Interieur

Keukentegels verwisselen zonder werk

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Is je keuken oud? Wil je hem moderniseren maar ben je bang voor constructie? Aan het werk gaan vereist niet alleen een investering, maar ook verlangen. Als je denkt dat dit niet het juiste moment is, stellen we vandaag twee manieren voor om de keukentegels te vervangen zonder werk dat het zal transformeren.

Tegels hebben een groot visueel gewicht in de keuken Als je ze vervangt, komt de keuken tot leven en ziet deze er als nieuw uit. En het is mogelijk om het zonder werk te doen, hetzij door nieuwe op de oude tegels te plaatsen, hetzij door ze te schilderen. Durf jij het te proberen? We vertellen je alles wat je nodig hebt om dit project uit te voeren.

Plaats nieuwe tegels bovenop oude

Als de tegels die de keuken sieren niet alleen verouderd maar ook versleten zijn, erkennen we allemaal de noodzaak om ze te vervangen. De angst dat we bijna allemaal thuis grote werken moeten doen, zorgt er echter meestal voor dat we het moment uitstellen.

Wat als we de werken vermijden? Om nieuwe tegels bovenop de oude te plaatsen, heb je gewoon verlangen nodig. Ja, je kunt het zelf doen als je er zin en tijd voor hebt. U heeft, ja, een materiaallijst nodig om het werk met het grootste comfort en de beste resultaten uit te voeren:

 • Nieuwe tegels
 • Specifieke lijm voor het verlijmen van tegels op betegelde wanden
 • 2 mm afstandhouders
 • Tandspaan
 • Groepeerspaan
 • Palet
 • Mortel voor voegen
 • Spons
 • Niveau
 • Een tegelsnijmachine
 • Een meter
 • Een emmer voor de mengsels.

Stap voor stap

Heb je alle materialen al? Dan kun je beginnen met keukentegels vervangen Hoe? Volg de stap voor stap die we hieronder delen, werk van onder naar boven en houd altijd rekening met de manier om elk materiaal te gebruiken dat door de fabrikant wordt voorgesteld.

 1. Begin met verwijder de lijm en breng deze aan op de schone muur met de troffel, gebruik het gladde gedeelte, in een strook die lang genoeg is om drie of vier tegels te passen. Zorg ervoor dat het de oude tegels volledig bedekt.
 2. Na kam de muur met het ingekeepte deel van de troffel om het vlak te maken en de kleine en noodzakelijke luchtkamers te krijgen.
 3. Eenmaal goed aangelegd, plaats de eerste tegel zorg ervoor dat deze waterpas is. Eenmaal waterpas, drukt u met uw vingers zodat het goed hecht.
 4. Vervolgens, plaats de plastic afstandhouders op de vier uiteinden van de tegel om de voegen gelijk te maken en voeg de volgende keramische stukken eromheen toe.
 5. Wanneer je klaar bent met het betegelen van de muur wacht tot de lijm droog is volledig om de plastic afstandhouders te verwijderen.
 6. Eenmaal klaar bereid de voeg voor met mortel voor voegen en breng het mengsel aan op de tegels met de voegspaan. Laten drogen.
 7. Tot slot reinig de tegels met een vochtige spons.

Verf de tegels

Schilderen is een andere oplossing om keukentegels te vervangen zonder werk. Makkelijker en zuinigerdan de keuken opnieuw betegelen. Een kleurverandering laat je keuken er als een andere uitzien en je hebt er maar een paar dagen werk voor nodig.

Er zijn verschillende soorten verf op de markt die geschikt zijn voor het verven van deze keramische oppervlakken. U kunt een laag primer aanbrengen en vervolgens een verflaag; een tegelpoets aanbrengen; of een zeer slijtvaste tegelhars die in twee stappen wordt aangebracht. Hoe specialistischer, hoe resistenter een verf is, maar het kan voorkomen dat deze in minder kleuren beschikbaar is.

Stap voor stap

Om u stap voor stap te begeleiden bij het verwisselen van keukentegels met een verflaag, concentreren we ons vandaag op de eerste twee voorstellen, degene die primer en verf of primer gebruiken. Zullen we beginnen?

 1. Reinig de tegels, verwijder eventuele kalksporen met azijn en ontvet het oppervlak goed met een doek gedrenkt in aceton of alcohol.
 2. Bedek de vloer met plastic en bescherm stekkers, schakelaars en randen met plakband.
 3. Gaat u een verf gebruiken die priming vereist om de hechting te bevorderen? Verwijder de primer en giet deze in de emmer. Breng het vervolgens aan met een ronde borstel op die plaatsen waar de roller zit. Ga dan verder met de roller, afwisselend een laag in de ene richting en een andere gekruist. Nadat de primer is aangebracht en zonder te wachten tot deze volledig droog is, verwijdert u de afplaktape van de randen om te voorkomen dat de verf afbladdert. Laat het daarna drogen.
 4. Bescherm opnieuw zoveel als nodig is met afplaktape en breng nu de verf aan het product eerst opkloppen. Doe dit door dezelfde stappen te volgen als bij de primer. en respecteer de tijden van de fabrikant tussen laag en laag als je er meer dan één nodig hebt. Vergeet niet om, net als bij de primer, de afplaktape te verwijderen voordat deze volledig droog is.

Zou je de keukentegels durven te veranderen zonder te werken door te wedden op een van deze opties die we vandaag voorstellen? Voor welke?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: