Decoratie-ideeën

Hoe een kartonnen doos te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Dozen en manden zijn geweldige bondgenoten om orde in ons huis te brengen Ze stellen ons in staat om kleding, accessoires, documenten, speelgoed en kleine voorwerpen te organiseren waardoor kasten, lades en planken er mooier uitzien georganiseerd. En het is niet nodig dat u ze koopt, het is voldoende dat u weet hoe u de kartonnen dozen moet versieren die u ontvangt bij de bestellingen die u online verwerkt.

We hebben de neiging om het onszelf vaak moeilijk te maken en geld uit te geven aan dingen die niet altijd nodig zijn. Om bijvoorbeeld een bepaalde kast of plank te ordenen is het niet nodig gek te doen. Een paar simpele versierde kartonnen dozen is alles wat je nodig hebt om het te maken.

Kartonnen dozen kunnen praktisch zijn in elke kamer van je huis. Denk aan alles wat je erin kunt organiseren. Kun je geen duizend ideeën bedenken? Omdat we niet stoppen met het vinden van plaatsen waar ze nuttig voor ons kunnen zijn:

  • Organiseer winteraccessoires in de hal, onder een console of een houten bank.
  • Stop het speelgoed van de kleintjes weg.
  • Schoolspullen ordenen in een kast.
  • Huishoudelijke documenten classificeren.
  • Bewaar toiletartikelen in de badkamer.
  • Bestel de keukendoeken in een kast.
  • Als een doos voor snacks in de voorraadkast
  • Rangschik handtassen in de kast.

Een kartonnen doos versieren

Nu je duizend ideeën hebt over hoe je deze dozen kunt gebruiken, kun je profiteren van die kartonnen dozen die bij je bestellingen thuiskomen en meestal in de blauwe container terechtkomen. Ze kunnen allemaal op de een of andere plek van pas komen, maar je moet ze versieren om ze er goed uit te laten zien, vooral als ze tentoongesteld worden.

De kartonnen dozen die we bij onze bestellingen ontvangen zijn niet mooi. Het zijn dozen waarop ook de naam van het bedrijf is gedrukt. Om alle sporen van dit type uit te wissen, is het ideaal om ze te bedekken, te schilderen of te decoreren. Maar hoe?

Wikkel ze in met een doek of papier

Hoe zorg je ervoor dat een kartonnen doos er niet alleen elegant uitziet, maar ook sterker wordt? De sleutel hiervoor is ze te bekleden met resistente stoffen of papier. Deze voegen body toe aan de doos en maken deze minder beschadigd door gebruik. Naast het materiaal om ze te bedekken, hoeft u alleen de kartonnen doos te transformeren met een schaar en de juiste lijm.

Wil je een stap verder gaan? Als de dozen zichtbaar zullen zijn, zijn er tal van elementen die je erin zou kunnen verwerken en die hun ontwerp nog aantrekkelijker zullen maken: kopspijkers, labels om ze te classificeren of zelfs handvatten om te maken het ziet er beter uit voor u comfortabeler om te bewegen. Onthoud echter dat ze, omdat ze van karton zijn gemaakt, veel gewicht bevatten als ze bij het handvat worden opgepakt, ze kunnen breken.

Wikkel ze in met touw of een lap

Het touw en de lap zijn ook geweldige bondgenoten om een kartonnen doos te versieren. Je moet het touw aan het oppervlak van de doos lijmen, terwijl je het garen kunt vlechten met behulp van een aantal technieken die je in online tutorials zult vinden om verschillende patronen te maken.

Neem geen genoegen met het bekleden van de dozen aan de buitenkant, doe het ook aan de binnenkant met een doek, vooral als je er delicate dingen in gaat bewaren.En gebruik dezelfde stof om de bovenkant van het touw te bedekken, zodat alle eindstukken verborgen zijn. Met deze trucs ziet de kartonnen doos eruit alsof hij is gekocht in een winkel die gespecialiseerd is in huishoudelijke artikelen. Zo niet, bekijk dan de voorbeelden die we je laten zien.

Verf ze

Wat kan een verflaag niet verbeteren in ons huis? Schilderen stelt ons in staat om gemakkelijk zowel ruimtes als objecten te transformeren En kartonnen dozen vormen daarop geen uitzondering. Verf ze in een effen kleur of teken er geometrische patronen op en je kunt er elke plek mee decoreren.

Ging je voor een effen kleur? Kies de juiste verf en breng deze aan met een roller om een homogener oppervlak te verkrijgen. Voeg vervolgens, zodra de verf droog is, verschillende decoratieve elementen toe aan de doos, zoals randen of hoeken die de doos ook helpen beschermen tegen krassen of handgrepen.

Versier ze met washi tape

Als je bang bent om een fout te maken met de verf, zet dan in op kleefstoffen of washi-tapes. Het is heel comfortabel om ermee te werken, plak ze gewoon op het oppervlak van de doos en trek ze eraf als je ze niet mooi vindt, ze laten geen resten achter! Een kartonnen doos versieren met dit materiaal wordt een spel.

Er is ook een grote verscheidenheid aan washi-tapes op de markt. Je zult gek worden als je er een paar uitkiest voor dit project, dat weet ik zeker! Je vindt ze met verschillende breedtes, motieven en kleuren en je kunt er eenvoudige patronen of andere complexere tekeningen mee maken.

Gebruik je deze ideeën voor het versieren van een kartonnen doos om de dozen die je thuis bewaart een gebruik te geven? Welke van de voorstellen vond je het leukst om ze te versieren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: