Interieur

7 soorten vloeren voor de keuken thuis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De vloer speelt een sleutelrol in de decoratie van een huis In het geval van de keuken is het essentieel om het juiste type vloer te kiezen, aangezien het een van de onderdelen is van het huis dat door de jaren heen meer slijtage kan ondergaan. Daarom moet u bij het kiezen van een of ander type vloer rekening houden met de weerstand van de vloer en de functionaliteit die deze naar de keuken kan brengen.

In het volgende artikel laten we je 7 soorten vloeren zien die perfect zijn om in een zo belangrijke ruimte als de keuken te plaatsen.

Wood effect vloeren

Als je een actuele en moderne keuken hebt, is een vloer die hout imiteert daar perfect voor. Onder de grote verscheidenheid aan dit soort vloeren die op de markt te vinden zijn, raden we keramische vloeren met houteffect aan. Dit type vloer geeft een moderne toets aan de keuken en het zal laatste zonder enig probleem veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Aan de andere kant is het sterke houteffect dat de keuken doordringt met dit type vloer of bestrating vrij opmerkelijk.

Microcement vloer

Een andere vloer die perfect is om de keuken een modern tintje te geven, is microcement. Dit type vloer onderscheidt zich door een zeer glad oppervlak met een grijsachtige tint die perfect is in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout of met metalen lampen. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat microcement een soort bestrating is die zeer goed bestand is tegen het verstrijken van de tijd, vochtigheid en plotselinge temperatuurschommelingen.

Keramische vloer

Als je van traditioneel en klassiek houdt, is keramiek de beste vloer voor je keuken. Dit type vloer brengt classicisme in de keuken, maar helpt ook om een elegante en functionele stijl te bereiken. Als u op zoek bent naar een natuurlijk tintje aan de hele keuken, is het raadzaam om te kiezen voor een keramische vloer met steeneffect. Als u daarentegen op zoek bent naar iets eleganters, kunt u kiezen voor een keramische vloer met marmereffect. Een ander groot voordeel van dit type vloer is dat het vrij poreus is, waardoor het probleemloos vocht kan weerstaan. Bovendien is een soort vloer die heel gemakkelijk schoon te maken is en weinig verzorging nodig heeft om er zo uit te zien als op de eerste dag.

Hydraulische vloer

Hydraulische bestrating werd in de jaren 70 in de mode en is momenteel weer trendingHet is een ideaal type vloer voor mensen die houden van vintage decoratie. Door het ontwerp van dit type vloer kunt u de hele keukenruimte afbakenen. De verschillende composities zijn perfect om de keuken een retro-uitstraling te geven. Aan de andere kant moet gezegd worden dat het een vrij goedkope vloersoort is en zeer makkelijk te onderhouden in perfecte staat.

Laminaatvloer

Een andere trend op het gebied van keukenvloeren is laminaat. Dit type bestrating onderscheidt zich doordat het vrij goed bestand is tegen vocht en niet veel slijtage vertoont. Afgezien daarvan is laminaat heel gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij het leggen moet je het doen alsof het een puzzel is. Elk vel past in elkaar totdat je de vloer perfect hebt gemonteerd.

Vinylvloeren

De vinylvloer is een van de andere vloeren die je thuis in de keuken kunt plaatsen. Op de markt vind je vinylvloeren die andere soorten oppervlakken imiteren, zoals hout of steen. Afgezien daarvan is dit type vloer gemakkelijk bestand tegen de vochtigheid die in de keuken kan zijn en kan op de bestaande vloer worden geplaatst, waardoor er geen grote hervorming nodig is.

Harsvloeren

Harsvloeren zijn een echte trend als het om keukenvloeren gaat. Zoals het geval is met de meeste blootgestelde oppervlakken, hars is een vloer die gemakkelijk bestand is tegen de vochtigheid die kenmerkend is voor zo'n kamer in huis. Op de markt vind je een groot aantal ontwerpen voor u zult geen enkel probleem hebben bij het kiezen van het model dat u het leukst vindt. Alsof dit nog niet genoeg is, is de harsvloer behoorlijk resistent en is hij heel gemakkelijk en eenvoudig schoon te maken.

Kortom, dit zijn enkele van de beste vloeren om in een kamer van het huis te plaatsen, zoals de keuken. Het belangrijkste is om het ontwerp goed te krijgen en te kiezen voor een type bestrating dat de tand des tijds goed doorstaat en niet al te moeilijk te onderhouden is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: