn er wel! En sommige passen beter bij onze behoeften dan andere.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: