Decoratie-ideeën

Ideeën om de kleur zwart in je keuken te verwerken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Is het tijd om je keuken te renoveren? Als dat zo is, denk je waarschijnlijk na over de stijl en kleur van de kasten waarmee je deze een nieuwe look wilt geven, hebben we het mis? Zwart is een kleur waar maar weinig mensen aan denken, maar toch onderscheidt het zich van andere door zijn avant-garde karakter. Heb je ideeën nodig om zwart in je keuken te verwerken?

Er zijn veel manieren om de kleur zwart in je keuken te verwerken. De keuze tussen de een of de ander hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke smaak en de kenmerken van je eigen keuken.En het is dat zwart in grote hoeveelheden grote ruimtes of ruimtes met veel licht nodig heeft om te schijnen.

Keukenfronten

Kijk eens naar je keuken, is die klein en ontbreekt er licht? Als ten minste één van de antwoorden positief is, kan wedden op een enig element in het zwart, als keukenfront een geweldig alternatief zijn. Je kunt veel persoonlijkheid in de ruimte afdrukken zonder dat de kleur zwart overweldigend wordt.

In deze gevallen zal de keuze van de tegel bovendien een groot gewicht hebben. Rechthoekige, vierkante of zeshoekige tegels van klein formaat en glanzend worden de beste keuze. Ze helpen het licht te weerkaatsen en voorkomen dat het zwart dit deel van de keuken te veel verduistert. We raden je aan om ook witte en/of lichthouten meubels te gebruiken.

Als het plaatsen van bovenkasten niet in je plan staat, zou je dit keukenfront ook zelf kunnen verlengen om licht in de keuken te krijgen 40 centimeter boven het aanrechtblad Maak het af met een zwarte plank en je krijgt een helder keukenfront waar je heel praktisch de vaat op kunt plaatsen.

Keukenmeubels

Zwarte meubels hebben meer gewicht in de keuken. U zult verrast zijn door de persoonlijkheid die meubels in deze kleur geven, vooral aan die grote open ruimtes die tegenwoordig een trend zijn. Als je een grote ruimte als deze hebt en je wilt tegelijkertijd een stedelijke en moderne stijl afdrukken, aarzel dan niet!

Als je een grote, goed verlichte open ruimte hebt, kun je het je veroorloven om met zwart te spelen, zowel in de meubels als in de keukenfronten. Matt finisht, zal in deze gevallen ook je beste bondgenoot worden. Het creëren van een sober keukenfront met inbouwapparatuur is misschien wel de beste strategie om de aandacht op deze ruimte te vestigen, ook al lijkt het misschien tegenstrijdig.

Is je keuken klein? Heb je geen goede ingang van natuurlijk licht? Denk niet dat je om deze reden het plaatsen van meubels van deze kleur moet opgeven. Er zijn veel manieren om de sfeer te verlichten van een keuken waarin de kleur zwart de hoofdrol speelt.

  1. Afzien van de bovenkasten en vervangen door witte planken die integreren in een wit front is misschien wel de meest voor de hand liggende formule.
  2. Gelijkaardig effect maar zonder afstand te doen van die extra opbergruimte die zo nodig is in de keuken wordt bereikt door lichte bovenkasten te plaatsen, in wit- of grijstinten. Hoe eenvoudiger deze zijn, hoe groter het gevoel van lichtheid.

  1. Een klassiek geaderd wit marmer in een zwarte keuken brengt niet alleen contrast maar ook helderheid.Zowel dit materiaal als andere materialen die het imiteren, zijn een geweldig alternatief om een keuken met zwarte kasten boven en onder lichter te maken door ze zowel aan de voorkant als aan het aanrechtblad te integreren.
  2. Als je bang bent dat zwart, grijs en wit een gezinsruimte zoals de keuken koud kunnen laten aanvoelen, voel je vrij omhout in je ontwerp te verwerken Gecombineerd met zwart Dit geeft de keuken een verfijnde en warme esthetiek. De lichtere houtsoorten, kenmerkend voor de Scandinavische stijl, zijn de favorieten van vandaag, maar geef de middentonen niet op als je op zoek bent naar een nog warmere en gastvrijere ruimte.

Tafels, stoelen en accessoires

Als je niet durft met het meubilair of met het keukenfront of je wilt daarnaast andere elementen van deze kleur erin verwerken, tafels, stoelen en andere accessoiresZe geven je een geweldige kans. Een zwarte tafel omringd door houten stoelen zal perfect die moderne en gezellige toets combineren waar velen van ons naar op zoek zijn.

Het is een vriendelijkere optie dan zowel zwarte tafels als stoelen te plaatsen, hoewel dit een zeer interessant alternatief kan zijn om de aandacht te vestigen op deze specifieke hoek van de keuken. Zet een zwarte hanglamp op tafel en je krijgt een hoek met veel persoonlijkheid.

Lampen zijn een meer discrete hulpbron om de kleur zwart in je keuken te integreren, maar samen met een kraan in dezelfde kleur kunnen ze je huidige witte keuken voor heel weinig transformeren. Heb je erover nagedacht? Soms zijn een paar wijzigingen voldoende.

Wilt u in de toekomst de kleur zwart in uw keuken verwerken? Welke van deze formules zou je hiervoor gebruiken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: