Decoratie-ideeën

Hoe moeilijke ramen te kleden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Of vanwege hun vorm, hun grootte of hun locatie er zijn ramen die moeilijk te bekleden zijn. Een niet-gecentreerd raam, een gebogen raam of een raam met onconventionele afmetingen kan bijvoorbeeld problematisch zijn. Daarom proberen we vandaag een antwoord te geven op het aankleden van moeilijke ramen in Decoora.

Het lijkt misschien ingewikkeld om de gordijnen of jaloezieën te kiezen om moeilijke ramen goed aan te kleden, maar er is altijd een oplossing! Het is voldoende om de afstand van het raam ten opzichte van het plafond en de zijwanden en het openingssysteem te analyseren om de beste optie te kiezen.

Zolderramen, panoramische kamerhoge ramen, boogramen of zelfs ramen met een vleugelopening. Als je een moeilijke etalage hebt waarvan je niet weet hoe je je moet kleden, let dan op de tips die we vandaag met je delen om het beste alternatief te kiezen.

Scanvenster

Zoals we al zeiden, is het analyseren van het raam de eerste stap om de beste oplossing te vinden om het aan te kleden. Probeer geen snelkoppelingen te maken, het zal niet lukken! We begeleiden u stap voor stap door alles wat een raam moeilijk kan maken en bieden u in elk geval een oplossing.

De afstand van het raam tot de zijmuren

Hoe is het raam gepositioneerd ten opzichte van de zijwanden? Is het gecentreerd? Hoe ver is het hiervandaan naar de dichtstbijzijnde zijmuur? Wanneer een raam te dicht bij de zijgevel staat, zijn systemen met horizontale opening zoals gordijnen of Japanse panelen geen optie.Bij het maken hiervan wordt meestal 20 centimeter extra berekend aan elke kant van het raam om te garanderen dat ze kunnen worden verzameld terwijl het raam volledig vrij is.

Hoe moeilijke ramen aan de zijmuur aankleden? De beste oplossing om dit type raam aan te kleden is om in te zetten op een jaloezie of jaloezie. Deze worden verticaal verzameld, waardoor ze een geweldig voorstel zijn om in het algemeen ramen aan te kleden kleine ruimtes .

Blinds werken geweldig op ramen met openslaande deuren omdat je hiermee de ramen wijd kunt openen, maar de blinds naar beneden kunt houden. Maar ze werken niet zo goed met vensters waarvan het enige openingssysteem scharnierbaar is (vensters die rond een horizontale as draaien die zich meestal aan de onderkant van het venster bevindt).

Wat gebeurt er als mijn raam openslaand is behalve dat het aan de muur is bevestigd? De enige oplossing is om in te zetten op een rolgordijn met een steunbeugel die aan het plafond kan worden geplaatst, aangezien je ermee kunt spelen zodat het rolgordijn op voldoende afstand van het raam uitklapt om het te kunnen openen zonder het op te rollen .

De afstand van het raam tot het plafond

Bevindt het raam zich te dicht bij het plafond? Als het raam zich dicht bij het plafond bevindt, is het onmogelijk om een spijl te plaatsen, maar als kunt u een plafondmechanisme installeren. U hoeft dus niet op te geven gordijnen, Japanse panelen of rolgordijnen, naar uw wens! Het is zeker een klein probleem.

Wat als het raam op het dak zit? Als je een raam op zolder hebt, zal het aankleden niet al te moeilijk zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uw toevlucht nemen tot oplossingen die speciaal voor deze vensters zijn ontworpen, zoals een scherm of jaloezieën.

De vorm

Is het raam niet rechthoekig van vorm?Heeft het de vorm van een boog?Plisségordijnen en duetteschermen zijn waarschijnlijk de beste optie om ramen met gebogen vormen aan te kleden. Dankzij hun vouwen kunnen ze zich op dezelfde manier aanpassen aan het gebogen deel als een ventilator.Deze gordijnen zijn verdeeld in twee delen en worden over het algemeen op het raam zelf geplaatst, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

Bovenstaande voorstellen maak de raamvorm zichtbaar Vind je dat niet belangrijk? Dan kun je de gordijnen met een stang ook gebruiken om deze ramen aan te kleden. In het verleden was het gebruikelijk om gebogen staven te plaatsen die de vorm van de boog omlijnden, maar tegenwoordig zijn ze gewend om rechte staven aan te kleden.

Raamopeningssysteem

Een ander element dat een raam moeilijk kan maken, is het openingssysteem. Volgens dit kunnen de ramen oscilleren, kantelen, vouwen, draaien, schuiven, vouwen. Bij het kiezen van gordijnen kunnen we ze echter in drie grote groepen indelen.

  1. Scharnierend of kantelbaar. Zowel openslaande als kantelramen draaien rond een horizontale as. Omdat ze over het algemeen van boven naar binnen openen, maken ze het moeilijk om jaloezieën met verticale opening te installeren, waardoor Japanse gordijnen, vitrages en panelen de beste opties zijn om deze moeilijke ramen aan te kleden.
  2. Opvouwen. Ze worden gekenmerkt door scharnieren aan één kant van het frame die een horizontale opening van het raam tot 180° mogelijk maken. Ze kunnen helemaal open, waardoor de ventilatie bij dit type ramen maximaal is. Ze zijn ook heel gemakkelijk aan te kleden, omdat de verticale as waarop deze ramen neergelaten worden, het mogelijk maakt om er zowel horizontale als verticale openingsoplossingen in te plaatsen.
  3. Glijden. Schuiframen zijn ramen waarvan de vleugels horizontaal bewegen op een rail die in het kozijn is geplaatst. Je kunt ze aankleden met allerlei soorten gordijnen: gordijnen, Japanse panelen, jaloezieën, Venetianen.verschillende systemen gebruiken: tralies, rails Omdat ze in geen geval het normale gebruik van het raam belemmeren.
Gerelateerd artikel:Kies uw gordijnen volgens het type raam

Naast traditionele gordijnen kunnen we er tegenwoordig voor kiezen om onze ramen te bekleden met jaloezieën, Japanse panelen, jaloezieën en ook met de meest uiteenlopende mechanismen. Daarom moet er altijd een oplossing zijn voor de vraag hoe moeilijke ramen te kleden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: