Decoratie-ideeën

Waaruit bestaat loftdecoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De loft is tegenwoordig een zeer populaire klasse of type woning. Deze woning wordt gekenmerkt door ruime en goed verlichte kamers die zeer praktisch zijn. De loft kwam jaren geleden in de mode in New York en is nu een trend in ons land en in de rest van de wereld. Er is niets fijner dan te kunnen wonen op een grote loft waarin licht en ruimte de hoofdrol spelen.

In het volgende artikel zullen we je vertellen over de kenmerken van loftdecoratie en hoe je het in de praktijk kunt brengen om ervan te genieten.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de decoratieve loftstijl

Zoals bij elke decoratieve stijl, heeft een loftdecoratie een reeks goed gedifferentieerde kenmerken:

  • In dit soort decoratie zijn er geen scheidingen en is alles geconcentreerd in een enkele kamer Dit is iets dat veel mensen kan afschrikken omdat er nauwelijks privacy is. Hierdoor is het gevoel van ruimte en ruimtelijkheid in huis behoorlijk groot. Momenteel zijn er steeds meer hokken die pleiten voor het plaatsen van muren in huis.
  • De decoratieve stijl van een loft lijkt erg op de industriële stijl. Hoewel elk zijn eigen verschillen en kenmerken heeft. Over het algemeen verwijst de term loft naar ruimte, terwijl industrieel een term is die verband houdt met decoratie. Aan de andere kant, in industriële decoratie zijn er materialen zoals metaal of hout en de lijnen zijn eenvoudig en ongecompliceerd.

  • Een ander groot kenmerk van de loftstijl is dat het een soort decoratie is waarin verlichting de boventoon voert. Dit wordt bereikt door de aanwezigheid van grote raampartijen door de gehele woning en de hoge plafonds. Behalve natuurlijk licht wordt ook kunstlicht gezocht door middel van lampen die aan het plafond hangen. De lampen zijn vrij groot dankzij de zeer hoge plafonds.
  • Wat betreft de materialen die voor decoratie worden gebruikt, vallen natuurlijke ongeverfde bakstenen, buizen en cement op. Het zijn traditionele fabriekselementen die perfect passen bij de tijd om een loft te decoreren.
  • De decoratieve stijl pleit te allen tijde voor ruime ruimtes en zonder veel complicaties als het gaat om decoratie. Het is niet nodig om de verschillende delen van het huis op een decoratief niveau op te laden.

Enkele richtlijnen om te volgen bij het kiezen van een loftdecoratie

Als je besluit je huis in te richten als een loft, is het belangrijk om de eenheid te respecteren maar zonder de kenmerken van elk deel van het huis te vergeten:

  • Zoals we hierboven al hebben aangegeven, zijn er bij dit type decoratie geen muren om de verschillende kamers van het huis af te bakenen. Bij het maken van sommige indelingen is het raadzaam om ze met verschillende meubels te doen. Een mooie boekenkast kan je helpen de woonkamer te scheiden van de keuken of slaapkamer.
  • In de decoratieve loftstijl zijn open ruimtes van groot belang. Visueel is het echter handig om de verschillende delen van het huis af te bakenen. Bij veel gelegenheden worden tapijten gebruikt om een dergelijke visuele scheiding te bereiken.
  • Met betrekking tot kleuren zullen neutrale tonen de boventoon voeren in de loftdecoratie. Dit soort kleuren zijn essentieel om het hele huis van geweldig licht te voorzien. Naast kleuren als wit of beige kun je ook kiezen voor verschillende tinten zoals aarde. Je moet bij het inrichten van je huis bepaalde koude kleuren zoals blauw of grijs niet vergeten.

  • Wat betreft de meubels die in dit soort decoratieve stijl worden gebruikt, vallen meubels op die zowel praktisch als functioneel zijn en altijd op zoek zijn naar comfort. De lijnen moeten eenvoudig zijn en de delen van het huis niet overbelasten met genoemde meubels. Onthoud dat loftdecoratie altijd zoekt naar een ruim en ruim huis om te ontspannen en tot rust te komen.
  • Als het gaat om het bereiken van een bepaald gevoel van ruimte en ruimte op de zolder, is het belangrijk om alles schoon en opgeruimd te houden. In veel gevallen is één type Functioneel en praktisch meubilair dat helpt om alles georganiseerd te houden.

Kortom, de loftstijl is een vorm van decoratie die momenteel trendy is en die perfect is voor mensen die een ruim huis met grote ruimtes willen hebben. De loft decoratie is modern, avant-garde en van een hoog niveau dat iedereen zal bekoren die graag in grote ruimtes met goed natuurlijk of kunstlicht woont. Vergeet niet dat deze decoratieve stijl perfect te combineren is met bijvoorbeeld industriële decoratie, hoewel hij ook goed te combineren is met andere soorten decoratieve stijlen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: