Interieur

Houten planken in de keuken, een rustiek tintje!

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In een keuken is opbergruimte nooit genoeg. Naast onderkasten zijn er nog veel meer manieren om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het is bijvoorbeeld erg handig om al het kookgerei op het aanrecht te kunnen hebben, vooral als de ruimte bijzonder klein is. Een van de beste middelen die we hiervoor hebben, zijn de houten planken

Het is waar dat gesloten kasten waarschijnlijk praktischer zijn, maar ze bieden ook een inferieur esthetisch resultaat. Dit is niet het geval met de planken of planken, die een lust voor het oog zijn.Aan de andere kant is hout als materiaal veel decoratiefer. Met andere woorden, naast extra opbergruimte geven ze ook warmte en een rustieke toets aan onze keuken.

De keuken is de ruimte in huis waar we de meeste investeringen in doen. We besteden ook speciale aandacht aan de decoratie. Het kiezen van meubels, werkbladen en apparaten, maar ook wand- en vloerbedekking, is geen kwestie van één dag. Hetzelfde gebeurt met de planken.

Voordelen van planken in de keuken

Als er iets is waar we het allemaal over eens zijn, is het dat in de keuken orde essentieel is Daarom, als de planken en planken als hoofdfunctie hebben om ruimte te bieden aan alles is waar het moet zijn, het zullen altijd welkome elementen zijn. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze essentieel zijn.

Keukenkasten hebben niet altijd genoeg capaciteit om serviesgoed, bestek of die kleine apparaten die we allemaal in huis hebben om te koken op te bergen en we weten niet waar we ze moeten neerzetten. Dit ongemak wordt nog versterkt als de keuken niet erg ruim is en een probleem wordt. En planken kunnen de ideale oplossing zijn.

We analyseren hieronder wat de voordelen zijn van houten planken in onze keuken:

Meer opbergmogelijkheden

Je zou kunnen zeggen dat dit de belangrijkste kwaliteit is van planken en planken in een keuken. Ze bieden ons interessante extra opslagruimte, die ook essentieel is voor het handhaven van orde en netheid.

Een hoge houten plank kan de perfecte hulpbron zijn om de sapcentrifuge of blender op te zetten, of om borden of kommen op te bergen die niet in de kasten passen.Een ander heel praktisch idee is om er kleine potjes op te zetten waar we ons eigen kleine tuintje met aromatische planten kunnen kweken: peterselie, tijm, rozemarijn, munt Wie wil ze nou niet in huis hebben hun keuken?

Minder gevoel van ruimtegebrek

Als onze keuken klein is, is het geen goed idee om de muren te bedekken met hoge en omvangrijke gesloten kasten. Door dat te doen, zullen we alleen maar het gevoel van verminderde ruimte vergroten. Integendeel, de planken zullen ons een open esthetiek geven, veel aangenamer De ruimte zal hetzelfde zijn, maar het zal er beter uitzien, met een passend visueel evenwicht.

Op deze manier, omgebouwd tot een ander decoratief element, kunnen houten planken een belangrijke rol spelen in het uiterlijk van onze keuken, vooral als we ze intelligent combineren met het meubilair en de uitrusting bedoeld om erop te rusten.

Bovendien stelt het gebruik van planken ons in staat om te profiteren van alle hoeken van de keuken, hoeken, hoeken en nissen die over het algemeen leeg en slecht gebruikt zijn.

Comfort en bruikbaarheid

Omdat alles zichtbaar is, planken in de keuken bespaart ons tijd bij het koken, omdat we geen kasten en lades hoeven te openen en te sluiten om te vinden wat we nodig hebben. Daarom is het een goed idee om de planken en open planken te gebruiken om het keukengerei op te bergen dat we het meest gebruiken.

Om esthetische redenen kan het raadzaam zijn om potten en pannen in de kasten te bewaren, maar al het andere kan binnen handbereik blijven: keukenmessen, kruiden, zeven, pollepels, specerijen

Een goedkopere oplossing

Dit is zeker niet minder belangrijk dan de andere: planken kopen en installeren is altijd goedkoper dan kasten ophangen Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te installeren . Over het algemeen kost conventioneel meubilair meer, hoewel het vaak een onvermijdelijke uitgave is bij het aankleden van een keuken.

Open planken en planken, zelfs als we het hebben over exclusieve modellen gemaakt van kwaliteitshout, passen beter bij het budget van mensen die hun keuken een nieuwe look willen geven, maar tegelijkertijd niet de uiteindelijke prijs is te hoog.

Mooie rustieke toets

Tot slot, in het specifieke geval van houten planken, zullen we ze gebruiken om onze keuken dat speciale vleugje traditionele keuken te geven, die waarin alle gerechten beter smaken.Planken van natuurlijk hout kunnen ons helpen die rustieke lucht te bereiken waar we naar op zoek zijn.

Enkele ideeën: we kunnen er een paar tussen kasten plaatsen en zo beide oplossingen combineren; of laat ze opvallen op een toonaangevende plek in de keuken, omringd door witte muren en kasten. Ze kunnen ook onzichtbaar aan de muur worden verankerd of worden voorzien van metalen rails of hoeken voor een vintage effect. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, je hebt alleen een beetje fantasie en goede smaak nodig.

Conclusie

Het gebruik van houten planken kan betekenen je keukendecoratie op zijn kop zetten Niet alleen vanwege zijn waarde als esthetisch hulpmiddel met tal van mogelijkheden, maar ook als uitgangspunt waarop we onze manier van organiseren bij het bereiden van onze ma altijden kunnen veranderen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: