Verlichting

Ideeën voor het verlichten van de tuin of het terras in huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Verlichting is essentieel om de tuin of het terras een warme en aangename sfeer te geven. Met de komst van warmte en hoge temperaturen is er niets beters dan een goede 's nachts met goed licht buiten het huis.

In het volgende artikel geven we je een reeks ideeën om thuis zowel het terras als de tuin te verlichten en een plek te krijgen waar je kunt genieten met vrienden of met het gezin .

Lichtslinger

Door een slinger van lichtjes buiten je huis te hangen, kun je het terras of de tuin thuis een zekere charme geven en een warme en gastvrije sfeer creëren om prachtige momenten met het gezin of met vrienden te delen. Dit type slinger bestaat meestal uit led-lampen en werkt meestal met het zonlicht dat het gedurende de dag ontvangt. Bij het plaatsen of zetten kunt u ze op de planten of bomen in de tuin of op leuningen zetten. Wat betreft de prijs, dit type verlichting kost meestal rond de 20 euro.

Warm Garland Lights

Als je buiten je huis een heel gezellige sfeer wilt creëren, is het ideaal om een prachtige slinger van warme lichten te hangen. De warmwitte kleur helpt bij het creëren van een verlichtingstype waarmee je kunt genieten van de lange zomeravonden in de tuin of op het terras thuis. Wat betreft de prijs, die kun je op de markt vinden voor ongeveer 18 euro meer of minder.

Gekleurde lichten

Als je thuis meer kleur geeft aan de tuin of het terras, kun je ervoor kiezen om wat mooie gekleurde lampen te plaatsen.Ze werken meestal op batterijen en de kleuren helpen bij het creëren van een kleurrijke en vrolijke omgeving. Wat de prijs betreft, dit soort lampen kosten meestal ongeveer 22 euro.

Momenteel zijn gekleurde led-slingers erg succesvol. Het goede aan dit soort lampen is dat ze zich voeden met zonlicht en dat de kleur veel groter is dan bij meer traditionele slingers. De prijs-kwaliteitverhouding is redelijk goed en de prijs ligt rond de 20 euro.

Kunstmatige fakkels

Als je iets wilt dat afwijkt van het traditionele, kun je ervoor kiezen om thuis een paar mooie kunstfakkels door de tuin te plaatsen. Ze voeden zich met zonlicht en hun prijs is iets duurder dan gekleurde lampen. Kunstfakkels vind je al voor ongeveer 40 euro. Het is zonder twijfel een andere en actuele manier om de buitenkant van het huis te verlichten.

Zonnebakens

Zonnebakens zijn de laatste jaren erg in de mode als het gaat om het verlichten van zowel de tuin als het terras in huis. Ze kunnen op verschillende plekken geplaatst worden, zowel in potten of bij het verlichten van een tuinpad. Ze zijn opgeladen met zonlicht en hebben meestal een bereik van ongeveer 12 uur. Wat betreft de prijs, je vindt ze in een pakket van twee voor ongeveer 28 euro.

Zonneschijnwerpers met sensor

Zonneschijnwerpers met sensor zijn de laatste jaren erg in de mode. Ze worden meestal gebruikt bij de hoofdingang van het huis of in de verschillende doorgangsgebieden. Omdat ze een bewegingssensor hebben, gaan ze automatisch aan als je erlangs loopt. Een van de pluspunten van dit soort spots is dat ze een A+++ energie-efficiëntie hebben. Op de markt vind je een pakket van 4 solarspots voor 25 euro.Als je wilt dat ze worden opgeladen met zonlicht, is de prijs veel hoger, aangezien ze ongeveer 30 euro kosten.

Tips bij het verlichten van de buitenkant van het huis

De verlichting buiten is net zo belangrijk als de verlichting in huis. Daarom moet je het het belang geven dat het echt verdient. Wat betreft enkele tips om in gedachten te houden:

  • De verlichting die je kiest, moet altijd worden aangepast aan de ruimte die je hebt.
  • Je moet duidelijk zijn over de ruimtes die je wilt verlichten en de lichten die daarvoor nodig zijn. Terras- of zwembadverlichting is niet hetzelfde als die van een chill-out.
  • Verlichting moet te allen tijde zowel functioneel als decoratief zijn. Het vinden van een zeker evenwicht tussen beide concepten is ideaal om een echt gezellige en ontspannen plek te creëren.

Kortom, zoals je hebt gezien, zijn er veel manieren om de buitenkant van je huis te verlichten. Het belangrijkste is om een soort verlichting te kiezen die helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer en gezellig waardoor je kunt genieten van de hete zomeravonden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: