Decoratie-ideeën

Hoe de tegels in een kleine badkamer te schilderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wil je het uiterlijk van je badkamer veranderen? Door de kleur te veranderen, kun je niet alleen spelen met de perceptie van ruimte, maar er ook een mooiere ruimte van maken. En zonder een grote investering toe te wijzen. Ontdek hoe de tegels in een kleine badkamer schildert hoe je de badkamer transformeert.

De keuze van kleur en inrichting zijn sleutelfactoren bij het visueel uitbreiden van een kleine badkamer. Al moet je niet alleen naar de kleur kijken om de juiste verf te kiezen De badkamer is een erg vochtige ruimte en daarom is het aan te raden om niet te beknibbelen op de verfsoort.

Kies het type schilderij

De tegels in de badkamer worden blootgesteld aan vocht en de spetters van het douchewater. Als we een professionele en duurzame afwerking willen bereiken, zullen we daarom onze toevlucht moeten nemen tot specifieke kwaliteitsverven om badkamer- en keukentegels te schilderen.

En wat voor schilderijen zijn dit? Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan verven speciaal voor tegels, één- en tweecomponenten. De laatste zijn het meest interessant omdat ze het email combineren met een hars die de verf een grote hardheid, een keramisch uiterlijk, ondoordringbaarheid en weerstand geeft. De presentatie bestaat uit twee componenten die worden gescheiden en gemengd voordat ze worden aangebracht.

Kies de kleur en afwerking

Monochroom designs zijn altijd een hit in een klein interieur.Het combineren van twee tonen kan een kleine kamer echter veel interessanter maken. De kleuren kies je natuurlijk altijd goed uit. Wil je weten welke kleur je de tegels in een kleine badkamer moet schilderen?

  • Wit is altijd de juiste kleur om een kleine badkamer te verven. Het is een tint die perfect te combineren is met elke andere kleur, waardoor je gemakkelijk tweekleurige ontwerpen kunt maken.
  • Een lichtgrijze tint met een glanzende afwerking is ook perfect om natuurlijk licht te versterken en een groter gevoel van ruimte te geven. Het is een kleur die ook de badkamer een elegante toets zal geven.
  • Roze is een kleur die heel goed kan werken in kleine ruimtes in combinatie met witte muren en meubels in grijstinten. Een gedurfde en riskante keuze die moderniteit in de badkamer brengt.
  • Groen en lichtblauw zijn kleuren die altijd een hoofdrol hebben gespeeld in de badkamer. Door de hoofdmuur of douchetegels in deze kleuren te verven, krijgt een witte badkamer extra aandacht.

Mat, satijn of glans? De matte afwerking is een trend en helpt ons eventuele beschadigingen van de tegels beter te verbergen. licht, net als satijn- of glansafwerkingen. In het geval van een kleine badkamer en met een kleine lichtbron zijn deze ongetwijfeld veel interessanter.

Bereid de tegels voor

De eerste stap bij het schilderen van tegels moet altijd zijn: reinigen, ontvetten en drogen. Het is belangrijk dat ze schoon en droog zijn, zodat de verf goed hecht en er geen oneffenheden ontstaan verschijnen die ons werk zouden kunnen ruïneren.

Verwijder al het vuil door ze eerst schoon te maken met een schuursponsje, water en zeep en ontvet ze vervolgens door het hele oppervlak af te vegen met een doek gedrenkt in aceton of alcohol. Het is ook belangrijk om de gewrichten schoon achter te laten.

Verf ze

Ramen openzetten, vloer bedekken met plastic, stopcontacten, schakelaars en randen afplakken met plakband en je kunt aan de slag. De applicatie moet worden gedaan met een roller om een meer homogene afwerking te bereiken, volg altijd de instructies en respecteer de droogtijd.

  1. Maak het mengsel van component A (glazuur) en B (katalysator) en homogeniseer. Normaal gesproken is de mengverhouding 5:1, dat wil zeggen 5 delen email voor elk deel katalysator. Meng niet meer dan nodig is, aangezien de gebruikstijd hiervan ongeveer 5 uur is.
  2. Giet verf in een emmer en meng opnieuw voor het aanbrengen. Dit type verf laat meestal een maximale verdunning toe van 5%/10% (kwast of roller).
  3. Smeer een ronde kwast en bedek hiermee de randen en hoeken.
  4. Vervolgens blijf de verf aanbrengen met de roller, afwisselend verticale en horizontale streken.
  5. Laat drogen minstens 8 uur, 12 uur bij nat of koud weer, en breng een tweede laag aan.

Met een dubbele laag krijg je een glanzende finish en een buitengewone hardheid. De verf zal niet alleen zeer goed bestand zijn tegen vocht, maar ook tegen elke vorm van wrijven of stoten. Je krijgt een professionele afwerking, waardoor je er niet voor hoeft te betalen.

Zou jij met deze tips de tegels van een kleine badkamer durven schilderen? Welke kleur zou je kiezen om het te transformeren? Als je een huurappartement betreedt waar de badkamer een echte ramp is, kan dit een goede manier zijn om het een facelift te geven, mits je natuurlijk toestemming hebt van de eigenaren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: